keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Tulevaisuuden miestiskelyjä

pv muokkauspv muokkaus2
 Vanha kuva syksyltä kun olin just leikannu lyhyen tukan :)

Heippa vaan kaikille :) Postasinkin eilen instaan, että nyt on mun aika palata sorvin ääreen! Mulla on ollut tosiaan hieman pidempi loma koulusta. Olin ensin Kanariansaarilla viikon, sitten oli joululoma reilu 2 viikkoa, sitten lähin Thaimaahan lähes 3 viikoksi ja sitten sattuikin hiihtoloma, joka kesti taas kokonaisen viikon. Ja täytyy myöntää, että muutenkin motivaatio koulun suhteen on ollut vähän hukassa. Mun piti valmistua nyt keväällä 2015, mutta valmistunkin ens keväänä 2016. En viitsi ottaa siitä sen suurempaa stressiä, koska ei mulla oo mikään kiire! Oon vaan tällä hetkellä niin innoissani yhdestä toisesta koulusta, mutta se vaatisi multa muuttoa Kuopioon 1,5 vuodeksi. Oonko mä valmis jättämään mun suurimman rakkauden, Helsingin, jotta voin toteuttaa unelmaani? Sitä oon kysynyt itseltäni joka päivä viimeaikoina..

Oon nyt päättänyt kumminkin suorittaa kunnialla loppuun tän hetkisen koulun ja sitten mulla on vuoden päästä kädessä taloushallinnon merkonomin paperit. Ne paperit auttaa mua myös varmasti saamaan paikan tästä haaveilemani koulusta. Mutta se ei oo ihan mikään pikku juttu muuttaa lähes 400km päähän "keskelle ei mitään". Ymmärrän, jos mulla ei olis Helsingissä mitään/ketään, mutta mulla on täällä koko elämä. Tai varsinkaan jos mulla ei olis omaa kämppää. Se tässä on suurin ongelma. Rakastan mun ikiomaa keskustan pikku kotia, enkä tahdo millään luopua siitä :( Mutta niinhän se kai menee, että välillä on vaan pakko luopua jostain, jos haluaa jotain muuta? Ja ei se 1,5 vuotta olis todellakaan mahdottomuus ja sen jälkeen olisin unelma-ammatissani. Innolla odotan kyllä tulevaisuutta!

pv222
Kengät on Choies:lta saatu joskus syksyllä. Oon vetänyt nää kengät jalasssa koko sateisen syksyn, lumisen talven ja nyt alkavan kevään. Nää oli myös Kanariansaarilla ja Thaimaassa messissä ja soveltu myös hellekeleihin loistavasti :D Valehtelematta yhdet parhaat kengät mitkä oon koskaan omistanut! Oon ollut aina niin kateellinen niille joilla on niittiset "maiharit", mutta mun nilkka on niin kapee, että kaikki näyttää mun jaloissa enemmänkin kumisaappailta. Mutta nää on täydelliset!

89 kommenttia:

 1. Tervetuloa Kuopioon, ilmeisesti haluut opiskelemaan hätäkeskuspäivystäjäksi. Ja voin kertoa että Helsingin jälkeen on varmasti todella outoa asua täällä.

  VastaaPoista
 2. On sitä elämää Kehä3 ulkopuolellakin, usko pois. Ja hei, Savossa on leppossaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, kyllä mä tiedän :) Toi oli vaan heitto ja siks suluissa kirjotettu.

   Poista
 3. Mageet kengät ite ostin just samantyyliset. tsemppii jatkoo jenni opiskelujen suhteen!!! I feel u ton motivaationpuutteen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin noi on mageet ja menee asun kun asun kanssa :) Joo kuulemma sitä motivaation puutetta on vähän liikkeellä!

