lauantai 9. tammikuuta 2016

Dreams do come true

IMG_5939IMG_5931
Heippa kaikille pitkästä aikaa! Ihanaa olla blogin parissa taas :) Mä kirjottelen tätä postausta tällä hetkellä Moskovan lentokentältä, jossa odotan mun jatkolentoa Bangkokkiin. Mä sain tossa joku aika sitten ajatuksen, että mä haluan lähteä Thaimaahan. Noh, ostin lentoliput mitään miettimättä ja tässä sitä ollaan :D Ihan hullua, mut samalla niin ihanan spontaania. Oon menossa yksin maapallon toiselle puolelle lähes 10 miljoonan ihmisen suurkaupunkiin. En nimittäin oo vieläkään saanut viime tammikuuta pois mun mielestä, jollon olin Bangkokissa ekaa kertaa. Bangkok vaan veti mua puoleensa ja kovaa. Lähtiessäni päätin, että palaan heti kun mahdollista. Ja nyt, tasan vuoden jälkeen, tieni sinne vie. Dreams do come true.

Kommelluksilta ei olla vältytty tälläkään reissulla, vaikka se vasta alkoi. Unohdin nimittäin mun lompakon matkalaukkuun, joka meni ruumaan.... Lompakossa oli mun kahden viikon rahat, eli ei mikään pieni summa. Mitä jos laukku häviäis? Mulla ei oo matkavakuutusta. Ja mitäs kun joudun odottamaan Moskovassa jatkolentoa 7 tuntia, niin oonko sen ajan syömättä ja juomatta? Voipi tulla pikkasen jano esimerkiksi. Ja tottakai siellä lompakon pikku taskussa oli mun lääkkeet, joita ilman en pärjää. Mutta loppu hyvin kaikki hyvin, koko lentokone odotti että mun laukku etsittiin ruumasta ja sain sitten sen hemmetin lompakon. Kone lähti tän takia puol tuntia myöhässä. Oon idiootti! Kaikenlisäks meinasin myöhästyä koko lennolta. Olin viimenen matkustaja lähtöselvityksessä ja siks sain koneen huonoimman paikan: tuolirivin keskeltä. Oikeesti mikään ei oo niin inhottavaa ku matkustaa kahden rändöm ihmisen välissä ja meno ihan sillit purkissa. Jos liikuttaa vähänkin jotain ruumiinosaa niin vierustoverit antaa vihasen katseen. Onneks sain Moskova-Bangkok väliselle lennolle paikan hätäuloskäynniltä, siinä on viiden tähden jalkatila.

Mutta hei, kannattaa pysyä kuulolla täällä. Seuraavat 2 viikkoa tuun postaamaan todella tiheesti, joka toinen päivä ois tarkotus :) Ja matsku tulee tietty olemaan mukavaa luettavaa, kuka ei tykkäis pilvenpiirtäjistä ja palmuista?

54 kommenttia:

  1. Uu mitä kaikkee oot meinannu yksin tehdä siellä? :) rohkeeta, en itse uskaltais varmaan yksin! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Otan aurinkoa, uin, shoppailen, valokuvaan, valokuvaan, kirjoitan blogia, luen kirjaa, syön kivoissa ravintoloissa, kävelen ja kattelen maisemia.. Ja paljon muuta! :)

      Poista
  2. Lähitkö ihan yksin? :) Saako kysyä miksi? Tai siis itse en jotenki uskaltais matkustaa yksin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan yksin :) Siks koska ei kellään kaverilla ollut rahaa lähteä yht'äkkiä.. Ja tää on samalla tietynlainen matka itseeni. Viihdyn yksin niin hyvin, että oon jopa ilonen että saan olla rauhassa :)

      Poista
  3. Wau! Mahtavaa, että lähdit yksin matkalle! Vieläpä noin kauas. Ehkä mäkin uskaltaudun joku päivä :D

    Kivaa, kun sulta tuli taas postaus, blogisi on mukavaa luettavaa. Ootko ennen matkustanut yksin? Ois kiva kuulla tulevissa postauksissa et miten se yksin matkustaminen sujuu.

