tiistai 26. helmikuuta 2013

Merkonomiksi?

IMG_8917IMG_8892IMG_8909
Tässä yhteishaun lähestyessä mä päätin, että voisin kertoa jotain omasta koulustani. Oottekin pistäneet mulle paljon kysymyksiä ja toivoneet jopa postausta aiheesta :) Mä opiskelen siis Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa merkonomiksi, joka sijaitsee Helsingissä ihan Pasilan juna-aseman vieressä. Kun koulua on käyty noin puol vuotta, pitää valita kahdesta vaihtoehdosta mitä haluaa sitten loput 2,5 vuotta opiskella: asiakaspalvelua tai taloushallintoa. Asiakaspalvelun valinneet voivat tulevaisuudessa työskennellä esimerkiksi pankeissa ja taloushallinnon valinneet esimerkiksi toimistoissa. Tämä ei kumminkaan tarkoita sitä, että merkonomitutkinolla on suora pääsy näihin edellä mainittuihin hieman arvostetuimpiin ammatteihin, vaan merkonomi voi siis myös työskennellä vaikka vaatekaupassa :)

Päivien pituudet koulussa riippuu tottakai sen hetkisestä lukujärjestyksestä, mutta koulua voi olla esim. klo 10-12 tai klo 8-16. Mä oon mennyt tähän asti melkeempä joka aamu kymppiin, koska sain vuoden työkokemuksesta 10 opintoviikkoa pois. Tää tarkottaa sitä, että kun muilla on aamulla klo 8-10 valinnaisia tunteja (esim. liikuntaa), mulla on ne vapaat. Tähän tarvitaan siis työtodistus edellisestä työpaikasta, jonka viet sitten koululle.

No, onko meillä sitten rankkaa opiskella? Ei :D On siis aika helppo löysäillä, mutta sen näkeekin sitten siinä vaiheessa kun lentää kursseilta ulos ja joutuu myöhemmin ne kaikki suorittaa tavalla tai toisella. Onhan se houkuttavaa, kun joka tunnilla on kaikilla omat läppärit, niin se Facebook kiinnostais varmasti enemmän kun ne ruotsin tehtävät. Kukaan ei oo siis sua käskemässä niinkuin yläasteella mitä pitää tehdä, vaan kaikki on itsestä kiinni. Se on sitten oma valinta, onko koko tunnin chattailemassa kavereitten kanssa vai harjotteleeko oikeesti siihen ruotsin sanikseen :)

Ja hei, nyt kun haette yhteishaussa kouluihin, miettikää oikeesti fiksusti. Mä hain 2 vuotta sitten Ravintolakoulu Perhoon, koska halusin baarimikoksi ja kelasin et se ois siisti ammatti. Oisko ollu sit kiva työskennellä kaikki viikonloppuyöt pienellä palkalla baarissa tiskin takana järkyttävässä melussa? Kaikenlisäks että se on rankkaa sekä fyysisesti, että henkisesti. Oisin siis menny 3 vuodeks opiskelemaan tarjoilijaks + siihen vielä 1 vuoden baarimikko koulutus ja TADAA, oon yökerhossa kaatamassa kännisille urpoille viinaa lasiin ja siivoomassa oksennuksia. Ja tän hetken mielijohteen ansiosta mulla meni yhteishaut mönkään ja työskentelin vuoden mäkkärissä, miettien mitä sitten oikeesti kannattais elämälleen tehdä. Ja kukaan ei nyt sit vedä tästä hernettä nenään :D Siellä on ruudun takana varmasti paljon baarimikkoja jotka nauttii työstään ja niitä, jotka tekee sitä vaikka silloin tällöin. Tää oli vaan mun mielipide ja miten mä ajattelen mun tulevaisuutta :) Kaikki työt on yhtä arvokkaita :)

Ja kyselkää mitä tulee mieleen, tässä oli loppujen lopuks hirveesti tekstiä mut hyvin vähän asiaa :D

IMG_88354IMG_88696
Eikä tarvii muuten enää lainaa Tahon farkkupaitaa, kun on oma! :D Thank you Sheinside

117 kommenttia:

 1. mun on nyt ihan pakko kommentoida tästä asiasta, ku alko niin ärsyttään! siis vaikka sä et tykkää jostain tai se ei oo sun unelma niin se voi oikeesti olla jonku toisen unelma niin onko sun pakko olla tuollanen että 'kuka nyt oikeesti haluaa olla baarimikko heehhehe' ihanko se vaan mitä sä opiskelet olis paras paikka...

