torstai 22. joulukuuta 2011

Solariumin salat

free image hosting
Hello kaikki ihanat! Mulle tulee nykyään niin paljon kysymyksiä solariumista ja siihen liittyvistä jutuista, joten päätin ihan tehdä postauksen :) Elikkä laitan tähän eniten kysyttyjä kysymyksiä ja vastailen niihin. Here we gooooo!

free image hosting
free image hosting
Tarvitseeko solariumiin varata aika? Ei tarvitse yleensä, Suomessa melkeen kaikki solariumit ovat itsepalvelu solariumeja, eli sinne voi mennä koska vaan. Yleensä solarium paikat aukeavat aikasin aamulla ja menevät illalla kiinni (06-22)

Missä solariumissa käyt? Nykyään käyn ainoastaan Töölössä, koska oon todennut sen kaikkein parhaimmaksi. Se on siisti ja siellä on super solarium, eli ruskettuu helpommin. Laitteet ovat myöskin tosi uudet ja hintakaan ei ole kauhean kallis, 3min/1€

Kuinka monta kertaa tarvitsee käydä että ruskettuu? Tämä riippuu aivan ihmisen ihotyypistä: jotkut eivät rusketu ollenkaan ja jotkut muutaman kerran jälkeen. Mä tarvitsen noin 3 kertaa että oon ruskettunut :) Mun iho oli ennen sellainen, että se ruskettu tosi huonosti ja palo AINA. Nyt kun oon käynyt jonkin verran solkussa mun iho on tottunut siihen ja nykyään se ei pala lainkaan ja ruskettuu aika hyvin!

Onko solariumissa vaarallista? Valitettavasti se ei mitään terveellistä hommaa ole, ihosyöpäriski on ainaskin. UV-säteily on se vaarallinen, ei "solarium". Joten syövän voi siis saada ihan kesäsin aurinkoa ottamalla ja veikkaan että aika moni tekee sitä. Ärsyttää että aina solkku haukutaan syöpäpesäkkeeksi, mutta veikkaan että itse haukkujat ottavat myöskin aurinkoa :D

free image hosting
free image hosting
Onko solariumiin ikärajaa? Ei ainakaan vielä, kovastihan sitä suunnitellaan. Mutta suositus olisi 18-vuotta, ei sitä kukaan kumminkaan valvo.

Käytätkö silmäsuojia?
En käytä, en ymmärrä mihin niitä tarvii jos pitää silmiä koko ajan kiinni :)

Ollaanko solariumissa alasti? Ihan miten tahtoo, mä oon ainaskin :D En halua rajoja, rannalta niitä saa ihan tarpeeksi.. :(

Kuinka kauan solariumissa yleensä ollaan? Jos ekaa kertaa menee niin suositusaika on n. 10-15 min. Mä oon yleensä sen 21-24 minuuttia.

free image hosting
free image hosting
Loppuun vielä mun vinkit solkkuun :)

1. Ota kolikoita mukaan (2€, 1€ 0,50€) koska yleensä laitteisiin menee vain pikku rahaa. Paikoissa on usein rahanvaihto automaatteja, mutta ne ei aina toimi ja on tukossa tai jotain :D

2. Pese meikit aina pois ennen solariumiin menoa, ei oo kiva kun ripsarit valuu pitkin naamaa tai rusketuksesta tulee läikikäs jos on meikkivoidetta. Myöskään väri ei tartu hyvin jos on paksu meikkikerros, joten ota aina meikinpoisto ainetta/liinoja mukaan! :)

3. Jos haluat kunnon rusketuksen, osta solkkurasvaa jota myydään automaateissa. Tossa ylempänä on juuri kuva yhdestä rasvasta jonka ostin tänään ja hintaa oli 3€. Mulla tuli tosi hyvä tulos ja faktahan on että kuiva iho ei rusketu läheskään yhtä hyvin kuin kostea.

