maanantai 5. elokuuta 2013

Like/Dislike

facebook-like-buton 
Asioita joista pidän:
 Valkosipuli! :D Valkosipulikurkku, valkosipulileipä, valkosipulilevite, valkosipulidippi, valkosipulisipsit, valkosipuliperunat, valkosipulinkynnet esim. salaatissa, valkosipulia pizzassa.. Lista on loputon, voisin laittaa sitä melkeen mihin vaan :D

Dokumentit. Mä katson paljon mielummin dokumentteja kuin tyhjänpäiväsiä tosi-tv-ohjelmia. Oonkin miettinyt Discoveryn hankkimista ja tällä hetkellä kiinnostais kovasti nähdä dokumentti esimerkiksi Auschwitzin keskitysleiristä.

Juorublogit. Erittäin viihdyttävää jossain määrin :D

Fysiikan ja kemian koulutehtävät. Tunnen itteni harvinaisen fiksuksi tehdessä niitä ja kiva päästä välillä käyttämään aivoja, hah..

Tanssiminen. Mulle tulee vaan niin järjettömän hyvä fiilis ja olo siitä, jos bileissä soi hyvää musaa ja pääsen tanssimaan oikeen kunnolla :)


Asioita joista en pidä:
Sydämentykytys. En siis pysty esim. kuuntelemaan jos elokuvassa tulee se sydämentykytys ääni, se on jotain niin inhottavaa! Enkä pysty kokeilemaan kenenkään ihmisen pulssia tai nukkua niin, että tunnen jonkun muun pulssin mun iholla. Ja verenpaineen mittaus jossa tunnen oman pulssin saa mut melkeen pyörtymään.. En tiiä mikä mua vaivaa :D Mulla itselläni todettiin vielä todella nopea leposyke, johon joudun syömään sykettä alentavaa lääkettä. Onneksi ne auttaa, koska oli ihan hirveetä tuntea se sydämentykytys rinnasta läpi :(

 Suomalaiset. En halua yleistää, mutta valitettavasti osa suomalaisista on todella ylimielisiä, itsekkäitä, törkeitä, pihejä sekä kateellisia. Oonko hirveen väärässä? Ja se määrä mitä suomalaiset tekee perhesurmia on järkyttävää.

Kielet joita en ymmärrä. Seurustellessani vietnamilaisen eksäni kanssa, jouduin kuuntelemaan vietnamia päivittäin, josta en ymmärtänyt yhtään mitään (ellei nyt lasketa muutamia sanoja joita opin). Nyt seurustellessani venäläisen kanssa, en taaskaan ymmärrä mitään ja se on oikeesti raskasta kun arki koostuu siitä, ettei tajua kaikkea mitä puhutaan. Toisaalta mun mielestä on ihanaa, että mun arki ei oo hetkeen ollut sitä perussuomalaista, koska uusien kulttuurien ja kielten oppiminen on ihan mahtavaa. Välillä tuntuu kun asuis ulkomailla, kun jääkaapissa ei ookkaan lihapullia ja perunamuussia ja televisiosta ja radiosta kuulee venäjää. Mulla alkaa myös 2 viikon päästä venäjän opinnot :)

Urheilu. Mä en vaan koskaan oo ollut mikään "liikkuja" vaikka oonkin harrastanut monia eri lajeja monta vuotta, esimerkiksi cheerleadingiä, telinevoimistelua ja tanssia. Jotenkin se on aina ollut vähän pakkopullaa ja koulun liikunnannumero oli aina jotain seiskaa tai kasia. Kerran tais olla jopa kutonen. En myöskään ymmärrä yhtään, että mitä mielenkiintosta on katsoa urheilua telkkarista.. Ellei ne oo jääkiekon MM-kisat :D

Facebook. Mä vihaan Facebookkia!

