torstai 5. joulukuuta 2013

Saint Petersburg, Russia

IMG_2352IMG_2381
IMG_2379
IMG_2342IMG_2358IMG_2384
russia
Mä oon jotenkin ihan sanaton tästä paikasta. Mä oon vaan niin rakastunu. Venäjä on jotai niin hienoa, ihmeellistä ja suurta. Tääl on kaikkee ja liikaa. Mä haluun muuttaa tänne! :D Ja koko päivä on ollu kokonaisuudessaan ihan huippu, meil on niin siisti porukka täällä. Naurettiin just, et viel 12 tuntii sitte ei kukaan meijän venäjän ryhmästä puhunu toisillee ja nyt ollaan ku parhaita kavereita kaikki :) Ollaan siis kierrelty tänään pitkin Pietaria ja mä en voi tajuu miten iso tää paikka on! Ei sitä tajuu vasta ku tulee tänne. Ja tottakai mä sit yhessä vaiheessa tänää eksyin ryhmästä ja olin 5 miljoonan asukkaan kaupungissa omillani :D Jotenkin ihmeellisesti löysin kumminki hotellille. Tää meijän hotelli on muuten tosi jees, ihan ytimessä.

Tultiin just äsken about 15 minuutin metromatkan päässä olevasta Pietarin lähiöstä. Yhessä kerrostalossa voi asuu jopa 10 000 ihmistä! Kelatkaa.. :D Ollaan huomenna menossa sinne uudestaan ja otan teille kuvia. Oli muuten aika hullu näky.  Mä en oo jotenki ikinä syttyny kaupunkimatkailulle, vaan rakastan oikeesti rantalomia ylikaiken. Mut miks tää Pietari on näin magee?

Mutta nyt, pusuja ja öitä! Cпокойной ночи! Tääl on kello 2 tuntia teitä edellä :)

33 kommenttia:

  1. Ihan uskomattoman upeen näköstä! Pakko kans ite päästä joskus käymään!! :)

    VastaaPoista
  2. Vau! Muaki on aina omalla tavallaan kiehtonut venäjä, mutta en ole koskaan kuitenkaan käynyt siellä. Noissa kuvissa pietari näyttää upealta ja hohdokkaalta, mutta haluan ehdottomasti sieltä lähiöstäkin kuvia, sillä nekin kiehtoo omalla karuudellaan. Aiotko kuvata jotain videota matkan aikana? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oikeestaan kuvannut kun ihan muutaman pätkän :/ Kuvia otin aika paljon :)

      Poista
  3. Olin v.2009 opintomatkalla pietarissa. Silloin meidät laitettiin venäläisiin perheisiin just sinne lähiöön, talot oli pitkiä ja kapeita..pelkäsin koko ajan että rakennus sortuu kun siltä se näytti ulkoapäin :D Siinä sitten aina syötiin perheen kesken venäläistä ruokaa ja harva edes osasi englantia :D Aamuisin aina mentiin metrolla ja bussilla kouluun.
    Mutta hauskaa oli ja ikimuistoinen reissu! Parhaiten opin venäjää ihan kuuntelemalla kavereita :)
    Pietari on ihana kaupunki mutta en voisi ikinä kuvitella asuvani siellä....sillä on syynsä minkä takia niin paljon venäläisiä muuttaa suomeen ;P

    VastaaPoista
  4. Oih, itelläni on kans ollut pitkään jo haaveissa käydä Venäjällä, just Pietarissa tai Moskovassa! Menittekö junalla vai lentäen ja kuinka paljon matka maksoi? Varmaan teetkin jonkun postauksen kun pääsette kotiin, joten kerrothan kaikkii kivoja kohteita missä käydä ja paikkoja missä kannattais shoppailla, jos mäkin saisin joskus mahdollisuuden lähtee :) Ihanaa loppureissua sinne!

    VastaaPoista
  5. Mikä kansalaisuus Edgarilla on ? :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En valitettavasti halua vastata tähän ilman Edgarin lupaa :/

      Poista
  6. Oi nyt olit todellakin panostanut kuvailuun ja yllätit ainakin minut positiivisesti :) Keep going! Nuo rakennukset näyttävät kyllä todella upeilta ja olisi kiva päästä joskus käymään tuolla, mutta miten mieleeni tulee aina venäjästä/pietarista puhuttaessa kadun kulmilla norkoilevat kerjäläiset, likainen ja pelottava ympäristö? :D uskon että tuo kaupunki on kuitenkin nykypäivänä jotain aivan muuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla että oot tota mieltä! Mun uusimmassa postauksessa näkyykin sitten tota "oikeeta Venäjää", joka on oikeesti tosi karua..