4. Ota juotavaa mukaan! Hikoilessa tulee aina jano, joten vesipullo on ihan ykkönen.

65 kommenttia:

 1. missä päin töölötä toi solkku on ? :)

  VastaaPoista
 2. onks tuol silleen et on eri huoneita mihin mennään ja saa sit olla siel huoneessa vaikka monta tuntia jos haluaa? kelasin siis jos menee sinne meikittä ja sit haluis meikata siel huoneessa solkun jälkeen ni voiks siellä olla kui kauan lystää? :)

  ja jos noissa jotkut on alasti ni puhdistetaanko ne joka kerta kun joku on käyny siellä... T: Juntti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Solariumlaite puhdistetaan aina käytön jälkeen.. Olisi todella epähygieenistä jos kaikkien hiet olis siinä alustalla..:D Hyih! Ja ne muutenkin vaikkei olisikaan alasti, puhdistetaan aina.

   Poista
 3. kiitti täst postauksesta! nyt ku luki tälläsen tietopaketin vois itekki koittaa ja houkutella jonku kaverin mukaan :D

  VastaaPoista
 4. Tuli tosta solariumista mieleen hassu moka joka mulle sattu vähänaikaa sitten! usein käytän bandeau bikineitä joissa on taakse sidottava naru, jonka jätin laiskana taakse pienelle solmulle lojumaan. Lopputuloksena kaverin kanssa naurettiin kun selästä löytyi todella näkyvä narun jälki joka laineili pitkin selkää! :DDD tätä mokaa en kyllä toiste oo kokenut..

  VastaaPoista
 5. Vois itekkin kokeilla solkkuu:) mut tiäks yhtään paikkoja tampereelt?? :)

  VastaaPoista
 6. Onko solariumiin ikärajaa? Ei ainakaan vielä, kovastihan sitä suunnitellaan. Mutta suositus olisi 18-vuotta, ei sitä kukaan kumminkaan valvo.

  täällä päin ainaki on ikärajat solkuissa..

  VastaaPoista
 7. mite voiks siel solariumin sisällä ottaa kvuia ? : o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mitä sä kuvia ottelet alastomana :D ?

   Poista
 8. en nyt tuomitse sua tai muitakaan, mutta solariumissa uv-säteily on noin 10 kertaa suurempi kuin auringossa, joten ihosyöpäriski on valtava..

  VastaaPoista
 9. näkyykö ekan kerran jälkee jo yhtään rusketusta? Ja siis ku siinhä eiks olla selällää?niin ruskettuuks takaakin?:D kiitos ihana kun postasit solkusta ! Tuli parhaaseen aikaan vinkit

  VastaaPoista
 10. Neballe! tampereella on juurikin itsepalvelu solarium studio Näsilinnankadulla(laukontorille alaspäin mentäessä) voit kattoo lisätiedot: http://www.solariumstudio.fi/tampere.htm

  VastaaPoista
 11. Ei se riitä että silmät on kiinni. UV-säteily on vaarallista silmille, ja myös silmäluomille! Niihin kun saa ihosyövän niin on vähän pienet mahkut enää nähdä sen jälkeen (olettaen että selviää itse syövästä ja mahdollisista hoidoista ja leikkauksista hengissä). Mutta mitäs väliä sillä on, kunhan vaan on ruskee!

  VastaaPoista
 12. kun sä oo tuolla alasti niin miten sä sit saat pyyhkeen tai muun ympärilles :-D t. toinen juntti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsepalvelu solkussa on sellaset kopit taino huoneet missä on se solarium ja oven saa lukkoon eli et tarvitse pyyhettä peitelläksesi itseäsi!

   Poista
 13. Siis mistä automaateista tota voidetta saa että onko niitä siellä solkku paikassa koska siellä missä mää käyn nii en oo ainakaan nähny :D mutta saako vastaavan laisia tavallisista tai jostain kosmetiikka kaupoista?

  VastaaPoista
 14. Itse asiassa tätini ei ota aurinkoa vaan on käynyt solariumissa ja hänellä on valitettavasti syöpä, joka itsensä tuohon HULLUUTEEN VETÄÄN, ni ei voi sanoa täysjärkiseksi!!!

  VastaaPoista
 15. Suojalaseja pidetään sen takia että se luomi ei niin paksu ole kuitenkaan ja ettei silmät saa solarium valoa. Vähän sama asia et miks aurinkolaseja pidetään! Solariumissa ei sais olla mitään aineita varsinkaan sitä meikkiä.