131 kommenttia:

 1. Haha, eikä oon luullut olevani ainut pulssin/sydämentykytyksen inhoaja! :D multa ei todellakaam pysty mittaamaan pulssia jos olen tajuissani, meinaan pyörtyä aina verenpainetta mitatessa kun se pulssi tuntuu :D en pysty myöskään katsomaan omia tai muiden ranteita taikka kauloja kun niissä saattaa näkyä se pulssi tai se kun se sykkii, yök :D ihan hullua :D

  VastaaPoista
 2. Mäkin vihaan facebookia. Ainut hyvä asia siinä on, että saa pidettyä yhteyttä sukulaisiin&läheisiin ilmatteeks. Mä vihaan myös tupakkaa. Sen haju on ihan hirveä ja siitä menee henki tukkoon. Sitten kun oma sisko polttaa, niin on inhottavaa ja noloa kun sen on pakko polttaa aina jossain välissä esim. Bussipysäkillä. Ihmisiä voi ahdistaa tai inhottaa se haju ja kun se haju tarttuu vaatteisiin :s Mulla on sellanen et mua hävettää olla tupakoitsijan seurassa sillä hetkellä kun se polttaa. En tiedä mikä reaktio toi on, mutta oikeesti se varmaan näyttääkin ihan nololta kun polttaa. Ei se ole mitenkään hienoa mun mielestä.

  VastaaPoista
 3. oon niin samaa mieltä noiden kielien kanssa =D tulee jotenkin tosi ulkopuolinen olo, kun ei ymmärrä ku muutamat sanat ja osaa laskee kymmeneen, ja varsinki ku koko perhe koolla tuntee ittensä niin tuppisuuks ku ei vaan osaa venäjää! mut hyvät puoletkin siinä on, nykyään laitan cv:seenkin 'venäjän alkeet' koska sen verran kuitenkin on opittu. jee! :D

  VastaaPoista
 4. dokumentit<3 nelonen maailma on oikeesti ihan paras kanava discoveryn lisäksi :D

  VastaaPoista
 5. Voi elämä toi sun suomalaiset-kohta. Kyllä, osa suomalaisista on juurikin tuollaisia mutta niin on myös osa amerikkalaisista, ruotsalaisista, venäläisistä jne. Toki jokaisella on omat stereotyyppinsä mutta miten niin suomalaiset on ylimielisiä ja törkeitä? Pihejä ja kateellisia voisin ehkä vielä allekirjottaa jos nyt jotain negatiivista pitää yleistää mutta tuota ylimielistä en esimerkiksi kyllä ymmärrä yhtään.

  Sitä paitsi aina ihmisistä, ketkä sanoo että vihaan suomalaisia ja haukkuu niitä junteiks ja vaikka mikskä, tulee mieleen vaan joku Tuksu..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä suomalaiset on aika törkeitä. Esim bussissa melko harva antaa paikan vaikka vanhukselle ja kukaan ei koskaan hymyile vastaantuleville!

   Poista
  2. Suomalaiset on kyllä tosi itsekkäitä, ei niinkään ylimielisiä. Mut esimerkiks just toi ettei tilaa anneta bussissa. Ja kaupan jonossa jos mun edessä on joku jolla on viikon ruoat siinä ja mulla on vaan yks karkkipussi, ei tietenkään voida päästää edelle (ei vaikka kysyis kohteliaasti).

   Poista
  3. No tää on vähän kakspiippunen juttu. Kyllä, suomalaiset ei yleensä anna paikkaa vanhuksille bussissa yms. kuten vaikkapa britit. Sen sijaan suomalaiset osaa kutakuinki olla hiljaa esim yöbussissa, koska siellä saattaa joku nukkua, mikä taas ois täysin mahdotonta maassa. Suomalainen kulttuuri on kyllä vähän melankolista, mutta ei se tarkota että ihmiset ois masentuneita. Lisäks suomalaiseen kulttuuriin ei kuulu itsensä korostaminen ja vaatimattomuus on kultaa. Sen takia Suomessa on ihan ok sanoa että Suomi on perseestä ja kaikki on vaan masentuneita. Toi ei tulis mieleenkään esim ranskalaisille joille oma maa ja kulttuuri on kaiken napa. Että puolensa ja puolensa.

