tiistai 27. elokuuta 2013

Ikuinen säätö

IMG_0202IMG_0212
Katsoessani tylsyyttäni Poliisi TV:tä eräs ilta, herätti mielenkiinnon ruudussa esiintyvä Jussi Perälä. Kyseinen henkilö on helsinkiläinen valtiotieteen tohtori, joka seurasi usean vuoden ajan pääkaupunkiseudun huumeiden käyttäjien elämää. Näistä havannoista herra päätti kirjottaa kirjan, joka saikin vuonna 2012 Laatua terveyteen -palkinnon. Kirja julkaistiin vasta pari kuukautta sitten.

"Populaaritietoteos Ikuinen säätö käsittelee huumausaineiden laitonta myyntiä ja käyttöä 2000-luvun Helsingissä. Se valottaa pääkaupungin huumemarkkinoiden eri tasoilla toimivien ihmisten rooleja ja heidän elämäänsä, jota sävyttää jatkuva väkivallan uhka, riskien otto, syrjäytyneisyys, päihderiippuvuuden aiheuttamat psyykkiset, fyysiset ja sosiaaliset ongelmat, kissa ja hiiri -leikki poliisin kanssa, paranoia, ilmiannot ja ennenaikaiset kuolemat. Teos näyttää hätkähdyttävällä tavalla syrjäytyneiden karun arjen, huumebisneksen hetkellisen jännittävyyden, sen kuinka kannattamatonta huumekauppa on riskeihin nähden."

Mun lukemiin Harry Pottereihin ja Himoshoppaajiin verrattuna kyseinen kirja vaikutti varsin mielenkiintoselta ja kävin nappaamassa omani Stockmannilta. Hintaa oli kirjalla 32,90€ ja melkeen puolessa välissä mennään jo. Onks siellä muita jolta löytyy sama kirja lukulistalta?

34 kommenttia:

 1. Saatko tästä jotain? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä tästä vois saada? :D Jos tää olis yhteistyöpostaus, olis lopussa tunniste: Yhteistyö.

   Poista
  2. Alemmalle anolle ja sulle en kysynyt pahalla tai tarkoittanut mitenkään negativiisesti :)

   Poista
  3. `totta kai lukijoille herää nykyään aina kysymys että saako bloggari tästäkin jotain :)

   Poista
 2. No jos Jenni tästä jotain saisi, se lukisi jossain? Ihmisiä taitaa kiinnostaa enää jatkuva kyttäys muiden tienaamlsesta, kuin itse blogien sisältö

  VastaaPoista
 3. Kiitti kirjavinkistä, alkoi kiinnostamaan! Laitan ihan muistiin, että hankin itsekin tuon luettavaksi kunhan jaksamista ja aikaa lukemiseen riittää. :D

  http://nainatin.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 4. On tullut luettua ja oppikirjamaisuudesta huolimatta kuitenkin varsin mielenkiintoinen ja ite oon ainakin suositellut monille :P

  VastaaPoista
 5. Aloin kyllä itsekin kiinnostumaan kirjasta;) jos tästä oman kappaleen kävis nappaamasta kaupasta tai kirjastosta, jos sinne asti vielä on mennyt :D

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa mielenkiintoselta! Laitoinkin heti varaukseen kirjastosta. :-)

  VastaaPoista
 7. Susta tuli taas kerran fiksumpi kuva, kun sain tietää että luet joskus kirjoja toisin kun monet nykyään :-D. Vaikutat oikeesti tosi fiksulta ja mukavalta tyypiltä :-) !

  VastaaPoista
 8. Mitä oot mieltä kirjasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikee sanoo ihan vielä, kun en oo loppuun lukenut :)

   Poista
  2. Suosittelet kirjaa, muttet osaa sanoa, mitä mieltä olet siitä?