  mun oli ihan pakko sanoa tää ku alko niin ärsyttään :D mutta vaikutat kyllä muuten ihanalta ihmiseltä ja oot tosi kaunis JA IHANA TUO FARKKUPAITA ♥ tahon samanlaisen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on taas tätä että ei saa sanoa omia mielipiteitään ääneen koska ne voi jonkun muun mielestä olla väärin?? :D Ehkä mun mielestä mun koulu onkin MULLE paras paikka opiskella, mitä sitten? :)

   Mutta joo, kiitos :)

   Poista
  2. Missä Jenni sano, että vaan hänen koulunsa/alansa olisi hyvä/paras? En mä ainakaan sellasta huomannu. Ja nimenomaanhan tossa postauksessa sanottiin tosta baarimikko-jutusta, että se oli vaan Jennin henkilökohtanen mielipide asiasta. Myös bloggaajilla on oikeus mielipiteeseen sekä sen ääneen sanomiseen (vaikkei siltä usein tunnu :D) aivan kuten muillakin ihmisillä ja that's it. Jos oot eri mieltä niin fine, mut ei tarvi tehdä ongelmaa siitä :)

   Poista
 2. Käytätkä itseruskettavaa vai mites oot noi ruskee tos kuvas?:) mitä itsarin merkkiä? Ihana paita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo käytän :D Blogin sivussa on tunnisteita, paina osiosta "Rusketus" niin löydät lisää tietoa :)

   Poista
 3. Hehe, silloin kun mä alotin baarimikon hommat vähän pakosta, niin olin täysin samaa mieltä sun kanssas! :D Nyt oon tehny töitä vuoden ja mun mielestä se on hienoa, kun saa toteuttaa kaikkia villeimpiäkin juomia ja luoda omia juomasekoituksia. Lisäksi alalla tätytyy kokoajan kehittää itseään. Musiikki on tosiaan välillä todella kovalla, niin kovalla että korviin ja rintaan sattuu, mutta onneksi musiikki on yleensä hyvää ja siinä jammaa itse aika pitkälti mukana. ;) Mun työpaikalla meillä on erikseen salinsiistijä, joka thank god siivoaa kaikki oksennukset, sillä mä en pystyisi niihin koskemaan! Känniset asiakkaat osaavat olla urpoja, mutta niin osaavat myös selväpäiset. Kännisissä asiakkaissa on se hyvä puoli, että voi joskus itse asiakkaalle todeta olevansa oikeassa ja sinä humalassa. ;) En mäkään aio tolle alalle jäädä, kuin pariksi vuodeksi, sillä se on hyvin rankkaa kuten sanoit. :) Hyvää illanjatkoa sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos hyvästä asiallisesta kommentista! Arvostan :) Kivaa illanjatkoa sinnekkin!

   Poista
 4. Oon kyllä siinä Jennin kaa samaa mieltä että se baarimikon ammatti voi pitemmän päälle käydä vähän vittumaiseks :D Ja en nyt tiedä että haluaako joku tosiaan pyörittää tätä yhteiskuntaa koko elämänsä ajan kaatamalla kaljaa lasiin niille pubiruusuille ja oman elämänsä pronssimitalisteille :D

  En nyt halua mitenkään vähätellä baarimikon ammattia kuitenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin :D Kyllä mä sitä voisin silloin tällöin tehdä, heittää keikkaa, mutta en ammatikseni :)

   Poista
 5. Tarkottaako siis se, että jos valitsen asiakaspalvelun, pääsen tekemään töitä esim. Vaatekauppaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo :) Kaikkia asiakaspalvelun tehtäviä.

   Poista
  2. kyllä, ja VAIN ja AINOASTAAN sinne vaatekauppaan...


   t. merkonomi, työskentelee tapahtuma koordinaattorina.