   Poista
  4. Ai suomalaiset osaa olla hiljaa yöbussissa?? Ootko koskaan käyny yöbussissa? :D Se on jotain aivan järkyttävää eläintarha meininkiä, kaikki kiljuu, huutaa, karjuu, tappelee, oksentaa ja kusee busseihin. Ja toi toinen väite, että suomalaiset ei oo masentuneita? Täällä tehdään maailman toisiksi eniten itsemurhia, joten eikö se kerro aika paljon tän maan hyvinvoinnista.

   Poista
  5. meinasin tähän kommentoida samaa mitä Jenni, haha ;D niin siis että Suomessahan tehdään (oliko se nyt Japanin vai Kiinan jälkeen) niin eniten itsemurhia. Että kyllä me suomalaiset olemme hyvin onnellista kansaa......

   Poista
  6. Onko piheydessä jotain vikaa? Täytyisikö rahaa hassata mielin määrin?

   Poista
  7. Mielipide asioista ei sovi kiistellä. Jokasella on oikeus mielipiteeseensä:) Sitä paitsi toi juttu suomalaisista pitää paikkaansa munki mielestä enkä oo ainoo joka ajattelee samoin. Suomalaiset on monien mielestä epäkohteliaita ja epäsosiaalisia. Pelkää vuorovaikutusta toisten ihmisten kanssa kuin jotaki ruttoo :D

   Poista
  8. No piheys (onko se ees sana nojoo) voi tarkottaa jotakin muutakin kun sitä rahan pihtaamista!

   Poista
  9. Oon ollut, ja lähinnä tarkotin esim. arki-iltoja, jollon on kyllä hiljasta, joku perjantai-illan kaljabussi on sitten asia erikseen. Itsemurhista en voi sanoa mitään puolustettaavaa, toki ne on aika karuja lukuja, mitä vuosittain tulee. Mutta toisaalta, ongelmat on joka maassa ja kansallisuudella. Toki sä Jenni muodostat oman mielipitees Suomesta ja suomalaisista, mutta eihän sun ole pakko täällä asua, senkus muutat johonkin omaan persoonaas sopivaan paratiisiin :)

   Poista
  10. Vähän ihmetyttää tää Suomen dissaaminen. Kaikki suomalaiset on pihejä, masentuneita, kateellisia, ylimielisiä, törkeitä paskoja. Jep... Mut hei news flash teille, OLETTE MYÖS SUOMALAISIA. Kannattaisiko siis sanoa, että hei ME suomalaiset olemme pihejä, masentuneita, kateellisia, ylimielisiä, törkeitä paskoja. Oon kyllä just sen verran ylimielinen paska, että oon ylpee että oon suomalainen. :)

   Poista
  11. toi masentuneisuus... se, joka on oikeesti masentunut, ei voi sille paljoakaan. Se on sairaus.

   Poista
  12. Suomi on niin paljon edellä muita maita yhteisön hyvinvoinnissa, ilmaisessa koulutuksessa ja kouluruuassa, tuissa ja muissa asioissa. Todellaki oon ylpeä että oon suomalainen ! Mee Jenni asumaan johonki Kiinaan tai Afrikkaan vuodeksi niin tuut häntä koipien välissä takasin Suomeen ja oot onnellinen. Luulis sun tietävän kuinka hyvin meillä on asiat ku kerta katot niin paljo dokumenttejakin...

   Poista
  13. Suomi on muita maita edellä hyvinvoinnissa, mut täällä tehdään maailman toisiksi eniten itsemurhia? Kannattaa ottaa asioista selvää :)

   Poista
 6. Tää oli kiva ja mielenkiintonen!! Lisää näitä ;)

  VastaaPoista
 7. Miksi et tykkää facebookista?:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vaan kestä joidenkin ihmisten tilapäivityksiä :D

   Poista
  2. No totta joo! "Söin just leivän.."

   Poista
 8. aavistan järkyttävää paskamyrskyä tosta suomalaiset-kohdasta... :D mutjoo, mullakin on tavallaan toi pulssi, ja verikokeet, ei mua se piikki pelota vaan se ylihirvee tunne kun tuntee kun se veri menee siel suonessa ja se kun käsivartta kiristetään sil siteellä ja se suoni oikeen tulee pintaan! :Dd ja vielä.. valkosipulikurkku?? :Dd

  VastaaPoista
 9. mäki tykkään hullusti kattoo dokumentteja!!! :D discovey world on ihan huippu kanava! sieltä tulee vaikka mitä mielenkiintosia juttuja aina!