      Poista
  7. eikö venäjällä oo ihmiset tosi suvaitsemattomia seksuaalivähemmistöjä kohtaan? ainakin oon lukenut että jos sielä esim julkisesti antaa pienenkään hellyydenosotuksen samalle sukupuolelle niin voi joutua vankilaa tms saada kovan rangaistuksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää paikkansa. Paitsi että ei siitä ihan vankilaan joudu, mutta homoja ei suvaita lainkaan. Poliisit mm. hakkaavat homoja.

      Poista
  8. itse olin kerran päivän pietarissa (risteily) ja en pitänyt hirveesti..kukaan ei puhu englantia ei edes hello osata sanoa ja puhuvat vain venäjää sulle vaikka tietävät ettet ymmärrä. mun mielestä ovat aika epäystävällisiä ja varsinkin asiakaspalvelu on kyllä töykeää. mutta siitähän venäläiset ovatkin tunnettuja.

    VastaaPoista
  9. Näyttää hienolta!! :)
    -noora

    VastaaPoista
  10. eihän toi neule polviin asti ulotu? jos toi on siis se mistä tossa videolla puhuit :D kivan näkönen must! :)

    VastaaPoista
  11. Jee oon itekki menossa keväällä koulusta viikoksi pietariin, kirjota postaus kaikesta mitä pietarissa pitää nähdä, parhaat shoppailupaikat yms! :)

    VastaaPoista
  12. Ite kans katoin et eihän toi paita oo yhtään ees paha. Kylhä tollasia käyttää monet meidän ikäset. :D Eli ei hätää ainakaa mun silmää et näytä mummolta.

    VastaaPoista
  13. Häh mistä ootte saanu päähänne et toi mun asu Pietarissa on se mikä mulla oli keskiviikkona näkemässä Edgarin vanhempia? :D Toi villapaita on kyl eri :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. varmaan siitä ku toiki villapaita on aika pitkä :D
      ja vielä yks kysymys. teetkö Edgarin vanhempien tapaamisesta postausta? :)

      Poista
    2. Joo olis kiva kuulla miten tapaaminen meni :)

      Poista
    3. Siit aikasemmasta videopostauksesta jäi jotenki vähän sellanen tuntuma et pitkät villapaidat ei oikeen nappaa. Ja jos joku vaate ei oikeen nappaa niin siitä aika harvoin löytyy mitää hirmusta arsenaalia vaatekaapista. Eli jotenkin oletin et se ois tuo. :D Mut ei menny näköjää iha nappiin

      Poista
    4. Mut näitten kuvien villapaita on kyllä mun mielestä lyhyt?

      Poista
    5. Ja niin en varmaan tee erillistä postausta siitä tapaamisesta, mutta hyvin meni! Paremmin kun odotin :D :)

      Poista
  14. mistä nuo röökit on ostettu? aivan ihanan näkösiä!

    VastaaPoista
  15. Voi jenni oot niin kaunis! Ihana asu♥ kaikkea hyvää sulle ja edgarille :)

    VastaaPoista
  16. Niimpä mistä tollasta tupakkia saa ja onko tuo ihan normi röökiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Venäjältä ja on verrattavissa esim. Malboron kultaseen :)

      Poista
  17. Ei oo kivan näköstä kun on liian laiha :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei voi käsittää että ihmiset jaksaa olla tälläisia... on laihoja pitkiä paksuja lyhyitä leveitä kapeita ihmisiä, jokaiselle on oma "normaali" muotonsa, eikä kenenkään pitäisi asiaan puuttua. Jos joku haluun syödä ittensä läskiksi, olkoon. Jos joku ei syö ja tulee laihaksi, olkoon. Mutta ulkonäön taustalla on usein myös eri syitä, kilpirauhasen vääränlainen toiminta, ravinnon imeytymishäiriöt, syömishäiriöt ja monet muut syyt. Jokainen voi itse päättää mitä pitää kauniina, ja kaikille se on eri asioita. Sammakoita ei silti tarvitse päästää suustaan :) jenni oot kaunis nuori nainen, juuri sinuna! Onnea sinulle ja miehellesi, jaksamista arkeen :)

      Poista
  18. Oooih haluun tonne uudestaan! Niin ihana paikka! Ja noi väritupakat on ihania, ostin niitä Turkista viime kesänä :D varsinki ne pinkit! Missä opiskelet venäjää, koulussa? Moskova ois tosiaan munki unelma, ollu jo pitkään, kiva jos tulee postaus siitäkin joskus! :) Tsemppiä sulle, vaikutat niin super mageelta tyypiltä ja just semmoselta aidolta ihmiseltä! :)

    VastaaPoista