perjantai 6. helmikuuta 2015

Phuket vs. Bangkok

IMG_3750IMG_3825IMG_3925IMG_3407IMG_3352IMG_3451kattoIMG_3769
Ajattelin "turhien" höpinöiden sijasta kirjottaa hieman mun omia mielipiteitä ja kokemuksia :) Thaimaan matkan aikana nähtiin nimittäin kaksi aivan erilaista paikkaa: pääkaupunki Bangkok ja Thaimaan suurin saari Phuket. Varmasti monet teistä on suunnitelleet matkaa jompaan kumpaan näistä tai jopa kumpaakin, joten mä kerron nyt omat kokemukseni!

PHUKET: Phuketin Patong Beachillä on perjaatteessa kaikki mitä perus Thaimaan lomaan voisi kuvitella kuuluvan: rantaelämää, shoppailukojuja joka suuntaan, yökerhoja, erilaisia aktiviteettejä.. Patongin lisäksi suosituimmat paikat Phuketissa on Karon Beach ja Kata Beach. Näissä mestoissa on aika hiljasta ja ne on enemmän ehkä lapsiperheille suunnattuja. Kummassakaan ei ole oikeestaan yöelämää ja shoppailumahdollisuudet on aika suppeat. Rannat on kumminkin noissa kauniimpia, vesi on kirkkaampaa ja tuolla harvemmin näkee näitä joskus rasittavia kaupustelijoita. Tää oli siis tosiaan mun neljäs kerta Phuketissa ja en usko, että meen enää takaisin. Huomasin, että aloin olemaan lopen kypsä juurikin näihin shoppailukojujen myyjiin jotka tyrkyttää tavaraa kuin maailman loppu ois tulossa ja huutelee perään. Sit vielä nää tuk tuk -kuskit ja hierontapaikan neitoset. Kaikkea tyrkytetään ohi kävellessä ja melkeen aletaan repimään, varsinkin nää baarien sisäänheittäjät. Sen lisäksi Phuketin hintataso on Thaimaan kalliimpia. Ei siellä enää kahdestaan syödä ja juoda ravintolassa reilu 5 eurolla, vaan lasku oli aina jotain 15 euroa. Tykkään Phuketista omalla tavallaan paljon ja meillä oli ihana viikko, mutta luulempa että seuraava lomamatka on kohti uusia seikkailuja :)

BANGKOK: Tää oli mun eka kerta kyseissä kaupungissa ja niinkuin edellisissä postauksissa oon kertonut, mä rakastuin. Kukaan ei tyrkytä sulle mitään. Jos haluat vaikka sen taksin, tehdään se Sinkkuelämää tyyliin heilauttamalla kättä :D Kojujakin saa tutkia rauhassa, mutta enemmänhän tuolla on niitä jättimäisiä kauppakeskuksia. Tosiaan rantoja tuolla ei ole lainkaan ja vaikka rantoja rakastankin, se ei oikeestaan haitannut yhtään. Kummassakin hotellissa Bangkokissa meillä oli katolla uima-altaat. Eipä ollut ainakaan päivän päätteeksi hiekkaa rantakassi täynnä, joka pistää ärsyttämään. Hintataso tuolla on halvempi kun Phuketissa, ruuista hotelleihin. Yökerhoja oli loputtomiin ja myös sellaisia joissa ei soi sitä massa EDM:ää, vaan kunnon teknoa, jos sellaisesta sattuu tykkäämään. Ja oli kyllä niin siistiä kävellä siellä pilvenpiirtäjien seassa reilu 9 miljoonan asukkaan kaupungissa, jotenkin ihan epätodellinen olo! Bangkokkiin on kyllä pakko palata :)

IMG_3414IMG_3424

32 kommenttia:

  1. missä hotelleissa majoituitte kun olitte Bangkokissa ja miten paljon yksi yö makso? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei voitko vastata nopeesi tähän? Ollaan lähdös jo ens viikolla ja meillä aika auki vielä, et missä yövytään Bangkokissa. :)

      Poista
    2. Anonyymi 0.08 > Eka hotelli oli D&D Inn ja siellä makso 1 yö kahdelta henkilöltä n. 35€. Toinen oli The Heritage ja 1 yö kahdelta henkilöltä n. 50€ :)

      Anonyymi 9.50 > No Bangkok on niin järjettömän iso paikka, niin todella vaikee sanoa. Kun en tiedä minkälaisella alueella haluutte asua, minkälaista hotellia etsitte, mikä on teidän budjetti jne..