  VastaaPoista
 10. Haha toi suomalaiset kohta :D Luuleks jotenki olevas muita parempi ku laitat tollee?
  Näköjää luulet, mut se ei oo mikää yllätys... Senhä oikee näkee susta!(et luulet itestäs liikoi)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvasin et tost Suomalaiset -kohdasta tulee kunnon paskamyrsky tänne kommentteihin. Ihan varmasti jokanen tietää mitä Jenni tarkoitti tossa, joten älkää pliis jaksako XD

   Poista
  2. Huoh ihme hiekkapillu. Miks pitää ymmärtää kaikki väärin? Ja täähän oli nimenomaan JENNIN MIELIPIDE.

   Poista
  3. Mä en pidä itseäni ketään parempana. Tää oli vain mun mielipide :)

   Poista
  4. Saanko kysyä Jenni, vihaatko siis itseäsi?

   Poista
 11. Miä oonn käyny Auschwitzin keskitysleirillä Puolassa ja oli kyllä todella mielenkiintoista kuunnella suomalaispuolalaisen oppaan kertomuksia kaikista eri paikoista. Siltä reissulta jäi kyllä paljon ajateltavaa.

  Suosittelen siellä käymistä, vaikka oliki aika creepy ku oikei aatteli (esim. ne polttouunit, kaasukammiot, uhrien matkalaukut, kengät ja hiukset, jotka oli kaikki kerätty eri paikkoihin esille) :(

  VastaaPoista
 12. Voisko joku linkittää niitä juorublogeja tähän??:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://hgkgfu.blogspot.fi/

   :D :D :D: D: DD:D :D :D :D:D:D::D:D:D:D ihan googlella löytyi

   Poista
  2. niitä ei taida tällä hetkellä olla, muita ku pink bubble ja se löytyy ihan googlettamalla (eikä sekää varsinaisesti oo JUORUblogi)

   Poista
  3. Ne kaikki on tällä hetkellä poistettu.

   Poista
 13. Ylläri toi Auschwitzin keskitysleiri ja dokumentit, just kun Siljaki kertoi olevansa kiinnostunut niistä... :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. miksei kaverit saisi olla samanlaisia :-D varmaan säki tykkäät samoista jutuista ku sun kaverit :-)

   Poista
  2. Aika useet nimeltä mainitsemattomat bloggaajat ovat toistensa kopioita...

   Poista
  3. Itseasiassa Jenni on ennenkin maininnut blogissaan sen keskitysleirin :) Ennen Siljaa.

   Poista
  4. Tosiaan oon puhunut tästä samasta aiheesta noin vuosi sitten :) Se on kiinnostanut mua jo kauan.

   Poista
  5. Missä postauksessa? Haluaisin lukea :)

   Poista
  6. Kandee Jenquu kattoo sellanen leffa ku The Pianist! Vaiks ei ookkaan dokumentti ni kertoo kyllä ihan yhtä järkyttävästi tosta!

   Poista
  7. Ihan ku Jenniä oikeesti mikään tuollainen kiinnostaisi. Esittää vaan. Ainut mikä jenniä kiinnostaa on missä siideri on halvinta pe - su iltaisin.

   Poista
  8. Hahhah ihan sikä hyvä

   Poista
  9. suosittelen ehottomasti kaikille joita kiinnostaa juutalaisvainoista kertovat leffat, ni schindler's list on todella järkyttävä ja mielenkiintonen yhtäaikaa

   Poista
 14. mullakin on toi sydämentykytysfobia, ihanaa en oo ainut neuroottinen ton asian kanssa :D! Juuri verenpaineen mittaus on jotain niin etovaa sen pari sekuntia kun se oma syke tuntuu, hyi menee ihan kylmänväreitä pelkästä ajatuksesta!