    Ja voi ei tuo lompakko, ihana henkilökunta tosin että etsivät sen sulle :D Muistahan olla varovainen ja huolellinen jatkossa, ja hyvää lomaa, matka on varmasti ikimuistoinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon <3 Oon matkustanut muutama vuosi sitten Espanjaan Saksan kautta, mutta Espanjan päässä odotti kaveri :) Kiva että tykkäät lukea mun blogia :)

      Poista
  4. Oi vähä oot rohkee! En ikiin uskaltais mennä yksin :D

    Mulla ei oo instaa, ois tosi jees jos matkan ajaks laittaisit sen julkiseks. Ois kiva seurata sun matkaa =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki hokee et oon tosi rohkee ku lähin yksin, mut mun mielestä tässä ei oo mitään kummempaa <3 Mutta kiitos! No aijon blogiin laittaa enemmän kuvia kumminkin :)

      Poista
  5. Matkavakuutus kannattaa EHDOTTOMASTI olla. Jos joudut vaikka onnettomuuteen ne voivat kieltää hoitamasta sua. Ja jos olisi tarve lennättää suomeen hoitoon ilman matkavakuutusta se on käytännössä mahdotonta.

    VastaaPoista
  6. Miksei sulla oo matkavakuutusta :o hyvää reissua, toivottavasti kaikki menee hyvin :) Mua kiinnostais matkustaa aasiaan, en oo koskaan käynyt euroopan ulkopuolella. Ensin tosin pitäisi saada töitä, tällä hetkellä vuokran ja laskujen jälkeen jäävä raha riittää juuri ja juuri ruokaan joten ei paljoa lentolippuja ostella :D mutta joskus vielä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska oon tyhmä :D Suosittelen ehdottomasti Aasiaa kun seuraavan kerran lähdet reissuun. Esimerkiks tää Bangkok on maailman paras paikka <3

      Poista
  7. Miksi ihmeessä ei oo matkavakuutusta? Maksa n. 20-40 e.

    VastaaPoista
  8. Wau! Oot niin rohkee mimmi! Arvostan! Ootan innolla sun postauksia :*

    VastaaPoista
  9. Onks ne huhut totta et varastit jonkun tytön passin? :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikkea ei kannata uskoa mitä nettiin kirjotetaan :)

      Poista
  10. Ihanaa reissua! Odotan jo innolla tulevia postauksia :)

    VastaaPoista
  11. Ihanaa matkaa :) Oot tosi rohkee, ku lähet yksin. Tolleen sitä just pitäis tehä!

    VastaaPoista
  12. Matkustat ilman matkavakuutusta ja noin kauas vielä yksin. Vähän liiankin hullunrohkeaa meininkiä mun mielestä. Jos on varaa lähteä noin kauas niin helposti sitä säästää sen matkavakuutuksen hinnan, se tuo oman turvansa. Eihän se sinua auta enää tässä vaiheessa, mutta tulevaisuuden varalle ja sun blogien lukijoille suosittelen kyllä matkavakuutusta. Sitä ei koskaan tiedä mitä tapahtuu eikä se aina johdu omasta huolimattomuudesta. Toivottavasti sun matkas menee ilman suurempia kommelluksia. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nii oon ihan urpo. Mutta oon matkustanu elämäni aikana varmaan 100 kertaa enkä ikinä oo tarvinnu sitä xD Mut joo..

      Poista
  13. Hei ihanaa! Kerro minkä kautta hommasit hotellin? Vai meetkö vain jonnekin minne nenä näyttää? Kerro lisää ihmeessä!! Kuvia?? Ihanaa, kun joku uskaltaa ja rohkenee tehdä jotain noin nastaa!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Booking.com :) Siellä saa tosi hyvään hintaan. Paljon halvempaa kuin että menis suoraan vaan hotelliin kysymään huonetta. Kuvia on tulossa piakkoin! Ja kiitos <3

      Poista
  14. Bangkokiin ilman matkavakuutusta? Nooh... tuurilla ne isot laivatkin seilaa.

    VastaaPoista
  15. Miten sulla on rahaa matkustaa, kun et käy töissä? :o

    VastaaPoista
  16. millo se tv-ohjelma tulee jossa olit?

    VastaaPoista
  17. Mitä hiton järkeä lähtee ilman matkavakuutusta? Jos sairastut vakavasti, millä kustannat pahimmassa tapauksessa erityislennot kotiin?

    Oisin ite loppuelämäni veloissa, jos oisin kerran lähteny matkalle ilman vakuutusta.

    VastaaPoista
  18. Noloa ettet julkaise kommentteja.. ikävä kyllä kaikki tietää miten pahasti olet mokaillut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä kommentteja en julkase ja mitä oon tehnyt? :D

      Poista
  19. Oi lähit kyllä niin oikeeseen aikaan! Tänne tulossa jäätävä ''lumikaaos'', oon niin kateellinen! :D

    VastaaPoista
  20. Mäki tulin vajaa viikko sitten Bangkokista! Melkeen 10 päivää tuli siel yksin pyörittyä :D Khao Sanilla samassa hotellissa mis te taisitte olla vuos sitten. Oli ihana ladata akkuja rauhassa! Ja joka päivä sai tehdä mitä itse halusi :) Nauti!

