torstai 10. heinäkuuta 2014

Vinkkejä Viroon: Stroomin ranta

IMG_1672
Yhtenä päivänä meijän Tallinnan reissulla otettiin äitin kanssa ratikka numero 2 joka meni Kopliin. Kopli sijaitsee Pohjois-Tallinnassa ja on tunnettu aikoinaan pahamaineisena lähiönä, jossa ei kannata liikkua iltaisin yksin eikä taksit suostuneet turisteja sinne viemään. Kopli on muuttunut kumminkin paljon parempaan suuntaan mun viime kerrasta, kun kävin ottamassa siellä tatuoinnin joku 5 vuotta sitten. Onhan siellä tottakai vieläkin vähän hämärää porukkaa ja ränsistyneitä taloja, mutta ei tarvinnut pelätä vaikka laukusta pidinkin kovaa kiinni :D Tarkotuksena oli vähän kierrellä ja mennä Stroomin rantaan, joka on niin upea paikka! Tässä muutama kuva :)

IMG_1698IMG_1694IMG_1690gttt
Ei kyllä uskonut että oltais Tallinassa, tuli enemmänkin joku Espanja mieleen. Ihan mieletön paikka :) Hiekka oli niin pehmeetä ja valkosta. Vesikin oli melkeempä turkoosia! Suosittelen ehdottomasti käymään. Toi kakkos ratikka lähtee Viru Keskuksen edestä ja matka kestää joku 15 minuuttia. Siitä pitää sit kävellä vähän matkaa rantaan.

IMG_1704IMG_1681
Koplin kämpissä oli ekojen kerroksien ikkunissa kalterit, ihan hyvä ratkasu nii ei pääse kutsumattomia vieraita kylään :D

20 kommenttia:

 1. Noi kalterit on muuten tosi yleisiä itäblokin maissa! :) Esim. Kiovassa ja Harkovassa oli melkein aina (lähiöissä) noi alaikkuna kalterit, joillaki alueilla ne kalterit oli myös tokakerroksessa ja ylimmässä kerroksessa, mihin on kuulema helppo murtautua katon kautta. Mun mielestä on mielenkiintoista aina lomilla kulkea ns. tavallisten ihmisten alueilla, saa paljon enemmän irti paikallisesta kulttuurista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep mä en missään nimessä halunnu mennä esim. Vanhaan kaupunkiin kattoo suomalaisia :D!

   Poista
 2. Oi näyttää ihanalta! Oisko sulla vinkkejä shoppailuun Tallinnassa, esim. missä se Bershka sijaitsee ja muut liikkeet joissa kannattaisi käydä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa laittaa googleen "Bershka Tallinna" niin löytää tarkan osotteen jne! :)

   Poista
 3. :D Kuvassa on kyllä raitiovaunu jolla olette menneet. :D
  Jhdinauto on sitten erikseen.

  VastaaPoista
 4. Onks virossa halvempaa käyä ottaa tatska? Ja onko se kuitenkin niiku ammattitasosta? Jos ajatellaan että ottain neljän sanan tatuoinnin nii paljon veikkaat sen maksavan virossa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla makso 5 kirjainta 40€, Suomessa se ois joku 80€. Eli halvempaa on. Tasosta en osaa sanoa kun oon vaan yhessä paikassa käynyt ottamassa, ei siis voi yleistää, mutta mä jouduin tän Virossa tehdyn tatuoinnin ottamaan uudestaan Suomessa kun siitä lähti värit :/

   Poista
  2. Riippuu kyllä ihan paikasta missä ottaa ja mihin ottaa. Mä oon ottanu omani pienellä paikkakunnalla ja neljästä sanasta maksoin 30€. :)

   Poista
 5. Tiedätkö Jenni kuinka virkistävää lukea näitä SUN postauksia Tallinnasta. :D Oon siis asunut viimeiset 3 vuotta Tallinnasta joten koen itseni aikalailla "paikalliseksi", joten välillä mua niin naurattaa ja samalla ärsyttää lukea ihmisten blogipostauksia kun ne on tullut Tallinnaan ja kertovat kuinka kävivät Alkomarketissa, shoppailivat pelkästään Viru-keskuksessa ja söivät Vanhan kaupungin Raatihuoneentorilla.... :D Jos Tallinnassa käy sen 3-4 kertaa vuodessa (mitä monet suomalaiset tekevät), niin voisi sitä joskus ottaa selvää jostain muustakin... :)

  Mutta ihana postaus, toi Stroomin ranta on ihan täydellinen, mä en ymmärrä mistä ne tuo ton samettisen hiekan kaikkiin Tallinnan biitseihin, se on nimittäin jotain niin ihanaa :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha ihana! Siis mä vaan kiersin Vanhan kaupungin kaukaa.... Järkyttävä turisrysä missä kuulee pelkkää Suomea :D Viro on oikeesti tosi magee paikka on lähtee vähän merta edemmäs kalaan ;) Ja joo se hiekka on niin täydellistä!

   Poista
 6. käytätkö itseruskettavaa vai onko sulla ihan aito rusketus ?:) jos käytät, voisitko tehdä postauksen missä kerrot mitä käytät ja miten levität sen, monta kertaa esim. viikossa käytät, kuoritko ihoa yms..vaikka kuvina tutorialin ?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tietenkään käytä kesällä! Käyttääks joku vai :D

   Poista
  2. Mä käytän koska palan niin helposti että skippaan kokonaan luonnollisen rusketuksen :D

   Poista
  3. Ja mä käytän, eipä näytä olevan mikään harvinaisuus käyttää kesälläkin itseruskettavaa.

   Kaikki ei halua käristää ihoaan tarkotuksella auringossa monta tuntia per päivä, monta päivää viikossa.. :)

   Vaikka kyllä auringosta nautinkin kun kesä täällä on niin lyhyt.

   Poista
 7. no vittu varmaan ne jotka ei rusketu ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. wooooouuuuuuuu rauhassa. käytän mäkin keväällä kun ei oo ehtiny viel ruskettuu mul voi jo silti käyttää shortseja.

   Poista
 8. ite oon asunut pienenä lasnamäellä kerrostalon ekas kerrokses ja meijänki ikknois oli kalterit :D

  VastaaPoista
 9. Hei miten toi julkisilla liikkuminen toimii tuol Viron puolella? :D tai siis niinku et ostetaanko se lippu sillo kyytiin mentäessä ja onks minkä hintasta matkustaa? :)

  VastaaPoista