   Poista
 4. Kun sä tuut takas, voit alkaa hakea oman alan töitä, ja palkkakin on sen mukainen, että sulla on varaa asua vielä paremmin kuin nyt. Älä ainakaan kämpän takia jää :) 1,5v on todella lyhyt aika opiskella, ja elää voit silti etelässä lomat sun muut. Älä liikoja murehdi, ole rohkea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta Helsingin keskustasta kämpän saaminen on käytännössä mahdottomuus. Siks en uskalla luopua tästä kun mulle tällänen on siunattu! Mutta katsotaan, katsotaan.. :)

   Poista
  2. Alivuokraa kämppä =)

   Poista
 5. Vou muuta vaa tänne kuopioon! Kuopio on oikeesti mukava paikka, eikä 1,5 vuotta oo paha jos saisit sun unelmies ammatin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei se 1,5 vuotta oo oikeesti ees pitkä aika :)

   Poista
 6. Entä jos ottaisit alivuokralaisen sun kämppään opiskelujen ajaksi? :) Sit ei tartteis luopua kokonaan omasta kämpästä :)

  VastaaPoista
 7. Ihana tuo ensimmäinen kuva! Itse olen kans täysin helsinkiläinen henkeen ja vereen, mutta viettänyt paljon aikaa kuopiossa sukulaisten ja poikaystävän takia, ja voin vakuuttaa, että pärjäisit siellä hyvin :) Kuopiosta löytyy kaikki samat vaatekaupat yms kun helsingistä, ja ihmiset on todella mukavia. Itse olen suunnitellut sinne jopa muuttoa, vaikka puoli vuotta sitten ajattelin, etten ikinä lähde helsingistä, sillä koti ja suurin osa kavereista + elämä :D on täällä. Tsemppiä kevääseen ja opintoihin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Mä oon vaan niin taipuvainen masentumaan täällä pääkaupungissakin missä on kaikki ja kaikkea löytyy. Niin en tiiä miten pärjäisin jossain muualla :/

   Poista
 8. Mitä sinä Jenni haluaisit tehdä "isona"?:) Mikä koulu Kuopiossa kiinnostaa?:)

  VastaaPoista
 9. Ehdottomasti kokeilet Kuopiota! Puolitoista vuotta on lyhyt aika ja ehdit sitten vaikka koko loppuelämäsi asua Helsingissä. Mutta kaikista parasta on, että sulla on suunnitelmia, koska ne motivoi ja on ihanaa kun on jotain mistä haaveilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on jotenkin niin helpottunut olo kun tiedän mitä haluan isona tehdä!

   Poista
 10. Pelastusopistolle on sit aika kovat kuntovaatimukset:)

  VastaaPoista
 11. Mikä koulu siellä kuopiossa ois? :) Ja mitä siis opiskelisit sielä?

  VastaaPoista
 12. Mikä olisi kyseinen koulu kuopiossa? :) Terveisin utelias kuopiolainen!

  VastaaPoista
 13. Saanko kysyä mikä koulu? :)

  VastaaPoista
 14. Mistä koulusta haaveilet? Ensimmäisenä tuli mieleen veikkaus hätäkeskuspäivystäjä? :-D

  VastaaPoista
 15. Olisko http://www.studentum.fi/education/matkaoppaan-ammattitutkinto-matkaopas-176286 ? :)

  VastaaPoista
 16. mikä sun unelma-ammatti sitten on? :)

  VastaaPoista
 17. Moikka! Mä en todellakaan oo mitenkään hirveen perillä näistä asuntojutuista, mutta tuli mieleen, et jos haluut tosissas lähteä kuopioon puolekstoista vuodeksi, ja sen jälkeen palata helsinkiin (oletan?), ni voisitkohan ottaa siihen sun kämppään alivuokralaisen siksi aikaa? Ja kuopion jälkeen palata samaan asuntoon :) en tosiaan tiiä voiko niin ees tehdä, mutta tulipahan mieleen ja aattelin laittaa kommenttia josko siitä ois jotain hyötyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Joo oon miettinyt totakin vaihtoehtoa :)

   Poista
 18. Mä muutin syksyllä työn perässä 500km päähän paikasta jossa mun koko elämä oli paikkaan josta en tuntenut yhtään ketään ja kaikki piti aloittaa alusta. Hirvitti ja pelotti, mutta lähdin sillä asenteella, että jos en viihdy, muutan takaisin vaikka työttömänä, mutta tässä sitä nyt ollaan edelleenkin ja hyvin oon täällä paikkani löytänyt. Uusia ystäviä on tullut elämään, mutta toki välillä pitää käydä kotikonnuilla moikkaamassa vanhojakin. Mä ainakin kannustan kyllä sua lähteen sinne Kuopioon! Ennakkoluulottomalla asenteella kun lähtee niin voi yllättyä positiivisesti vielä paikasta "keskellä ei mitään" :)

  VastaaPoista
 19. Uuu! Mihis kouluun/ mitä alaa Kuopioon :)?