   Poista
  3. huomaa kyllä heti kun porukka tulee amiksen puolelta, yhdyssanavirheitä jokasessa lauseessa. ammattinimikkeesi (tapahtumakoordinaattori) on yhdyssana :) varmaankin ihan hyvä tietää

   Poista
  4. turha ottaa tosta huomautuksesta nokkiin, kun itekkin tulit viilaamaan pilkkua tohon ensimmäisen anon kysymykseen liittyen. siinä oli sentään edessä sana esimerkiks, jollon hän varmaan itekkin ymmärsi, että asiakaspalvelun valinnut merkonomi ei työllisty VAIN ja AINOASTAAN sinne vaatekauppaan ;)

   Poista
  5. en mä nokkiini ota mutta jos sä oikeesti lähdet korjaan jotain kieliasua ja kirjoitusvirheitä jossain blogin kommenteissa niin nostan hattua, onhan sulla vaan hurjan kivaa. ilman mitään herne-maissi-paprika-pusseja nenässäni voin myös todeta että kovin moni sana sullakin on kirjoitettu ns. "väärin", joten olkoon tämä kommentoinnin oikeaoppisuus ihan yksi lysti meille kaikille kunhan viesti välittyy.
   ja se että onko mulla sattunut inhimillinen erehdys välilyönnillä lepäilevän peukalon kanssa ei tietenkään ole mahdollisuus vaan olen heti 'selvästi amiksen puolelta' ;) ja niin olenkin ja ylpeä siitä, lukioon en olisi mennyt vaikka olisi maksettu :)

   + se että mielestäsi selvästi kohdistin kommenttini ensimmäiselle anolle, on sinun päätelmäsi. joku toinen olisi voinut ajatella että se oli yleinen kommentti joka näkyy kaikille, vain sopivan kommentin alle kirjoitettuna. kas kun joskus sen koko kasvimaan voi vetää sinne nenään ihan vain typeristä yleistyksistä, sellasia ne ihmiset on :) (ei vieläkään kohdistettu ekalle anolle)

   Poista
  6. Ihan mielenkiintosta tulla huomauttamaan kieliasusta, kun omatkin lauseet alkavat pienellä alkukirjaimella ja loppuvat hymiöön eikä pisteeseen, sekä jokseenkin pilkutkin tuntuvat puuttuvan. :D
   Just saying, keep going!

   Jenni, hyvä postaus! Merkonomeille löytyy töitä. :)

   Poista
 6. Samaa mietin kun itse tein yhteishaun. 'Musta tulee baarimikko ja saan olla töissä klubeilla' sun muuta. :-) Kyllä, valmistun alle kuukauden sisään tarjoilijaksi koulustani. Kyllä, tarkoitus on kesä painaa tämän alan hommia ja toivoa että pääsee sitten syksyllä opiskelemaan. Tarkoitushan on tosiaan hommata lähihoitajan tutkinto, erikoistun varmasti kehitysvammaisiin. Eli aika reippaalla kädellä tuli suuntaa vaihdettua!

  Ei siinä mitään, niinkuin sanoit; kaikki työt ovat arvokkaita, jokaista tarvitaan! :-) Itse en myöskään aio alalle jäädä, mitä nyt keikkatyötä satunnaisesti tehdä.

  p.s ihana farkkupaita! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa jos oot nyt löytäny homman mistä ite tykkäät! :)

   Poista
 7. ei baarimikoks tarvii pakosti koulutusta. ilmankin oon pärjänny :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noh, voihan sitä olla vaikka lääkärikin ilman koulutusta :D :D

   Poista
  2. Ei ainakaan suomessa lääkärin virassa toimita ilman koulutusta.

   Poista
  3. Ano, oisko Jenni tarkottanu vaikkapa valelääkäreitä mistä on about vuoden verran puhuttu lehdissä jatkuvasti??

   Poista
  4. Juu täällä yksi baarimikko lähihoitajan koulutuksella :) annostelupassi kun on, niin ei siinä kyllä mitään erityisiä tutkintoja siihen hommaan tarvi :D

   Poista
  5. pakko kompata veeraa, nimenomaan baarimikon työn oppii parhaiten tekemällä. ei mullakaan oo alalle virallista koulutusta (kossupassi tietenki löytyy), ja hyvin menee. kenelläkään mun työkaverillakaan ei oo koulutusta alalle, eikä me silti olla sen huonompia ku ne tarjoilijat, jotka on sen koulutuksen käyny. :)

   Poista
  6. niiin, mutta asiahan on niin että baarimikot pääsee LAILLISESTI töihin ilman koulutusta kun taas lääkärit ei, joten mielestäni oli tyhmää verrata näitä kahta ammattia toisiinsa... Baarimikon työn oppii nimenomaan parhaiten tekemällä, mutta lääkärien pitää oikeasti tietääkin jotain asiasta!

   Poista
  7. ylempi anonyymi CMOON ootko koskaan kuullu sarkasmista :D:D:D ehkä jenni ei nyt iha tosissaa sanonu tota lääkärijuttua,IDIOOTTI...