  VastaaPoista
 15. Toi suomalaiset kohta on aika hyvä ... :) ja hienoo et laitoit ton " en halua yleistää" mut silti jotkut ottaa herneet perseeseensä tost kohast :D

  VastaaPoista
 16. Ihanaa että toi pulssi-juttu on muillakin ! se on jotain kamalaa jos pitää ite kokeilla sormella omaa tai toisten;s siihen samaan kauheuteen voin liittää myös kaiken mikä liittyy millään tapaa vereen ja nauloihin yms, aina tulee törkyinen heikotus ja tärinä:<

  VastaaPoista
 17. Täytyy myöntää toi mitä sanoit suomalaisista on totta! Tänään viaton mies sai sakot se miest tuli samaan aikaan junaan kun minä ja tarkastajat tuli ja ne anto sakot sille. En ymmärrä oliks sen ihon värin taki vai minkä syyn takia. Ja se lipuntarkastaja kehtas sanoa että en ole rasisti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oisko vaik siks et sillei ollu lippuu? Ite ulkomaalaiset aina ottaa rasistikortin esii ku tehää nii miten nei haluis.

   Poista
  2. Lipunmyyjä ei ees ollu tullu viel ja se tuli just sisää ja lipuntarkastajat tuli.

   Poista
  3. lipuntarkastajat tulee aina vikana ettei kukaan ehi lähtee pois ei sen takia, että tummaihoinen meni juuri sisään.

   Poista
 18. "Ja se määrä mitä suomalaiset tekee perhesurmia on järkyttävää" aistin paskamyrskyn tulevan :D

  VastaaPoista
 19. Kannattaisko lopettaa se tupakan polttaminen jos noin nuorena pitää jo syödä sykettä alentavaa lääkettä.. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopea leposyke saattaa johtua monesta muustakin asiasta, mutta en kiellä sitä etteikö olisi hyvä lopettaa tupakan poltto :)

   Poista
  2. ihan kun pelkkä röökinpoltto nyt ois siihen syynä. ite en polta tupakkaa esim. ollenkaan ja kärsin aivan samaa..

   Poista
  3. Eikös kuntoa kohentamalla saata saada leposykettä vähän laskettua? Nimittäin huonokuntoisilla voi olla nopeampi leposyke, jota sitten saa liikunnalla ja kuntoa kohentamalla kuulema mahdollisesti laskettua. Ainakin minulle on näin kerrottu, nimittäin itsellänikin on aika korkea leposyke :D

   Poista
  4. Huono kunto+tupakka+vääränlainen ravinto=korkea leposyke
   Tietty tohon voi lisätä vielä monia itsestäänriippimattomia terveydellisiä sytitä mikä sitä sykettä nostaa. (:

   Poista
 20. miksi ja mihin meet opiskelee venäjää ? :) ja gavarju pa-russki :) ja ochen lublju russkii jsik (:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun kouluun, Suomen Liikemiesten Kauppaopistoon :) Koska se auttaa tosi paljon pääsemään eri työpaikkoihin jos papereissa lukee että osaa venäjää. Ja mun poikaystävä on venäläinen niin ois kiva puhuu yhdessä sitä kieltä :)

   Poista
  2. Itse olen opiskellut venäjää, alussa se on erittäin helppoa, mutta mitä pidemälle opiskelet sen vaikeammaksi se menee - ainakin minulla. Kannattaa seurata siis alusta asti jo hyvin mukana (varsinkin taivutusmuotoja) =) Onnea opiskeluun!

   Poista
  3. toi eka ano..... mua vähä hävettää näin venäjää osaavana lukee tommosta roskaa. et edes osaa kirjottaa selvästi saati sitten oikein

   Poista
 21. No en nyt telois suomalaisten luonteet ihan noin. Jossain määrin joku saattaa olla jollakin tapaa ilkeä, mutta lähinnä se kaikki johtuu ujoudesta ja epävarmuudesta.. Suomihan nyt ei ole mikään maailman spontaanein kansa. :D Puoliksi italialaisena voin sanoa, että siellä ihmiset osaavat olla pelottavan kaksnaamasia ja Belgiassa 6 vuotta asuneena olen huomannut belgareiden olevan (jopa) suomalaisiakin töykeämpiä. Pahoinvointia löytyy joka maasta. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla tämmöistäkin mielipidettä kun tuntuu että yleensä se menee että "oon asunu maassa x viis vuotta ja voin sanoa että suomalaiset on perseestä ja maa x on taivas maan päällä<333."! :)

   Ja totta puhut, pahoinvointia löytyy kyllä ihan mistä vaan.