  VastaaPoista
 20. "Kunnialla loppuun" ei taida kyllä olla sulle sopiva sana ton koulun suhteen.. Jos AMIKSESSA kestää 5 vuotta, on kyllä todella säälittävää. Yliopisto suoritetaan samassa ajassa, ellei jopa nopeammin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 4 vuottahan? Ihan normaalia nykyään käydä lukio tai amis neljässä vuodessa. Jokaisella on omanlaisensa elämä ja syystä tai toisesta opiskelut voi venytä :)

   Poista
  2. Ja ensimmäinen ano ei taida tietää että amiksessakin oikeesti opiskellaan? Ei mene niin että vaan istutaan päivät pitkät! Monella lukion käyneellä kaverillani oli paljon rennompaa lukiossa kun minulla amiksessa. Että jospa hyväksyisit sen että amis ei ole yhtään huonompi kuin lukiokaan :)

   Jenni tsempit opiskeluun! :)

   Poista
  3. Jos jenni on syntynyt -95, sen ikäiset valmistuivat esim lukiosta 2014. Eli jos Jenni on aloittanut amiksen yläasteen jälkeen (kuten normaalit ihmiset tekee), on hänellä valmistumiseen mennyt 5 vuotta, jos valmistuu 2016

   Poista
  4. Eipä kannata yleistää, kaikki (minä mukaan lukien) eivät välttämättä päädy heti yläasteen jälkeen siihen toisen asteen koulutuspaikkaan. :)

   Poista
  5. Mä pidin peruskoulun jälkeen välivuoden, koska muutin omaan asuntoon ja vuokra oli maksettava jotenkin. Menin sillon vuodeksi töihin, koska en ollut oikeutettu tukiin 16-vuotiaana. Ja tätä amista en saanut nyt 3 vuodessa käytyä, koska mulla keskeytettiin se hetkeksi pitkäaikaisen masennuksen takia.

   Poista
  6. Noni Jennillä on erittäin hyvä syy opiskelujen venymiseen! Tärkeintä on sun oma terveys. Toivottavasti ulkomailla oleminen autto jonkin verran ja rentoutti sua ton masennuksen keskellä :) itse valmistun lukiosta 3,5 vuodessa ja ihan vain siksi ettei ole kiire mihinkään enkä edes tiedä vielä minne lukion jälkeen haen, joten miksi kiirehtiä? :) tsemppiä sulle opiskeluihin!

   Poista
 21. Oon kotoisin Kuopiosta, mut en oo asunu siel 2011 jälkeen enkä haluis muuttaa takas. Pääkaupunkiseutu on niin paljon vetovoimaisempi, joten en usko et viihtyisit Kuopiossa. Mistä koulusta on kyse?

  VastaaPoista
 22. Niin kivaa kun postaat taas :) ja toi on todella totta mihin muka on kiire valmiissa maailmassa! Oot ihan huippu monta vuotta tätä lukenu ja edelleen blogis on kirkas ykkönen <3 tsemppiä Jenni, niin se menee et joskus täytyy poistuu siltä mukavuusalueelta jos haluu parasta asiaa x) !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo koitan taas postailla vähän tiheemmin, kiva että tykkäät lukea :) Ja kiitos <3

   Poista
 23. Hei!

  Ei tämä Kuopio nyt niin "keskellä ei mitään" ole.. Ja onhan tämä toki pieni Helsinkiin verrattuna, mutta väkiluvultaan kuitenkin Suomen kahdeksanneksi suurin kaupunki :) mikä on tämä sinun unelmakoulusi siis?

  Terveisin eräs kuopiolainen

  VastaaPoista
 24. Keskelle ei mitään ? Kuopio on tosi kiva kaupunki ja tekemistä kyllä löytyy. Ei se elämä helsingissä niin erilaista ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin kans tuota lausahdusta "keskelle ei mitään". Oon itse syntyperiltäni helsinkiläinen, mutta asunut Kuopiossa nyt kolmatta vuotta töiden takia. Myötähäpeä nousee tuollaisesta pk-seutumaisesta "stadis on elämä" ajattelutavasta.. Etenkin jos ns. elämäsi uhraus on 1,5v :D no, ei kaikki tykkää, vaikka ei koko paikasta edes tiedäkään.