   Poista
 8. Toi farkkupaita on kyllä tosi ihana ! :)

  VastaaPoista
 9. toisessa kuvassa näyttää että sulla olis polkkatukka, ihan sairaan hyvännäkönen! sopis tosi hyvin ;) upeee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin just tulossa kommentoimaan samasta asiasta! Niin fresh! Saa sut näyttämään paljon nuorekkaammalta!

   Poista
  2. mäkin oon samaa mieltä! :) jos vaan rohkeutta riittää niin kokeile ihmeessä tollasta mallia! niin ihanalta näyttää ettet usko itsekään!!

   Poista
 10. Ite oon nyt opiskelemassa hotelli- ja ravintola alaa, ajattelin myös aluksi että musta tulee baarimikko mut valitsinki sit tarjoilijan sijaan opintolinjaks vastaanottovirkailijan, mutta ei tääkään oo se mitä mä haluun oikeesti tehdä, ja oon monesti miettiny että vitsi ku ois ollu fiksumpi ja hakenut merkonomiksi.
  Valmistun siis nyt keväällä ja mua houkuttais kyllä hirvesti lähtee opiskeleen vielä merkonomiksi! Millaset pääsykokeet tonne kouluun on? Onko sinne hankala päästä? Valitsitko sä asiakaspalvelun vai taloushallinnon? Onko toi ihan niinku ammattikoulu, että siellä on suurinosa niitä yläasteelta tulleita?
  Kiitos hirveesti jos jaksat vastailla!:D Asun kyllä aivan eripuolella Suomea kuin missä tuo koulu sijaitsee, mutta oon kyllä ajatellut tulevaisuudessa muuttaakkin etelämpään niin toi koulu ois just hyvä:-) Jos sulla on mielessä jotain lisää kerrottavaa nii mua kiinnostaa kyllä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. -Eli tonne on haastattelu ja sitten kirjallisia tehtäviä :)
   -Tähän kouluun haki viime vuonna 1200 ja 400 pääsi. Mulla oli keskiarvo 7,2
   -Otin taloushallinnon :)
   -On meillä myös vanhojakin opiskelijoita, mutta suurinosa yläasteelta tulleita :)

   Poista
 11. Merkonomin asiakaspalvelu-linjalta ei pääse pankkiin töihin, vaan just esimerkiksi myyjäksi tai markkinointi-tehtäviin. Pankkiin on pieni mahdollisuus päästä taloushallinto-puolelta, mutta yleensä tarvitaan vähintään tradenomin koulutus (amk). :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks tuut väittää mun kanssa vastaan tästä asiasta :D Meillä koulussa kun valitsee asiakaspalvelun ja josta sitten valitsee vielä raharaitin, niin kyllä, sä voit päästä pankkiin töihin. Ethän sä opiskele siinä vaiheessa muuta kuin asiakaspalvelua ja rahaa: eli sitä kaikkea, mitä sun työhön kuuluun kun oot pankissa töissä. Mulla on myös kavereita jotka on tästä mun koulusta juuri valmistuttuaan päässeet pankkiin töihin. Ja meillä oli juuri viikko sitten Nordeasta henkilö puhumassa, joka myös puhu mahdollisuuksista päästä heille töihin :) Anteeksi, mutta olet väärässä.

   Poista
  2. LOL kyllä ihan pääsee asiakaspalvelupuoleltakin. Yleensä näitä tradenomikoulutettuja katotaan jopa vinoonkin ku ne kuvittelee olevansa niin paljon ylempänä kuin muut, merkonomeilla on yleensä suurempi halu/kiinnostus hommaan.

   Poista
  3. Eri kouluissa on näköjään erilailla, koska ite kun opiskelin mercuriassa niiin sielä oli justiin niin kuin toi aiempi ano sano :) jollei sieläki tähän mennessä muuttunu :O

   Poista
  4. Pankkiin pääsee ilman minkäänlaista toisenasteen koulutusta jopa:D mun ystävä pääs pari vuotta sitte pelkän yläasteen käyneenä (yli 20v oli kumminki) ekaks ihan kassapalvelutyöntekijäks ja pääs etenemää henkilökohtaseks palveluneuvojaks