  VastaaPoista
 16. Solkku on ihan paras! Pakko alottaa solkkukausi tos syksyllä ettei ois iha maitonaama lumen keskellä.. :)

  VastaaPoista
 17. Käyn myös tuolla samaisessa Töölön solariumissa. mutta en ole huomannut siellä mitään super solariumia? mikä se niistä huoneista on ? :D

  VastaaPoista
 18. kaytko ollenkaa 'tornisolkus' vai ihan tommosessa perinteisessa :D ? tosi kiva postaus. :)

  VastaaPoista
 19. tiiätkö mitä eroja noissa solkkurasvoissa on, vai onko ne kaikki ihan sitä samaa mönjää:-D? meinasin siis, että ootko kokeillu muita kuin tota kyseistä merkkiä? kiitti jo etukätee:-)

  http://goldswag.blogspot.com/

  VastaaPoista
 20. Tää oli musta tosi hyvä postaus!
  Tai mua ei vois yhtää kiinnostaa solkku, koska musta rusketus ja oranssihtavat hiukset ei vaa mee yhtee :D mut tästä huolimatta luin tän postauksen ihan mielenkiinnolla läpi!

  VastaaPoista
 21. Pihla kirjoitti...

  kun sä oo tuolla alasti niin miten sä sit saat pyyhkeen tai muun ympärilles :-D t. toinen juntti


  mihin ihmeeseen sä pyyhettä tarvit????????????????

  VastaaPoista
 22. typerää verrata solariumia ja auringonottoa, koska säteily on erilaista. solkussa se on UVB-säteilyä, joka on paljon vaarallisempaa ja ärhäkämpi syöpäriskin kasvattaja kuin auringosta saatava UVA.

  solariumia ei voi kyllä suositella kenellekkään, koko roska pitäisi kieltää lailla.

  VastaaPoista
 23. "Ärsyttää että aina solkku haukutaan syöpäpesäkkeeksi, mutta veikkaan että itse haukkujat ottavat myöskin aurinkoa :D "

  nauroin.

  VastaaPoista
 24. Apua kannattais kyllä silmäsuojia ees käyttää jos tuolla säännöllisesti käyt! Ne lamputhan on tosi lähellä sun kasvoja.. säteet menee sun ohuista luomista läpi ja voi aiheuttaa sumentumista ja kaihia. Muutenkin vanhentaa ihoa aika hurjaa vauhtia kun kollageeni ja sen myötä ihon kimmoisuus heikkenee nopeemmin tosta voimakkaasta säteilystä. Ja tosiaan lisää syövän riskiä melkeenpä sen 80%..

  Ei rusketuksessa mitään vikaa oo, se näyttää nätiltä, mutta pidemällä tähtäimellä kannattais harkita sen rusketuksen hankkimista purkeista ja suihkuista.. Ja sitä Suomen talvisin paljon kaivattua D-vitamiiniakin saa ravinnosta ja pillerimuodossa. Mutta jokainen tekee miten parhaakseen näkee. Ei ollu tarkotus kirjottaa mitään saarnaa. :D Pisti vaan vähän silmään toi normi auringonotto VS solarium, kun niissä on kuitenkin eroja

  VastaaPoista
 25. Eikö suositus ekalla kerralla oo se 5-10min. Tossa palaa helposti ekalla kerralla esim. naama, jos on ihan vitivalkonen.

  VastaaPoista
 26. Jenni Martikainen
  Kuolinsyy
  Ihosyöpä

  VastaaPoista
 27. Ihosyövän voi saada jo ekasta solariumkerrasta. Ekasta auringonsäteestä saa d-vitamiinia.

  VastaaPoista
 28. Tosi hyvä postaus! En vaan ymmärrä miten pystyt olee ilman niitä silmäsuojia, ku meinasin melkee tulla sokeeks vaikka oli silmät ihan kiinni kun kerran koitin :-D Mut joo lisää tämmösiä kivoja postauksia :)!

