torstai 17. joulukuuta 2015

I QUIT SMOKING

Untitleddewkf
Tällä hetkellä mulla on käytössä sähkötupakka. Noissa nesteissä ei ole nikotiinia, häkää, tervaa eikä niitä 4000:tta kemikaalia mitä tupakasta löytyy.

En voi vieläkään uskoa tätä todeksi, että mä lopetin röökin polttamisen 7 vuoden jälkeen. Ja tää 7 vuotta on siis ollut ihan aktiivista polttoa, eli jokapäiväistä. En halua ees tietää mitä tuhoa oon seitsemän vuoden aikana tehnyt mun elimistölle. Mutta jos totta puhutaan, mua ei oo jotenkin ees koskaan kiinnostanut se. Mä oikeesti nautin tupakan polttamisesta paljon. Se rentoutti, rauhotti ja tuotti mulle suurta mielihyvää. Tupakka oli mulle myös tapa tappaa aikaa. Jos odotin ulkona jotain tai jotakuta, sytytin aina röökin. Ja kun liikuin paikasta A paikkaan B, sytytin aina röökin. En myöskään voinut missään nimessä olla ilman ruokaröökiä. Aina kun olin syönyt ja jos en päässyt heti ruuan jälkeen tupakalle, alkoi tuntumaan etten saa henkeä. Ja se mikä oli maailman paras röökihetki, oli seksin jälkeen. Haha. Mutta ihan oikeesti, seksin jälkeinen rööki on paras ja täydellinen.

Mutta nyt tilanne on siis se, että oon ollut 8 päivää polttamatta. Pelkkä ajatus tupakasta saa mut melkeen oksentamaan ja voimaan pahoin. Ja täähän johtuu siis siitä, että mun Voxra nimistä masennuslääkettä käytetään myös tupakan polton lopettamiseen. Toi Voxra tuottaa mun aivoihin dopamiinia ja dopamiini on se joka välittää nikotiinista tulevaa nautintoa. Eli suomennettuna: se nautinto jonka sain tupakasta, saan sen nyt mun lääkepurkista. Ja toi lääke tekee sen, että jos yrität polttaa röökiä, niin sä et vaan pysty. Se alkaa kuvottamaan niin paljon, että se syöpäkääryle on pakko heittää menemään. Sun kroppa hylkii nikotiinia. Mutta tää on ihan käsittämätön juttu, että yhdellä lääkkeellä on saanut mun masennuksen kuriin ja lopettanut tupakan polton!! Vähänkö oon ilonen :)

53 kommenttia:

 1. Ei vitsit vähän hyvä että oot samalla päässy eroon myös tupakasta! Oot kyllä alkanu aikasen nuorena polttaan, mut hienoo ois kyllä jos noin nuorena pääsisit siitä kokonaan eroon :) Vanhempana sitä ois varmasti vielä vaikeempi lopettaa, et parempi tervata keuhkoja 7 vuotta ku 27 vuotta :D

  Toivottavasti pystyt pysyy noissa sähkötupakkaversioissa lääkityksen loppumisen jälkeenkin. Tsemppiä paljon masennuksen kanssa taisteluun! :)

  VastaaPoista
 2. Ihan mahtava kuulla, että sulla pyyhkii jo paremmin! :) Mutta muista, ettei sähkötupakatkaan ole mitään täysin turvallisia, sillä niiden nestepatruunat sisältää usein joko propyleeniglykolia (karsinogeeni) tai glyserolia, jotka molemmat on haitallisia inhaloituna. Mutta tsemppiä jatkoon, oot vahva nainen!!

  VastaaPoista
 3. Hieno uutinen, stay strong girl! Olet ajatuksissa ♡

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä, oon iloinen sun puolesta! :)
  Mä oon ollu 5 vuotta polttamatta eikä paluuta entiseen oo ikinä..