   Poista
  5. Jep, meillä myös tampereen kauppaoppilaitoksessa tämä ettei asiakaspalvelupuolelta pääse pankkiin, tai en sano ettei pääse mutta taloushallintopuoli keskittyi enemmän pankkeihin. ainakin kun näyttöjä suoritettiin työharjoittelupaikoilla niin asiakaspalvelijat olivat kaupoissa ja taloushallintolaiset pankeissa ja toimistoissa, muuten ei saanut näyttöjä suoritettua. mutta tästä on turha tosiaan kiistellä, vaikuttaa siltä että eri käytäntöjä löytyy :)

   Poista
  6. joo kyllähän sinne pankkiin pääsee melkeinpä ihan millä koulutuksella vaan, ei se oo mitenkään erikoista tai hyväpalkkaista hommaa.... :D

   Poista
  7. Jep ei ookkaan ^:DD

   Poista
  8. Näimpä Ano 12.16!:D Samaa mieltä, pankkineidit yleensä kyllä kuvittelevat olevansa jotenkin kovinkin korkeassa asemassa...

   Poista
  9. Ihan näin ylimielisenä tradenomina ja pankkineitinä tiedoksi että; kyllä sitä korkeakoulua meidän pankissa ainakin toivotaan, ei millään muotoa kuvitella olevamme missään korkeassa arvossa sinä pankin tiskillä, ja kyllä sillä elämisen hyvin maksaa.. Ja mitä tradenomeihin tulee, niin onhan ne nyt vähän enemmän joutunut kirjoja kattelemaan.. Missä vaiheessa pankista nyt tulikin huono duuni? :D

   Poista
 12. tiiäks millä pisteillä tonne pääsee et mikä on nyt suunnillee alin pistemäärä :)?

  VastaaPoista
 13. haluaisin kiinteistövälittäjäksi ja hain juuri lukioihin, niin mietin että oisko sittenki kannattanu hakee slk:hon merkonomiks et oisko sen merkonomikoulutuksen avulla "hyvät" perusteet kiinteistövälittäjäks ? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No pelkän lukion käynneenä ei oo kyllä mahdollisuuksia oikeestaan mihkään, ellet sitten jatka siitä eteenpäin. Eli jos verrataan 3 vuotta lukiossa ja 3 vuotta merkonomioni kuolutuksessa, että kummassa on enemmän mahollisuusia, niin merkonomi koulutuksessa kyllä. Paitsi että kiinteitövälittäjäksi harvoin pääsee pienellä opiskelumäärällä, se on aika arvostettu ammatti :)

   Poista
 14. Mä en ymmärrä miks ihmisillä on AINA pakonomainen tarve päästä pätemään! Tossahan ilmaisit mielipitees enemmän ku selvästi ja heti tullaan länkyttää ''läpäläpälä miten kehtaat ees sanoa noin''. Eikö mielipiteitä saa enää sanoa? Pyh, kas kummaa, että anonyymeillä toki aina on varaa haukkua sut vaikka syvimpään maanrakoon. Se on kyllä ihan normaalia ja salittua.. Jos ei oo oikeesti yhtään rakentavampaa kommenttia, niin miksi vaivautua edes kommentoimaan? Kun mitään ei sais ikinä ''ääneen'' sanoa suoraan omalla nimellään tai heti aletaan skitsoomaan ynnämuuta... Tsemiä sulle! :)

  VastaaPoista
 15. Hei Jenni!


  mitä meikkii käytät ripsarin lisäksi? Mitä meikkivoidetta ja puuteria käytät esim siinä videossa j oka on edellises postaukses?

  Ja mitä hiusväripurkkii käytät ,kun hiukses on aivan ihanan väriset tossa videossa!:)Kyllä, katoin siinä '' hiukset'' osiossa, mutta sulla oli varmaa 4 eri postausta eri hiusväripurkeista.. että?:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Tällä hetkellä mulla on vaan joku Rimmelin halpis ripsari :D Ja myöskin Rimmelin meikkivoidetta Stay Matte ja jotain rändöm aurinkopuuteria, yleensä käytän esim. H&M:än :) Eli en hirveesti panota meikkien laatuun, vaikka varmaan pitäisi..