   Poista
  2. Jenni varmaan tarkoitti tuolla "keskelle ei mitään" sitä, että hän ei tunne sieltä ketään, ei tunne paikkaa niin kuin Helsinkiä.

   Poista
  3. Siks toi "keskelle ei mitään" oli suluissa, koska se oli vaan heitto/läppä :D Tiedän, että elämää on muuallakin kuin Helsingissä :D :)

   Poista
 25. Haluaisin seurata sua instassa, mikä sun käyttäjätunnus on? En löydä mistään. :( Ja oot ihan huippu! Jatka samaan malliin. :):)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jennin nick instagramissa on ffpjenni

   Poista
  2. Kiitos <3 Joo ffpjenni nimellä löytyy :)

   Poista
 26. Ihailen sun elämänasennetta, kun et ota turhia paineita ! olet muutenkin aivan upea nainen <3

  VastaaPoista
 27. 1,5 vuotta menee hujauksessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti menee! Musta tuntuu että justhan vasta oli kesä ja nyt siihen on enää muutama kuukaus, what! :D

   Poista
 28. Oon ite Savosta kotosin ja en suosittele muuttamaan Kuopioon.. Tietysti jos se oikeasti on unelma-ammatti mitä ei voi muualla opiskella niin onhan 1,5v tosi lyhyt aika. Mutta Kuopio on aika kamala paikka Helsinkiin verrattuna :D Mieti mitä oikeasti haluat. Ainahan Helsinkiin pääsee takaisin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni Helsinki on aivan kamala paikka. Mutta noh, makuasioista taitaa olla turha kiistellä.

   Poista
  2. No mä reissasin tossa syksyllä duunin takia ympäri Suomea (Tornio, Tampere, Oulu, Kajaani, Pori yms.) ja oli kyllä joka kaupungissa ikävä Helsinkiä jo yhdessä päivässä.. En siis tiedä miten pärjäisin Kuopiossa 1,5 vuotta :D

   Poista
  3. Mullaki ois ikävä kotikaupunkia, jos olisin Torniossa, Kajaanissa, Porissa tai Oulussa. :D varmaan kauheimmat ja sisäänpäinkääntyneimmät kaupungit suomessa. Tampere on ihan ok. Kuopio on kyllä ihana <33

   Poista
  4. Hahahah olin kerran Kajaanissa 6 h ja kun pääsin takaisin kotiin niin melkein suutelin asfalttia. Kajaani on ihan kauhea!! Ja ne ihmiset ei juma

   Poista
  5. Voi luoja nyt:----D ite muutin espoost poriin opiskelujen takia ja kiva kaupunki tää on. Samoten mun isovanhemmst asuu kajaanissa ja väittäsin stadilaisia kaikista ym tyypeiks näist kolmesta:D totta helvetissä joka paikka on perseestä jos lähtee sinne sillä asenteella. jos mä oisin lähteny espoost tänne sillä asenteella, että kehä kolmosen ulkopuolel ei oo mitää yhyy kyynel ni varmasti ois ollu ihan paskaa mutta oonki tutustunu tääl ihan huippuihin ihmisiin, mun vuokra on puolet aikasemmasta ja onhan tossa yyteri yms ja onnibussit kulkee. Tottakai voi olla antamatta mahdollisuutta jollekkin muulle kun sille tutulle turvalliselle, mutta onko se sen arvosta? mä oisin voinu hakee viis vuotta metropoliaan kouluun ja chillaillu siwan kassal samal mutta sen sijaan päätin hakee tänne helpompaan kouluun jonne pääsin ykkösel sisään ja hengailla tääl sen muutaman vuoden ja muuttaa sit pk seudulle takas.