  VastaaPoista
 5. Hyvä Jenni! Itse poltin 8 vuotta ja nyt ollut kolme kuukautta ilman - toki kännissä polttanut muutaman mutta se mieliteko mikä ennen oli röökiä kohtaan on kadonnut. Luojan kiitos :)

  VastaaPoista
 6. Hei käytätkö kuvan olevia sähkötupakkaa ja nesteitä? Mistä noita saisi? :)

  VastaaPoista
 7. Voxraa ei kyllä tosiaan käytetä tupakanpolton lopettamiseen vaikka :D T. Sairaanhoitaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No Amerikassa ainakin ollaan käytetty :D

   Poista
  2. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=tea00043 :)

   Poista
  3. Hei! Ihan tiedoksi sinulle terveydenhoidon "ammattilainen", kyllä muuten käytetään :) T:farmaseutti

   Poista
  4. http://www.terveyskirjasto.fi/terveyskirjasto/tk.koti?p_artikkeli=tea00043

   Poista
  5. Kyllä käytetään... :D t. sh

   Poista
  6. Paitsi että kyllä käytetään :D T. Psyk. sairaanhoitaja.

   Poista
  7. Bupropionia, joka on myös Voxran vaikuttava aine, kyllä muuten käytetään tupakanpolton lopettamisessa. Pienempänä annoksena ja lyhyemmän aikaa kylläkin, kuin masennuksen hoidossa. Alan ammattilaisena luulisi että olisit nopeasti ja helposti varmistanut asian ennen kuin tulet tänne naureskelemaan. T. Toinen sairaanhoitaja

   Poista
  8. No jopas löytyy paljon sairaanhoitajia ;)

   T. lääkäri

   Poista
  9. Niimpä :)

   T. Johtava kirurgi

   Poista
  10. Oon kaikista mahtavin.

   T. Ylilääkäri

   Poista
  11. Onpas tietäviä alan ammattilaisia! :)

   T. Johtava ylilääkäri

   Poista
  12. Pelkkiä alaisia :)

   t. Ylilääkäri

   Poista
  13. Woop.

   T. Hammaslääkäri

   Poista
  14. Naurattaa aina nää "lekurit" täällä pätemässä :D

   Poista
 8. Tosi hyvä! :) Itse olen syönyt kyseistä lääkettä vuoden, eikä ole vaikuttanut tupakointiin millään tavalla, mutta näinhän se menee, toinen aine vaikuttaa toisella eritavalla, tai ei ollenkaan.

  VastaaPoista
 9. Hienoa Jenni! Aivan mahtavaa :) siitä se lähtee.

  VastaaPoista
 10. Oon sua vanhempi, joten itse ehdin polttaa 12 vuotta ennen ku päätin et saa loppua. Ja kyllä mä tiedostin ja hirvitti, että mitä teen mun kropalle, mutta kaikki noi tupakan luettelemat posiittiviset asiat: oon niin samaa mieltä. Nyt kuitenkin oon ollu kuus viikkoa polttamatta ja ei todellakaan tee mieli röökiä, ajatuskin ällöttää. Toivotaan ettei me kumpikaan sorruta enää :)

  VastaaPoista
 11. Aikas yli muokattu toi sivussa oleva kuva :D Oli siljan instassa piiikkasen eri näkönen ja siihenkin oli sitä jo muokattu :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eri värinen vaan. :D Kuka ei muokkaa kuviaan?

   Poista
  2. Eri värinen :D katsoppa uudestaa ;D aivan jäätävästi muokattu. Vois laittaa ees vähän luonnollisempia kuvia ;D

   Poista
  3. Niin siis tossa toi kuva eri värinen mitä hein instassa. Ja meikki ky ei oo luonnolinen mut ei aina tarvi ollakkaan. :) Näyttää muutenki mun silmään ihan Siljalta, joka olis vaan meikannu ittensä Jennin näköseks. :D Enkä tarkota loukkaavana vaan musta jotenki hauskaa. :D

   Poista
 12. Moikka, pystyisitkö laittaa tän blogisi jotenkin mobiililaitteille sopivaksi? Olisi kivempi ja helpompi lukea! :)

  VastaaPoista
 13. Tosi hyvä juttu(: Kiva kuulla että sulla alkaa menee hyvin! Toivon että saisit avun voxrasta, ettei tarvis kokeilla hirveästi lääkkeitä..Mäkin paranen sairaudesta ja eiköhän tää elämä ala toivottavasti voittaa pian meillä molemmilla!:D

  VastaaPoista
 14. Mistä noita kuvassa näkyviä nesteitä saa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paulsaarilta, paketissa lukee. :) Kannattaa ostaa, vaikka mitä hyviä makuja.