   Tällä oon värjänny nyt viime kerrat: http://far-from-perfect-jenni.blogspot.fi/2012/10/blond-strong.html

   Poista
 16. Mulla sama valinta eessä.. ite sain vuoden työkokemuksesta n. 20 opintoviikkoa pois eli kaikki vapaat aineet ja työharjottelut. Kumman puolen ajattelit valita? =)

  VastaaPoista
 17. Täällä ruudun takana yks SLK:sta viime keväänä valmistunut taloushallinnon merkonomi with kaikki maholliset stipendit :D Voin kyl suositella tota kouluu et paras kauppis jne. ja ainaki taloushallinnon puolel niin helppoo, et nopeemminki ois voinu koulun suorittaa.(tietysti riippuu yksilöstä) ite en tehnyt sitten valmistumisen jälkee päivääkään taloushallinnon töitä (paitsi kesän harjoittelupaikassa) ja tällähetkellä opiskelen lähihoitajaksi, mutta tulipahan koettua toi.. :D

  VastaaPoista
 18. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 19. Oon sun kanssa ihan samaa mieltä että jokainen työ on arvokasta on sitte roskakuski tai pankinjohtaja! Tosi kiva että oot löytäny koulun jossa viihdyt ja että uskalsit sanoo mielipitees baarimikon työstä :) tsemppii sulle ja toi farkkupaita on aivan ihana <3

  VastaaPoista
 20. HEI kerrotko tavallisesta koulupäivästäsi? onko teillä pitkiä päiviä, paljon tehtäviä? Montako viikkoa kestää työharjoittelu koulussasi:)?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun päivät on normaalisti klo 10-16, mut päästään aina varmaan 45 minuuttia aikasemmin :D Ei oo paljoo tehtäviä oikeestaan.. Työharjottelu on tokana vuonna 2kk ja viimesenä vuonna 6kk :)

   Poista
 21. ite oon ravintolapuolella opiskelemas tarjoiliaks ja kans aattelin sen baarimikkokoulunkikäydä,että ite ainaki tykkään kovasti:)

  VastaaPoista
 22. Onko paljon työharjoitteluita? Ps. Oot todella kaunis! :)

  VastaaPoista
 23. Noh mihis sä sitte meet bailaamaan kun niitä baarimikkoja ei oo sulle kaatelemassa sulle sitä viinaa??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no mut jennihän sano vaan että se työ ei hänelle itselleen sovi ja toi oli vaan sen oma mielipide, ja sano että jokanen työ on tärkee.. huoh

   Poista
  2. Ihankun baarissa ei voisi bailaa ilman viinaa? :D

   Poista
 24. Tää postaus kyllä tuli just niin hyvään saumaan, just maanantaina yhteishaussa pistin slk:n 1. vaihtoehdoks ja nyt vaan toivon, että pääsen sinne.. Keskiarvosta saan tällä hekellä ainakin täydet maholliset pisteet, toivottavasti tarpeeks hyvät kirjallisesta ja haastattelustakin.. Sitä vielä kysyisin et ootko kaksoislinjalla vai normi? :)

  VastaaPoista
 25. Merkolla on just hauskaa ja niin kiva ala mun mielestä:) siis itse oon ensimmäisellä vuodella ammattiopisto Tavastiassa merkonomilla. Siis ootko säkin nyt ekalla vuodella ja kumman valitsit noista asiakaspalvelu tai taloushallinto? Itse valitsin taloushallinnon:) ja oot älyttömän kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. sana 'merko' on niin järkyttävä että saa mut voimaan fyysisesti pahoin...

   -merkonomi

   Poista
  2. merkosta tulee ihan mielee marko :-D joku sano joskus merksu ja seki on iha jees! iteki valmistuin 2kesää sitte merkonomiksi ja suosittelen 8)

   Poista
  3. anteeks nyt tuolle ekalle anonyymille jos niin paljon häiritsee, että siellä koulussa jossa opiskelen sanotaan merko eli on jäänyt käyttöön kun sitä kuulee kokoajan ja omasta mielestäni siinä sanassa ei ole mitään kauheeta. eli miksi piti tulla taas älyttömän viisaana kommentoimaan jotain noinkin turhaa :-D

   Poista
 26. Oot ihan uskomattoman kaunis! Ja sul on ihana blogi:) Kirjotat jotenkin ihanasti!!:D

  http://followingmydreams-josefina.blogspot.com

  VastaaPoista
 27. Tämmösiä "opiskelupostauksia" kun lukee ni tulee kauhee hinku taas opiskelemaan! :D:P Mut tarkemmin kun ajattelen niin koulun penkillä istuminen ei oo yhtään mun juttu(ei oo koskaaan ollut...) , oon nyt siis vuokratuolilla parturi-kampaajana(:

  VastaaPoista
 28. "Mä opiskelen siis Suomen Liikemiesten Kauppaopistossa merkonomiksi, joka sijaitsee Helsingissä ihan Pasilan juna-aseman vieressä."