   Poista
 29. Kuopio on TOSI ihana paikka. En ole kyllä koskaan asunut siellä mutta käyn n.2-3 krt vuodessa ja voisin TODELLAKIN muuttaa sinne :) ja 1,5 v o SUPERLYHYT aika. Kun valmistut niin muutat takaisin Helsinkiin. Ja Kuopiossahan käsittääkseni on myös lentokenttä että ei matkoihinkaan aina kauaa menis jos meet lomilla ja vkl stadiin

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä Kuopiossa on sellaista mistä tykkäät? :)

   Poista
  2. Kuopiossa on huippu rentoo porukkaa! Kaikki on ystävällisiä eikä oo mitään paineita. Parhaita juttuja kuopiossa on ehottomasti kesäsin sataman elämä! Viinijuhlat jne. Kuopiossa on matkus ja paljon kaikkea uutta, kehittynyt hurjasti viimevuosina:)

   Poista
  3. Itse olen asunut koko ikäni kuopiossa, ja pois en muuttaisi! Sopivan kokoinen kaupunki, aina tulee uusia naamoja jokapaikassa vastaan, mutta sitten kuitenkin esimerkiksi asuntoa on suhteellisen helppo saada ja vuokratkaan ei ole mitään älyttömiä. Kulkuyhteydet on hyvät, terveyspalvelut on hyvät (olen kuullut että esim helsingissä lääkäriin pääsy on joskus kunnallisella hankalaa.) Että tänne vaan! :)

   Poista
  4. Olen toi eka ano 6.43. Ihmiset on tositosi mukavia, siellä on vain aina niin lepposa ja mukava tunnelma,ihan erilainen kuin muualla. Toki katson Kuopiota vaaleanpunaisten lasien läpi, mutta joka kerta kun siellä käyn, niin reissut on ollut tosi onnistuneita ja niitä muistelee pitkään.
   Kesällä se tori on tosi ihana ja se järvi on jees kun siellä pääsee risteilee niillä pikkulaivoilla milloin vaan. :) jajaja, minusta Kuopio on tosi kaunis kaupunki, paitsi siitä rautatieasemsn lähettyviltä..
   Ja ihan mukavasti on vaatekauppoja yms.
   Enpä osaa tarkemmin perustella, tykkään vaan hirveästi.

   Poista
 30. Mistäpä opit sanonnan sorvin ääreen? :D Mä oon asunu poikaystäväni kanssa tääl koht kaks vuotta ja muutettii Kuopiost tänne ja edelleen Kuopio on paljo parempi paikka :) Tekemist löytyy eikä se keskellä ei mitään koska se nimenomaan on kehä3 jälkeen se "seuraava helsinki".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sehä on ihan yleinen sanonta? :D

   Poista
  2. No sehän on ihan yleinen suomalainen sanonta ;D Toi "keskellä ei mitään" oli vaan heitto :) Iso kaupunkihan se on.

   Poista
 31. Tuskinpa Jenni nyt palomieheksi on hakemassa XD Täällä on kyllä porukka heti hyökkäämässä kimppuun että vois jollaki tavalla lytätä tai naureskella. Eiköhän nyt kuka tahansa tiiä että ei sinne naiset pääse sisälle helpolla vaikka reenais ainoastaan sitä varten eli varsinkaan Jennin kokosella tyypillä ei oo mitään mahollisuuksia..

  VastaaPoista
 32. Itse muutin Kuopiosta kaksi vuotta sitten Helsinkiin ja luulin etten ikävöisi Kuopiossa mitään, mutta toisin kävi! Kuopiossa on helppo liikkua paikasta toiseen, kaikki pn lähellä eivätkä vuokra-asunnot ole kalliita:) ja pääsethän sä aina lomilla käymään pk-seudulla. Ei Kuopio loppujen lopuksi ole keskellä ei mitään :) Se on vaa itsestä kiinni! Ja savolaiset huippuja ja Kuopio on nätti kesällä. Kuitenkin 1,5v menee hujauksessa. Tsemppiä kouluun ja toivottavasti pääset minne haetkaan :)

  VastaaPoista
 33. Ikioma koti? Etkös sä kumminki iha vuokralla oo..

  VastaaPoista
 34. Jos suoraan puhutaan niin sä vaikutat kyllä siltä, että viihdyt Suomessa nimenomaan vaan pk-seudulla. Enkä sano sitä mitenkään pahalla, oon itse ihan samanlainen :) Koko elämä on täällä ja täällä on vaan se koti.. En usko että viihtyisit Kuopiossa MUTTA mun tarkotus ei oo mitenkään sua lannistaa, jos siellä on avain sun unelmaduuniin ni mikä toisaalta estääkään :) Mä ite en pystynyt lähtemään opiskelemaan Vaasaan.. en mitenkään, mutta ihmiset on erilaisia :) mitä ikinä päätätki ni toivon sulle tulevaisuuteen kaikkea hyvää ja voithan sä mennä tunnustelemaan miten viihdyt Kuopiossa jos kerta tarpeeksi sinne haluat :) mun opiskelu tosin Vaasassa olis ollu paaaljon pidempi aika kun 1,5v että oishan toi sun aika siellä kyllä lyhyt ni ehkä vähän eri asia :) mun elämäntilanne on muutenki sellanen et mun täytyy olla ite pk-seudulla kyllä...