      Poista
  2. Onko sun mielestä ihmiskaupasta puhuminen turhaa höpinää? Miten voit olla näin kylmä ja lapsellinen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo ikinä sanonut, että ihmiskaupasta puhuminen on turhaa höpinää, mitä hittoa? Tarkotin että tässä postauksessa en höpise turhia juttuja tyyliin "tässä lisää kuvia meidän Thaimaan matkasta, oli niin siistiä blaablaa" vaan annan vinkkejä niille jotka on mahdollisesti menossa joko Phukettiin tai Bangkokkiin. Tällä postauksella ei oo mitään tekemistä edellisen kanssa :D Aivoja saa käyttää ennenkun tulee toista haukkumaan :)

      Poista
  3. Käytkö töissä vai kuinka kustannat matkasi? Vai onko tämä mainontaa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Säästin rahaa mitä oon saanut blogista ja töistä :) Ei ole siis mainontaa, koko matka oli itse kustannettu.

      Poista
  4. Ihan näin postaukseen liittymättä... Ootko nähny Netflixistä sellasta kuin Human trafficking?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo nähnyt. Onko katsomisen arvoinen?

      Poista
    2. On!!! Todella hyvä

      Poista
    3. On todellakin! Avasi minun silmät ainakin ihmiskauppaan, vaikka onkin vain elokuva. Tosin jostain luin että perustuu tositarinaan. Se on arvosteluissakin saanut 4,5 tähteä.

      Poista
  5. Bangkok kuulostaa tutustumisen arvoiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bangkok on aivan paras mesta! Ens talvena varmaan uudestaan :)

      Poista
  6. Mitä kaikkea shoppailit matkalla? Oliko vaatteet normaalikokoisia vai pieniä niinkuin ne ihmisetkin siellä?;)
    Nää matkailupostaukset on tosi kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Shoppailin kaikkee mahdollista! Laukkuja, kenkiä, vaatteita, meikkejä, bikineitä yms. Niiden katukojujen vaatteet on yleensä aina one size, myös bikinit. Mut mulle kaikki oli just sopivia :) Mut kun kokeilin Thaimaan Bershkassa 25 tuumasia farkkuja nii ei mitään toivoa et ois menny jalkaan :D Suomessa 25 voi olla jopa mulle hieman iso. Ja kiva että tykkäät, näitä tulee vielä lisää! :)

      Poista
  7. Jos haluaa kaupustelijoista ja kalliista hinnoista eroon niin Patong beach on siinä mielessä ehkä se huonoin vaihtoehto :D Tai ainakaan Kamala ja Khao Lak beachiltä ei niitä löytynyt, mutta niissä ei toisaalta sitä yöelämääkään ole

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo tiedän tottakai, mut mentiin vaan siks ku ollaan oltu Tahon kans siellä aijemmin 2 kertaa yhessä nii siellä on muistoja :)

      Poista
  8. Kuinka paljon sulla paloi tuolla reissulla rahaa ja oliko sen arvoista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku 1200€ + lentoliput. Oli ehdottomasti :)

      Poista
    2. Oi, ihanan "vähän" menny sulla rahaa!! Tuosta tosiaan huomaa, et on edullinen maa kyseessä! Olitte kuitenkin niin kauan, ja oot shoppaillukki, ni hyvä tietää ;) Ite matkustellu vaan euroopan maissa, ja yleensä viikon reissulle on varattuna lähemmäs se 1000e, ja yleensä ne kaikki meneeki vaikka ei ees shoppaile himona :D Kiitos kivasta postauksesta <3

      Poista
  9. onko tulossa vielä lisää postauksia thaimaasta? :) ja tuleeko videopostausta? ihania kuvia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulee vielä! Tein siellä yhen videon, mut katotaan julkasenko :) Kiitos!

      Poista
    2. Oi video olis tooosi kiva :)

      Poista
  10. ihana hoikka kroppa sulla!kuinka pitkä oot ja mitä painat?:)

    VastaaPoista
  11. Itse tykkäsin Kata ja Kata Noin alueesta tosi paljon. Kaunista aluetta ja siellä söi ainakin 5eurolla helposti kaksi ihmistä :) patong taas oli meille turhan vilkasta aluetta :)

    VastaaPoista
  12. Miten sun opiskelut sujuvat? :)

    VastaaPoista
  13. hei millasia ne venäläiset koneet oli ja miten suju yöpyminen moskovassa lentokentällä? itelläki liput thaimaasee varattu aeroflotilla ja vähän jännittää miten kaikki sujuu :)

    VastaaPoista
  14. Bangkok sounds good! Täytyy ehkä jossain vaiheessa sinne matkustella tulevaisuudessa ;3

    VastaaPoista
  15. Hei! Pari korjausta tekisin bangkokin tekstiisi, kyllä bangkokissakin taksikuskit huutelee ja asukkaita on noin 14 miljoonaa, ei 9. Alkoi häiritsemään niin oli kommentoitava :)

    VastaaPoista
  16. Käytkö vielä koulussa?

    VastaaPoista
  17. onko Natalie Vilen syn kaveri?

    VastaaPoista