  Ai se merkonomi sijatsee sielä Pasilan aseman vieresä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis eikö sulla oo muuta tekemistä ku kommentoia pienestä kirjotusvirheestä

   Poista
  2. ziisus et oli tärkee havainto ja kommentti...

   Poista
 29. Melkeinpä minne vaan pääsee kun on suhteita... Rekkakuskeilla, joilla on oma kuljetusyritys on paremmat tulot tulot kun pankin virkailijoilla. Oma kuljetusyritys on helppo perustaa ja nykyään yrittäjyyttä kanatetaankin enemmän. Sisarukseni pääsi pankkiin töihin kun mainitsi että on tradenomiksi valmistunut, mutta eräs henkilö sai vakituisen paikan päiväkodista vain peruskoulun käyneenä, koska hän oli kasvanut isossa lapsiperheessä ja hänen tätinsä oli myös kyseisessä paikassa töissä. Monia on ammatteja ja on mielestäni ihan hyvä että käydään kouluja, mutta nykyään tuntuu että koulutusta pidetään liian tärkeänä kuten esim. Yliopiston käyneitä pidetään pätevinä ja viisaina korkeapalkkaisiin ammatteihin, mutta juuri heitä on suuri luokka nuorisotyöttömissä. Jos jollain sanotaanko pienemmällä älykkyydellä varustettua ihmistä kiinnostaa jokin ala jossa vaaditaan yliopistotutkintoa ja innokkuutta riittää, niin miksi ihmeessä ei voi olla jotain helpompia koulutuksia näille?!! Vähän sekava teksti mutta toivottavasti sitä ymmärtää (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt ymmärrä, siskosi pääsi pankkiin töihin kun on tradeonmi, mutta joku henkilö pääsi päiväkotiin ilman ammattia kun hänen tätinsä oli siellä töissä? :D Miten noi kaksi asiaa muutenkaan liittyy toisiinsa? Päiväkoti ei olekkaan mikään arvostettua ammatti ja sinne pääsee ihan kevyesti ilman ammattia ja vielä helpommin, jos on juuri vaikka tuttuja samassa päiväkodissa töissä. Tää sun kommentti oli nyt vähän hölmö.. :)

   Poista
  2. Miten voit sanoa ettei päiväkodissa työskentely ole arvostettu ammatti?:D usein he ovat lähihoitajia tai jopa sosionomeja tms.. herrajumala mikä teini.. millä tavalla pankissa työskentely on sen arvostetumpaa? Miten voit luokitella julkisesti arvostetut ammatit ja ei arvostetut :D huhhuh. Noh, katsotaan miten "arvostettuun" ammattiin pääset merkonomin tutkinnollasi ;) toivottavasti ei kaupan kassa odota, sehän ei ole arvostettua :/...

   Poista
 30. Ei liity tähän postaukseen mutta missä käyt virossa shoppaileen? Jossain tietyssä ostoskeskuksessa vai ihan keskustassa vaan? Mietin että mistä löytyis kaikki kivat kaupat kuten berska stradivarius, tally weilj tai new yorker :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogin sivussa on tunnisteet jossa on kohta "Viro". Sieltä löydät lisää infoa :)

   Poista
 31. Hei! Tässä tulin miettineeks, että mainitsit silloin jossain aikaisemmassa postauksessa olevasi todella tiedonjanoinen luonteeltasti. Oon vaan ihmetellyt että jos kerran oot niin tiedonjanoinen niin miksi ihmeessä et ole lukiossa? :D älkää siis nyt kukaan tästä vetäkö hernettä nenään, en tarkoita että amis olisi jollain lailla huonompi, ihmettelen vaan :) sillä siellä lukiossahan se yleistieto ja -sivistys karttuu! Niin luulisi että tiedonjanoinen henkilö sinne haluaisi?

  VastaaPoista
 32. Moikka Jenni. Ihana blogi sulla ja tykkään lukea.

  Ihana toi farkkupaita. Katoin ton sivustoin ja haluaisin itekkin tilata tuolta. Tuliko sulle mitään tullimaksuja tai kuljetus ? ja miten maksoit? Kiitos jos vastaat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos <3 Teen kyseisen verkkokaupan kanssa yhteistyötä, niin mun ei tarvinnut maksaa mitään.