   Poista
 9. kuulostaa tosi mielenkiintoselta! vaikka en kauheesti kirjoja lue, niin tämä vois kyllä olla sellainen jonka mielelläni lukisi :) kiitos vinkistä :)

  VastaaPoista
 10. kuulostaa kyllä tosi mielenkiitoselta! täytykyin laittaa kirjan nimi ylös:)

  VastaaPoista
 11. Ihanaa tällänen erilainen postaus välillä! :)

  VastaaPoista
 12. Mulla on toi kirjahyllyssä ja luette on. Tosi mielenkiintoinen!
  Suosittelen sulle myös Christer Lybäckin ja Arno Kotron kirjaa Veitsen terällä, siinä vasta tajuton teos!! :)

  VastaaPoista
 13. Mulle tuli yllätyksenä että oot lukenu Harry Pottereita :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. niinpä!! ootko fani x)

   Poista
  2. Olin joskus :D Halusin oikeesti asuu Tylypahkassa ja pukeuduin välillä Hermioneks :D Ja mulla oli taikasauva!

   Poista
 14. Pakko sanoa että mulla tulee susta kokoajan jotenkin vaan fiksumpi kuva! Ei nyt siis vaan tän kirjapostauksen takia vaan ihan muutenkin :) Pitää kyl pistää toi kirjan nimi mieleen, vaikuttaa tosi kiinnostavalta!

  VastaaPoista
 15. Kuulostaa mielenkiintoiselta! En oo ikina ollut 'lukija tyyppia' mita kirjoihin tulee mut viime aikoina oon kiinostunu enemman kirjoista ku niista saa enemman irti kun tvsta ja voi menna eteenpain oman tahdin mukaan yms :) voisitko tehda pienimuotoisen arvostelun kirjasta kun olet lukenut sen? Ja lopuksi oot ihana jenni !! Ihailen sua :)

  VastaaPoista
 16. Laitoin kirjastolle varauksen kirjasta, kuulostaa tosi mielenkiintoselta!

  VastaaPoista
 17. Kirjat on jotain niin hyvää ja niiden kautta oppii tuntemaan sekä muita että itseään paremmin.. itse en oo suomalaisesta kirjallisuudesta koskaan oikeen tykännyt, ehkä senkin takia et oon asunut 2/3 mun elämästä ulkomailla ja siten muiden maiden kirjailijat tullut tutummiksi. Mua puolestaan tällä hetkellä koukuttaa A Song of Ice and Fire-eepokset.. tutummin "game of thrones". Oon ikuinen nörtti ja scifi/kauhu/fantasia-rakastaja henkeen ja vereen. :D

  VastaaPoista
 18. kuulosti mielenkiintoselta! voisin lainata kirjastosta ton sitten kun se sinne ilmestyy :-D tässä vaiheessa en viitti ostaa ite kirjoja kun kuitenkin hukkuu jonnekkin kun asun kotona ja haluaisin ne tietysti omaan kotiini sitten.

  VastaaPoista
 19. Mistä meinaat kattoa niit työssäoppimispaikkoja? =) (vai ootko kattonu/löytänyt jo jostain?)

  VastaaPoista
 20. Minkä ikäinen sun poikaystävä on?

  VastaaPoista
 21. Onks sul ask?:) jos ei nii tee ihmees!:D

  VastaaPoista
 22. Kävin poistamassa samaisen kirjan! Oon aina niin innoissani kaikista tämmösistä "alamaailma" kirjoista ja varsinkin kun tarinat on tässä kirjassa totta :)

  rolssi.blogspot.com

  VastaaPoista
 23. kiitos kirjavinkistä, vaikuttaa mielenkiintoiselta! :)

  VastaaPoista
 24. Mä oon maailman laiskin kirjojen lukija... Mutta tosta kirjasta oon kuullu hyviä kokemuksia, joten varmaan pakko käydä poistamassa :) Ainakin vähän erilaista lukemista kun yleensä.

  VastaaPoista
 25. teetkö näistä joskus arvioita :)

  VastaaPoista