  VastaaPoista
 29. minkä niminen se töölön solarium on ? :DD

  VastaaPoista
 30. saattaapi olla että vanhenet aika nopeasti, kun solkussa käyt ja tupakkaa poltat. no, mikäs siinä.

  VastaaPoista
 31. missä sä pidät tota juomapulloo sielä?=D otaks sinne laitteeseen sen mukaa?

  VastaaPoista
 32. missä sä pidät tota juomapulloo sielä?=D otaks sinne laitteeseen sen mukaa?

  ahahahahhaah

  VastaaPoista
 33. "missä sä pidät tota juomapulloo sielä?=D otaks sinne laitteeseen sen mukaa? "

  ettekö te ymmärrä että itsepalvelu solariumeis on erilliset huoneet minne mennään itsekseen ja laitetaan ovi lukkoon ja et sä sinne laitteeseen tarvi mukaan mitään juomapulloo ja pyyhettä kun voit ihan suosiolla vaikka jättää ne siihen huoneen lattialle... ja ei solkussa muutenkaan mitään pyyhettä ainakaan mun mielestä tarvii...

  VastaaPoista
 34. vittu jos tonne nukahtais ku ite nukahan aina ku otan aurinkoo tai hetken makaan....... :D mut kiva postaus, ite en kyl menis ehkä :(

  VastaaPoista
 35. ''Joten syövän voi siis saada ihan kesäsin aurinkoa ottamalla ja veikkaan että aika moni tekee sitä. Ärsyttää että aina solkku haukutaan syöpäpesäkkeeksi, mutta veikkaan että itse haukkujat ottavat myöskin aurinkoa :D ''

  Ymmärrätkö, että solarium on vaarallisempaa kuin tavallinen auringon otto? Etkö sä oo oikeesi ottanu mitään selvää solkusta ja silti ravaat siellä?!
  Solarium antaa muutenkin keinotekoisen rusketuksen, joka ei suojaa ihoa palamasta auringossa. Joissain paikoissa solkku ei anna iholle edes D-vitamiinia, jota tavallinen auringon otto kuitenkin tuottaa.

  VastaaPoista
 36. Kiitti tiedosta käynpä kokelemassa siellä treellä:)

  VastaaPoista
 37. Juu kiva infopaketti, varsinkin kun sulla ei oikeasti ole asioista mitään tietämystä... Onneksi tänne on jotkut jo korjailleet näitä UVA ja UVBn eroja! Älä oikeasti kirjottele tämmöisiä, kun sulla ei ole asioista tietoa!

  VastaaPoista
 38. KUN ON SOLKUSSA EKAA KERTAA ON SUOSITUSAIKA 5-7MIN! OLI IHOTYYPPI SITTEN MIMMONEN TAHANSA!!
  oikeesti kannattais pikkusen perehtyä ennen ku postaat mitään infopaketteja.

  VastaaPoista
 39. Jenni sun kannattaa mennä käymään töölön "syöpäsolkussa", eli siis kun jatkat sitä mannerheimintietä sinne mäkille päin ja käännyt vasemmalle "ruusankatu", niin siinä on solkkupaikka mis maksaa 20minuuttii 4e. Ja ne on vanhan ajan solkkuja eli ei mitään uv suojaa kunnolla ja ruskettaa 10 kertaa paremmin ku normi solkut. halpaa tehokasta

  VastaaPoista
 40. Solarium = turha

  Itse kävin syksyllä noin 5 kertaa, tyhmä kun olin. Mitään rusketusta ei edes näkynyt! En tiedä missä vika. Kesäisin kuitenkin rusketun helposti.
  En mene solariumiin enää ikinä! Miksi vaarantaa oma terveys pelkän rusketuksen takia? On purkkiruskettajiakin.

  Ja jos haluatte syöpäkoppiin mennä niin muistakaa edes laittaa silmäsuojat!

  Anteeks mut oli vaan pakko itekki avata suu:D En tuomitse ketään.

  VastaaPoista
 41. Niinku tuhat kertaa on sanottu nii jos on joku postaus ja vihaat sitä, nii älä tule kommentoimaa? Kyllä Jenni ite tietää vaaroja iha tarpeeks, mutta tekee sitä OMASTA TAHDOSTA. Ja muutki varmaa tietää vaaroista ja päättää ite kokeileeko vai ei.