    VastaaPoista
  21. Matkavakuutukset on tunareille ja stressipalloille! oon ollut 3 vkoa yksin ulkomailla ilman sellaista, jolo.
    Hauskaa lomaa, yksin matkustelu on parasta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno asenne! Entäpäs sitten jos (ihan vaikka itsestä riippumattomasta syystä) sattuukin jotain vakavaa ja joudut palaamaan ambulanssilennolla takaisin Suomeen? Ilman vakuutusta makseletkin sitten omasta pussistasi jopa kymmenien tuhansien eurojen laskua. On eri asia matkustaa huolettomasti, tunaroimatta ja stressaamatta kuin matkustaa ilman vakuutusta - se on yksinkertaisesti vaan todella typerää.

      Poista
  22. Wou, ilman matkavakuutusta matkalle :D Onnea vaan, on aika mukavat oltavat kun iskee joku turistiripulin aiheuttama kuivuminen... kannattaa olla sitten edes tarkkana mitä syö, tuo kun sattuu oleen enemmän kun yleistä kaukomatkoilla..

    VastaaPoista
  23. Mites se joka toinen päivä postailu? Tais tyssää heti ekaan....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just olin kirjottamassa että ei kannattais tehä turhia lupauksia Jenni.. Ei tarvii sit joka ainut kerta "pyydellä anteeks" kun jäi taas kirjottamatta.

      Poista
  24. googlaa eurooppalainen ja ostat sieltä matkavakuutuksen, viikko maksaa n 10 e (ei sis. matktavarita). sairaánhoito bangogissa melko edullista(jos et montaa päivää makaaa sairaalassa)´mutta jos jäät esim. mopon tai auton alle ja pitäs viedä suomeen jatkohoitoon niin ambulanssikuljetus´maksaa ihan helvetisti. ja sitä suomen valtio ei maksa. oikein hyvää lomaa ja enjoy bangok!!!

    VastaaPoista
  25. Kuulostaapa upealta ja ihanan ex-temporelta! Ihana hotelli :) nauti!
    Suosittelen kuitenkin ehdottomasti jatkossa ottamaan vakuutuksen matkalle.. Oon itse vakuutusyhtiössä töissä, ja kaiken näköistä on sattunut vastaan. Sairaalahoito ulkomailla voi kasvaa niin isoihin summiin, että siinä voi itku tulla silmään kun ei olekaan vakuutusta.. Eikä itse vakuutus ole todellakaan kallis verrattuna siihen, mitä se korvaa jos sinulle tai tavaroillesi käy jotain!

    VastaaPoista
  26. Kivoja kuvia Jenni :)

    VastaaPoista
  27. Moi, täyttyypäs kysäistä, kun sattumalta luin tämän postauksesi (rakastan Thaimaata myös enemmän kuin mitään:) että eihän ilmeisesti tarvitse minkäänlaista visaa Moskovan kentällä konetta vaihdettaessa? Itse lennän Phukettiin tässä lähiaikana Moskovan kautta ja vähän ristiriitaisia tietoja siellä täällä, lähinnä joidenkin ihmisten Moskovan kentältä saatujen huonojen kokemuksien perusteella tätä mietin. :) kiitos vastauksesta jo etukäteen, jos tämä viesti tulee läpi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei tarvitse visaa! Kuhan oleskelee lentokentän sisällä :)

      Poista
  28. Et ees oo Bangokissa, löysin kuvien lähteet :D Miksi valehtelet ihmisille?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan totta että en ole Bangokissa :D Oon Bangkokissa :) Linkkaa mulle mistä löysit kuvien lähteet!

      Poista
  29. Arvostan tosi paljon, et uskallat lähteä yksin! Mä olen haaveillut pidemmästä reppureissusta just nimenomaan Aasiaan ja yksin. Varmasti opettaa itsestä ja omasta ajatusmaailmasta paljon tollanen matka. Tsemppiä Jenni ja innolla odotan postauksia <3

    VastaaPoista
  30. kannattaisi hommata matkavakuutus ! Vaikka piakkoin netistä. Sillä aika kallis paukku jos joudut sairaalaan jonkun pienen vaivan takia. OIkeasti !!!

    VastaaPoista
  31. "Postaan joka toinen päivä". Yeah.

    VastaaPoista
  32. Mites sun tiheä postaus tahti?

    VastaaPoista