  Mut joo sori tää meni nyt selitykseks mun omasta elämästä.. :D tarkotus oli siis sanoa vaan oma mielipide ja toisaalta oon sitä mieltä ettet viihtyis siellä mutta toisaalta taas sitä mieltä et lähe ihmeessä kokeilee millasta elämä siellä on.. punnitse vaihtoehtoja! :)

  VastaaPoista
 35. En tiedä mitene eksyin tänne ja luin tämän, mutta pakko kommentoida - ehkä juuri siksi, etten ole ihan peruslukija. Olen 32-vuotias, nainen kuitenkin.

  Itse lähdin ihan pokkana Turkuun opiskelemaan 4 vuodeksi Helsingistä.Täällä oli tosiaan kaikki elämä, myös ihana uusi keskustakoti ja parisuhde. Olin viikot koulussa, asuin kaameessa solussa, viikonloput kotona Helsingissä (usein töissä). En kiellä, etteikö olisi ollut rankka setti, mutta se oli oikea valinta, sillä unelmien eteen on tehtävä koviakin päätöksiä ja varsinkin uhrauksia.

  Lähdin vuonna 2007, opiskelin itselleni unelma-ammatin, ja tulin takaisin Helsinkiin töihin. Paras neuvoni on, että tee pieni uhraus (1,5 vuotta kuulostaa todella vähältä ja tehokkaalta!) ja opiskele itsellesi tuo unelma käsiisi. Ja muista suhteuttaa tuo 1,5 vuotta ikääsi ja ikääsi varsinkin tulevaisuudessa. Se on todella pieni osa, se voi olla kasvattava seikkailu. Se tulee olemaan rankkaa, mutta tee se. Miksi tyytyä toiseksi parhaaseen vaihtoehtoon? Ei kannata pelkästään Helsingin takia! Sitten oot täällä hieman tyytymättömämpänä koko ajan. Kuopio on tottakai ihan erilainen. Sehän se hienous onkin eri kaupungeissa. Ei voi mitään ellei viihdy, mutta kaikkensa kannattaa yrittää, eikä verrata sitä Helsinkiin. Kannattaa pitää tavoite kirkkaana mielessä, oikeasti pidän tuota todella pienenä hintana unelma-ammatista. :)

  Mene. Todellakin. MENE. Yksi hienoimpia päiviä oli se, kun olin vihdoin valmistunut, koti oli pelkästään Helsingissä. Ja se unelmatyö oli myös. En suosittele tavoittelemaan yhtään vähempää.

  Tsemppiä! :)

  -A

  VastaaPoista
 36. kannattaa viettää koko elämä siellä muutaman neliökilometrin säteellä eikä missään nimessä lähteä omalta mukavuusalueelta ja kokea muunlaista elämää ja sitä kautta saada elämään mitään uutta ja erilaista sisältöä...

  VastaaPoista
 37. Mä itte oon kuopiosta ja vietin siellä 18 vuotta mun elämästä. Voin sanoa että en kadu sekuntiakaan sitä päätöstä kun päätin muuttaa pk- seudulle. Nyt oon kolme vuotta tääl asunu eikä oo kotipaikkakuntaa ikävä yhtään! Juuri niinkuin sanoitkin, kuopio on keskellä ei mitään. Siellä ei ole mitään, LIIKKUMINEN EI OLE HELPPOA jos ei asu keskustassa, ihmiset on todella pinnallisia ja kaikki tuntevat toisensa. Anteeksi en halua millään tavalla mollata jos sinne olet lähdössä kaunis kaupunkihan se on mutta jos yhtään epäilet lähteä, sitä kannattaa mietttiä tarkoin!