  VastaaPoista
 42. Voisin kertoo noista silmäsuojista sen verran, että kävin viime vuonna aika ahkerasti solkussa ja aina pidin silmäsuojia. kerran multa putos ne ja katoin hetken siihen uv-valoon, seuraavan päivänä mun toisessa silmässä oli iso sokea kohta keskellä arvaa säikähdinkö. no sitten varattiin silmälääkärille aika ja mulla on siinä silmässä nyt loppuelämän se sokea kohta esim. en näe lukea sillä silmällä pelkästään eli sokea, musta, pyöreä läiskä keskellä näkökenttää, ton jälkeen en ole solariumissa käynyt. lääkäri sanoi että sieltä se on tullut kun kerroin ton tarinan hänelle ja kun olin n. 5 eri silmätutkimuksessa ravannut... kuulema olisi voinut tulla myös kovasta iskusta silmään, tai jostain lääkkeistä tai jos on suoraan aurinkoon katsonut! suosittelen niitä silmäsuojia!

  VastaaPoista
 43. Pakko sanoa sen verran, että suositusaika on kyllä ensimmäisellä kerralla 5 min, todellinen maximi 7 min ja sekin riippuen ihmisen ihotyypistä.

  Silmäsuojista en edes jaksa sanoa mitään.

  Älä tee faktapostausta jos faktat on hukassa.

  VastaaPoista
 44. "Solarium antaa muutenkin keinotekoisen rusketuksen, joka ei suojaa ihoa palamasta auringossa. Joissain paikoissa solkku ei anna iholle edes D-vitamiinia, jota tavallinen auringon otto kuitenkin tuottaa. "

  Tässä taas näitä asiasta kaiken tietäviä, jotka jakelevat "faktojaan" sen perusteella mitä he ovat mieltä asiasta... Kertoisiko joku minulle, mikä on sitten tämä keinotekoinen rusketus, jonka solkusta saa? Minun käsittääkseni se keinotekoinen rusketus saadaan purkista pistämällä väripigmenttiä iholle...?
  Joten kyllä se solkkurusketuskin ihan oikea rusketus on, mutta eipä se etelän auringossakaan hankittu rusketus siltä palamiselta suojaa, kunhan vain vähän pitkittää auringossa vietettävää aikaa ilman aurinkosuojaa.

  VastaaPoista
 45. eipä toi solkku kauheen tehokasta näytä olevan.. koska et säkää näytä yhtään ruskettuneelta :)

  VastaaPoista
 46. Anonyymi kirjoitti...
  "Solarium antaa muutenkin keinotekoisen rusketuksen, joka ei suojaa ihoa palamasta auringossa. Joissain paikoissa solkku ei anna iholle edes D-vitamiinia, jota tavallinen auringon otto kuitenkin tuottaa. "

  Tässä taas näitä asiasta kaiken tietäviä, jotka jakelevat "faktojaan" sen perusteella mitä he ovat mieltä asiasta... Kertoisiko joku minulle, mikä on sitten tämä keinotekoinen rusketus, jonka solkusta saa? Minun käsittääkseni se keinotekoinen rusketus saadaan purkista pistämällä väripigmenttiä iholle...?
  Joten kyllä se solkkurusketuskin ihan oikea rusketus on, mutta eipä se etelän auringossakaan hankittu rusketus siltä palamiselta suojaa, kunhan vain vähän pitkittää auringossa vietettävää aikaa ilman aurinkosuojaa.

  26. JOULUKUUTA 2011 14.28

  ^ Öö, mitä mieltä, noi samat jutut löytyy wikipediastakin (nyt joku älypää tulee sanomaan ''no ei kaikkee tarvi uskoo mitä netis lukee!!'' ............. Kyllä se vaan on näin)