   Poista
 15. Pakko kommentoida.. Jos ihmiset yhön tajuis lukea vaikka nesteiden nimiä/merkkiä ni selviäis...

  Paul Saar lukee kaikessa, jospa siitä alottas..

  VastaaPoista
 16. jee hyvä homma! :)

  VastaaPoista
 17. Mulla kävi voxran kanssa ihan sama juttu:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylläri, voxraa tunnetusti määrätään tupakoinnin lopettamiseen avuksi...

   Poista
 18. Nikotiinittomia nesteitä (mun mielestä just toi merkki) saa ihan esim. Citymarketin info-pisteestä ostettua.
  Toivottavasti pääset eroon myös sähkötupakasta! Se ei nimittäin välttämättä ole sen parempi kuin röökikään. Tutkimustietoa odotellessa... Ainakin yksi tutkimus jo valmistui ja siinä todettiin että altistaa jollekin keuhkosairaudelle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta eihän mikään ole terveellistä ;) edelleenkin huono ruokavalio on se, joka sairauksia eniten aiheuttaa. Itse en polta, mutta naurattaa kun tiiän miten yleensä nää moralisoijat kuitenkin itse syö mm. Rasvaa ja herkkuja suhteellisen paljon. Vähintään yhtä epäterveellistä ku sähkötupakka.

   Poista
  2. Siinä tutkimuksessa (jos nyt puhutaan samasta) ei mainittu määrää, mitä sähkötupakan nesteissä on sitä ainetta, joka altistaa. Samaa on myös normi röökissä, mutta 110x enemmän, kuin sähköröökin nesteesä.

   Näissä "tutkimuksissa" harvemmin mainitaan minkäänlaisia määriä haitallisista aineista, joten niihin en itse lähtisi luottamaan.

   Sähköröökinesteissä käytettyjä aineita löytyy myös ihan normaaleista ruuista ja juomista.
   Kunhan vaan tosiaan nesteet on sellasia, että niistä tietää mitä ne on, eikä esim Kiinasta hommattuja, missä ei noiden aineiden käyyttö ole valvottua tai edes kielletyä.

   Parempia tutkimuksia on tehty, nyt en vaan tähän hätään muista sivun nimeä, josta niitä löytää.

   Poista
  3. Kyseistä keuhkosairautta on tavattu viimeksi 90-luvulla popcorntehtaan työntekijöillä, jotka ovat hengittäneet diasetyyli -nimistä aromivahvennetta jauhemaisessa muodossa. Normaalissa tupakassa kyseistä kemikaalia on noin 110 kertaa enemmän, kuin sähkötupakkanesteessä.

   Poista
 19. Mulla aloitetaan Voxra vuoden alussa, ja olen tupakoinut 7 vuotta. Apua. :D Ehkä itselläkin tuo pahe jää.

  VastaaPoista
 20. Äidinkieli ei vissiin ole vahvin alueesi :D

  VastaaPoista
 21. Sähkötupakan mainonta on kielletty. katso thl:n sivuilta... tämä postaus on mainontaa!

  VastaaPoista
 22. Vieläkö olet malttanut olla tupakoimatta.

  VastaaPoista
 23. Onneks olkoon, tosi hieno kuulla! (:

  VastaaPoista
 24. sulla alkaa siis uusi vuosi ja uusi terveys :) tsemppiä <3

  VastaaPoista
 25. Ei sun bloggaamiin oikee enää toimi..

  VastaaPoista
 26. Millon taas postaat? :)

  VastaaPoista
 27. Mikset päivitä blogia? :(

  VastaaPoista
 28. Siis mitä hittoa tää sun bloggaaminen on olevinaa? Mikset samantien vaan lopeta ku koko ajan tuntuu olevan liian vaikeeta kirjottaa koneella

  VastaaPoista
 29. dopamiinia sä saat masennuslääkkeistä vaan sen verran että se korvaa sen dopamiinin määrän, mikä sulta luonnostasi uupuu tällä hetkellä. se lääke ei ole mikään ylimääräistä mielihyvää tuottava nappi, ja sen vaikutustapaa ei voi verrata siihen miten tupakka vaikuttaa.

  VastaaPoista