  VastaaPoista
 38. Voitko tehdä joskus postauksen sun ja siljan vanhoista kuvista ja kertoa teidän ylä aste ajasta millaisia olitte:D

  VastaaPoista
 39. Kannattaa ehdottomasti muuttaa! Itse muutin aikoinaan pois kotikaupungistani, koska halusin asua elämäni aikana muuallakin kuin siellä ja vaikka mulla on ikävä perhettä, ystäviä ja sitä elämää niin oon tosi tyytyväinen! Joskus kadutti, että lähdin, mutta sain uusia kavereita ja käyn töissä ja koulussa ja tapasin jopa miehenkin, jonka kanssa asun nykyään yhdessä :) Aina voi palata takaisin, jos ei se tunnukkaan oikealta, heti tietenkään ei kannata luovuttaa! Mä olen kulkenut niin pitkän matkan lähdöstäni tähän päivään ja voin olla ylpeä, että pystyin siihen ja kaikki kääntyi parhain päin :) Kokeile! Se voi olla paras päätös minkä oot ikinä tehnyt :)

  VastaaPoista
 40. Kuopio on lepponen paikka, tänne vaan!:) varmasti saisit nopeasti kavereita, ei tarvii siitä paineita ottaa

  VastaaPoista
 41. hei omg sitten voi yrittää Kuopiossa (mitä nyt kommenteista anto ymmärtää, että siine oot muuttamassa) bongata blogijulkkista ja tulla ihquilemaan ja pyytää nimmaria tai jotain (tai käyttäytyä kuin normaalit ihmiset ja vaan stalkata nurkan takaa:))
  Varmaan iso muutos kyllä Helsingin suureen elämään... Onhan tää pieni paikka, mutta kaikkee löytyy:)(onneks on se Matkuskin nykyään)

  VastaaPoista
 42. Voin vaan suositella Kuopiota asuinpaikkana. Täältä löytyy kaikkee mitä tarvihtee, on vaatekauppoja, iltamenoja, kulttuuria jonkun verran, tutustuu helposti uusiin ihmisiin, varsinkin koulun merkeissä jne. Asuminen halpaa verrattuna Helsingin hintatasoon. Mahtava kaupunki ja itse oon rakastunut tähän.

  VastaaPoista
 43. ei kannata myydä helsingin kämppää! ja kai pistät tänne blogiin sen videon mistä puhuit joskus :)

  VastaaPoista
 44. Miks teet postauksen asiasta jos et kuitenkaa vastaa mihinkää kysymyksii missä kysytää mitä lähtisit opiskelemaa.......?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luultavasti sen takia, että täällä on nyt jo tollasia "sinne ja tänne on kyllä sitten tosi vaikee päästä" "Jos blaablaahan oot hakemassa niin et kyllä pääse koska blaablaa", vaikka Jenni ei edes kertonut mihin hakee :DD

   Poista
  2. Eihän täällä oo yhtäkää tollasta kommenttia :-D

   Poista
 45. Saaks kysyy et käykö sun blogissa vielä yhtä paljon jengii ku ennen vai onks vähentyny täs vuosien aikana?

  VastaaPoista
 46. Moi :) Sori kun kommentoin tän kysymyksen tähän postaukseen. En kehtaa kysyä keltään, haha. Mutta siis silloin kun ilmeisesti kirjoitit sun exälle vankilaan, niin menikö kirje perille vaikka E oli vielä tutkintavankeudessa? Itse tätä nyt ensimmäistä kertaa tekemässä, ja olen todella kujalla näistä käytännöistä.

  Mutta kivaa keväänjatkoa sulle, sun blogi on ihan ykkönen.

  VastaaPoista
 47. Harmi ku sul tulee nykyään niin harvoin postauksia...

  VastaaPoista
 48. Sun blogi on muuten hyvä ja näin, mutta mua alkaa joskus ärsyttää, miksi sä jätät sun joistakin postauksista sen oleellisimman kertomatta, esimerkiks tässä, mihin kouluun ajattelit hakea?

  VastaaPoista
 49. kuopio vois tehä sulle hyvääkin! maiseman vaihtaminen on usein positiivinen juttu

  VastaaPoista
 50. En tiiä mihin haet, mutta hätäkeskuspäivystäjäksi pitää amiksen kautta olla todella hyvät paperit sekä hyvä kielipää. Melko vaikea päästä varsinkin nuorella.

  VastaaPoista