  VastaaPoista
 47. - Toi solarium on Mannerheimintien ABC:tä vastapäätä :)
  - Kyllä siellä huoneessa voi periaatteessa olla niin kauan kun haluaa, mutta jos on jonoa niin pitää antaa toisen tulla.
  - Niin varmasti siellä jossain on ikärajat, mutta onko siellä portsari kysymässä henkkareita ovella? :DD En usko..
  - Miks solariumin sisällä ei vois ottaa kuvia? :)
  - Se riippuu edelleen ihosta tarttuuko rusketus, jotkut voi olla tosi ruskeita ekan kerran jälkeen ja jotkut vaikka kuinka kävisivät eivät ikinä rusketu :(
  - Häh minkä pyyhkeen mun ympärille..?
  - Mä ostan niitä solkkurasvoja ihan paikanpäältä, en tiiä saako niitä muualta. Ja kaikki rasvat on aika samanlaisia, en tiiä oikeen eroista!
  - Töölössä huoneet 1 ja 3 on supersolkkuja :)
  - En käy seisovassa solkussa, ihan perinteisessä.
  - Juomapulloa voit pitää vaikka laukussa? Lattialla? Miksi ottaisit sen laitteeseen mukaan :D
  - Ei se haittaa jos nukahdat solkkuun, siinä on aika minkä oot maksanu ja laite menee itsestään pois päältä. Aurinkoon on vaarallista nukahtaa koska se porottaa monta monta tuntia. Tietty jos on jonoa solkkuun ihmiset saattaa vähän koputtaa oveen.. :)

  Ja voi että ihmiset, elämä ei ole minuuteista solariumissa kiinni, älkää ottanu kaikkea niin
  pirun vakavasti =) Nähkää elämää älkääkä nyhvätkö kotona :D

  VastaaPoista
 48. vaikka ei portsarit oiskaan valvomassa niin tuliko mieleen että ne ikärajat on iha turvallisuuden kannalta? :DD ja siis ikärajathan niissä on toisinku postauksessa väitit. ja kyllä se riski sairastua syöpään on solariumissa aika paljon suurempi kun sillon ku ottaa aurinkoo rannalla.

  VastaaPoista
 49. nyt en sano pahalla koska itsekkin solariumia käytän, mutta nuo tiedot ovat aivan vääriä? ensimmäisellä kerralla pitäisi olla aina 5min ja parin päivän päästä n. 10min ja taas parin päivän päästä ihotyypistä riippuen 10-20min ja sitten pitää solkku taukoa. Solariumin ikäraja myös on 18, tosin ei sitä monesti vahdita. ihosyöpäriski tosiaan on pahempi kuin auringossa ja rasvoja ilman ei solariumiin kuuluisi mennäkkään koska ne suojaavat (Ei aurinkorasvaa todellakaan vaan noita oikeita solarium rasvoja, joissa on kyllä eroja..) ja silmäsuojia täytyy ehdottomasti käyttää..

  VastaaPoista
 50. Anonyymi kirjoitti...
  Voisin kertoo noista silmäsuojista sen verran, että kävin viime vuonna aika ahkerasti solkussa ja aina pidin silmäsuojia. kerran multa putos ne ja katoin hetken siihen uv-valoon, seuraavan päivänä mun toisessa silmässä oli iso sokea kohta keskellä arvaa säikähdinkö. no sitten varattiin silmälääkärille aika ja mulla on siinä silmässä nyt loppuelämän se sokea kohta esim. en näe lukea sillä silmällä pelkästään eli sokea, musta, pyöreä läiskä keskellä näkökenttää, ton jälkeen en ole solariumissa käynyt. lääkäri sanoi että sieltä se on tullut kun kerroin ton tarinan hänelle ja kun olin n. 5 eri silmätutkimuksessa ravannut... kuulema olisi voinut tulla myös kovasta iskusta silmään, tai jostain lääkkeistä tai jos on suoraan aurinkoon katsonut! suosittelen niitä silmäsuojia!