   Poista
 33. Ku sanoit et sinne on haastattelu ja kirjallisii tehtävii nii mitä niis kirjallisis tehtävis kysytää?:)

  VastaaPoista
 34. Tälläkin oli tänään päällä farkkupaita :D Nätti!

  http://emmahiltunen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 35. Kaikki työt on yhtä arvokkaita todellakin. Musta toi oli hyvin sanottu :)

  VastaaPoista
 36. http://kuvake.net/user/ca-rita/image/11976263

  VastaaPoista
 37. Opiskelen myös merkonomiksi ja joo, olihan se eka vuos helvetin helppo. Sehän on pelkkää yläasteen kertausta. Kolmas vuos alkaa olla jo vähän ''envittujaksatehämitään'' ja ''enikinävalmistu'' -fiiliksiä täynnä.. Riippuu varmaan koulusta ja siitä ''linjasta'' jonka valitsee, itse olen kansainvälisen kaupan linjalla

  VastaaPoista
 38. Onko toi koulu jossa käyt niin ammattikoulu vai ammattikorkea? Vai kenties jotain muuta? :D
  Ja tosta baarimikon koulutuksesta. Eihän baarimikon edes tarvitse opiskella alaa? Tai mulla on kaveri ainakin yökerhossa töissä, eikä ole päiväkään opiskellut alaa, eikä käynyt edes mitään baarimikon kurssia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ammattikoulu :DDDDD ei tollaset pikkuset pääse ammattikorkeaan vielä aikoihin :DD

   Poista
  2. Haha, Jenni on mua vuoden nuorempi ja mä pääsisin jo puolen vuoden päästä ammattikorkeeseen jos tahtoisin

   Poista
  3. Ammattikoulu :) Mutta ei se tarkota sitä että kenenkään muun ei tarvisi opiskella alaa kun sun kaverin ei ole tarvinnut :)

   Poista
 39. Sanoit muistaakseni jossain postauksessa omistavasi ne dr.denim legginssit, niin onko sulla ne kissy legginsit vai plenty legginsit? Ja onko ne ollut hyvät, kummat nyt onkaan? On tärkeää minulle että vastaisit! :D Mulla on kiire päättää kummat tilaan vaikka ne näyttää samalta, mutta laatu voi olla eri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ne on ihan samat housut mut toiset on vaan korkeavyötäröiset. laatu siis on ihan sama molemmissa... Marssi carlingsiin sovittamaan jos on noin suuria ongelmia xD hahahaha naurattaa toi sun hysteerisyys asiasta : on tärkeää että vastaisit!! xDd hahah ja joo on hyvät housut ja joustavat eli kannattaa miettiä mihin kokoon itsensä saa mahtumaan. Parhaat housut mut aika kertakäyttökamaa eli säilyy hyvänä noin puoli vuotta jonka jälkeen roskikseen.

   Poista
  2. Kaikki ei vaan nyt satu asumaan pk-seudulla,kuten minä ja jos haluan noita housuja kokeilla niin täytyy ajaa n. 70km, että se tulee halvemmaksi tilata netistä ja kysyä infoa muilta kyseisetä tuotteesta (:

   Poista
  3. En tiedä kummat mulla on, mutta ainakin ne on korkeevyötäröiset :D

   Poista
 40. kiva postaus. ootko lähdössä ulkomaille tänä kevättalvella?

  VastaaPoista
 41. millanen se pääsykoe oli ? millasia tehtäviä siinä suunnilleen oli ? :)

  VastaaPoista
 42. niinku jo mainittiin, sulle sopis tosi hyvin polkkatukka!!

  VastaaPoista
 43. Pakko laittaa kommenttia: fiksu ja asiallinen postaus! Ihana blogi muutenkin :)

  VastaaPoista
 44. Hei tiedätkö että onko Slk lähellä opiskelukämppiä? soluja/yksiöitä? :) tai ootko kuullut että onko, ja jos on niin kuinka lähellä?

  VastaaPoista
 45. Itse olen tarjoilija ja opiskelin itseni vielä baarimestarikis :D Työni on ihanaa ja olen päässyt näkemään myös maailmaa ammattini ansiosta! Ymmärrän että toiset ihmiset kaipaavat rahaa ja rutiineja enemmän kuin pientä palkkaa ja yötöitä :D Itse pidän ammatistani todella paljon. Hienoa että pidit ns. välivuoden etkä lähtenyt opiskelemaan 3 vuotta alaa joka ei enää kiinnostakkaan :D

  VastaaPoista