  -Hmm anteeksi nyt vaan kyseinen anonyymi, itse en myöskään ikinä käytä silmäsuojia, mutta en myöskään availe silmiä solkun ollessa käynnissä, ja jos avaan silmät en jää tuijottamaan kyseistä valoa? herätys? ei siitä sokeaksi tule... vaikka katsoisit aurinkoakin hetken(ei kyllä pysty kauaa) niin et tule sokeaksi vaan silmissä on hetken ajan valkoiset läntit ettet näe juuri mitään...siinä sulle fakta.(tähänkin joku idiootti tulee kuitenkin vastaamaan: auringon valo ja solkun uv-valo ovat aivan eri asia, joojoo)

  VastaaPoista
 51. solkku on kyllä jotain niin turhaa.
  nyt ei asuta missään teneriffalla et oltais ruskeita vuoden ympäri vaan tää on suomi, mitä sitten vaikka olisit kalpee talvella?
  kuka haluaa vapaaehtosesti näyttää johanna tukiaiselta...

  VastaaPoista
 52. muttahei noista ikärajoista.. meilläpäin ei oo tommosia itsepalveluita, vaan siinä on henkilökuntaa, johon sä maksat kassalle ja sillee..että kyllä siinä se ikä kysytää.

  VastaaPoista
 53. Hyvä Jenni. Silmäsuojat ovat sitä varten, ettet sokeudu tai saa syöpää silmäluomen iholle (silmäalueen iho ohuinta koko kehossa). Sanoit myös että ihosi on "tottunut" palamiseen ja täten ruskettuu nyt helpommin. Voin kertoa että ihosi ei ole tottunut mihinkään vasn sen suojakerrokset ovat kadonneet jokaissen palamiskerran jälkeen, jolloin melanooman saaminen helpottuu. Kerron tämän faktan (ammattini puolesta). :)

  VastaaPoista
 54. Mikä toi nappula juttu on? pitääkö mun naputella sinne kuinka kauan oon ja sinne laittaa rahat.. :D

  VastaaPoista
 55. Mimmoset aukioloajat tossa mestassa? ja kai joka kopist löytyy silmäsuojat, tuskin tarvii omia ottaa kun ei semmosia omistakkaa.. pakko sanoo vielä että oot tosi kivan olonen tyttö!:) et mikään peruspintastadilainen vaikka sen käsityksen saattaakin helposti saada, olet niin uskomattoman kaunis!
  Terveisin kateellinen:D

  VastaaPoista
 56. HEI MUN ON AIVAN PAKKO KYSYÄ MITEN IHMEESSÄ kerkeet laittaa ton rasvan siinä 3min aikana?????? kävin muutama kuukaus sitten tuol samaisessa paikassa ja paniikkihan siinä tuli kun laite alko hurisemaan vaikken ollu vielä kyydissä :D anteeksi caps lock raiskaukseni mutta olin häkeltynyt

  VastaaPoista
 57. itse olen katsonut mitä solkkurasvat sisältää , niin kaikissa on hampun siemeniä... ? tietääkö kukaan miksi.

  VastaaPoista
 58. Hei mäki aattelin kokeilla seuraavaks tota solkkurasvaa ni haluisin tietää et voiks tota laittaa myös naamaan tai laitoiksä? :) Ja kerkesiksä levittää ton huolellisesti vai hutasiksä sen vaa tosi nopee eikä jääny mitää rajoi niihi kohtii joihin oli levittäny sitä huonosti? :)

  VastaaPoista
 59. Jeps, solariumin eka suositus aika ihotyypistä riippuen yleensä se 5MIN-7MIN monet käyttää silti varovaisesti aluksi vasta 4Min ja siitä pikku hiljaa nostaa aikaa! Ei niinkuin monet tekevät ekan käytön jälkeen nostavat ajan suoraan 10Min tai siitä ylös päin. Malttia!ja Varovaisuutta! ja ihoa suositellaan tarkkailtavaksi solarium käyttöjen aikana mahdollisen melanooman ym. riskien kannalta. terveisin yrittäjä joka neuvoo solariuminsa käytössä asiakkaita päivittäin!

  VastaaPoista
 60. Näkyykö rusketu heti ensimmäisen kerran jälkeen? Ja jos näkyy kuinka vahvasti? Miten nopeasti se häivyttyy pois?

  VastaaPoista
 61. Suoraan sanoen aika kreisiä olla pitämättä suojia silmien päällä!
  Luomet eivät ole tarpeeksi paksut suojaamaan pahoilta säteiltä ja tulos voi näkyä ties minä silmämuunnoksina, kuten kaihina

  VastaaPoista