   Poista
 22. Dokumentit on parhaita! Ne on niin mielenkiintosia ja musta on ihanaa saada uutta tietoo niiden avulla. :) Mulle tuli susta paljon positiivisempi kuva kun kerroit pitäväs dokumenteista! :D

  VastaaPoista
 23. Sain susta niiiin ihanan kuvan tän perusteella! Oon sun kanssa monissa asioissa ihan samaa mieltä! :) Mäkään en tykkää suomalaisista.. Ne on hiljasia, juroja ja kateellisia. Vaikka monet pitää sitä vaan stereotypiana, niin ei niitäkään kyllä ihan tyhjästä synny. Esimerkiks ulkomaanmatkan jälkeen huomaa takas Suomeen palatessa, miten erilaisia ihmiset täällä on. :D Ja hienoo että alotat venäjän opinnot! Se on helppo ja kaunis kieli!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano, oletan, että sinäkin olet suomalainen. Oletko sinäkin siis hiljainen, juro ja kateellinen? Ei kaikkia suomalaisia voi väittää sellaisiksi, koska harva oikeasti on todella hiljainen, juro tai kateellinen. Eiköhän jokaisesta ihmisestä löydy joku ei-niin-kiva piirre, myös niistä espanjalaisista ja kaikista muista ah niin ihanista ihmisistä.

   Toki ulkomailla, esim. Kreikassa ja Espanjassa ja muissa turistimaissa ihmiset saattavat olla todella avoimen ja iloisen näköisiä, mutta usein sekin johtuu yksinkertaisesti siitä, että turisteihin on tehtävä vaikutus. Jos maassa turismi on tärkeää, on kannattavaa saada turistit kiintymään maahan ja sen ihmisiin.

   Poista
  2. Ano 10.31 oletko sä kasvanut jossain tynnyrissä? Etelässä asuvatko siksi mukavia että turisteja saataisiin lisää? Hohhoijaa. Kautta aikojen mm. kreikkalaiset ja espanjalaiset on tunnettu siitä heidän ystävällisyydestään, sosiaalisista taidoistaan ja hauskanpidon järkkäämisestä. Heidän kulttuurinsa on paljon avoimempi kun meidän suomalaisten, ei ne elä vaan turismille. Jos eläisi, Espanja ja Kreikka eivät varmaankaan olisi veloissa nyt. Järki käteen oikeesti. T. Kreikkalaisen vaimo ja silti helvetin ylpee suomalainen

   Poista
  3. En oo kieltäny sitä, etteivätkö espanjalaiset jne. olisi oikeesti avoimempia, mutta ystävällisyys turisteille on usein nimenomaan sitä, että yritetään saada turistit tyytyväisiksi.

   Poista
  4. Oon ensimmäinen ano, ja mä EN OLE suomalainen.

   Poista
 24. mullakin on kauhean nopea leposyke, että ihan ahistaa välillä... :(

  VastaaPoista
 25. siis mulla on välillä ihan järkyttävä himo valkosipuliin! oon pari päivää syöny leipää niin et oon pilkkonu voin sekaan pari valkosipulin kynttä ja vähäsen grillimaustetta..:D ja minitomaatit valkosipuli-feta täytteellä <3

  VastaaPoista
 26. lisää näitä!!!!!!!!!!!!!!!!

  VastaaPoista
 27. Tämä ei liity tähän postaukseen nyt mitenkään.:D tuli vaan mieleeni että oletkohan vieläkään myöntänyt käyttäväsi bombshellejä? Koska instassa vähän aikaa sitten esittelemäsi uudet bikinit ovat kyllä täysin bombshellit.
  - Seppälän myyjä

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Multa on kysytty käytänkö toppauksia ja vastaukseni on ollut kyllä. Ja olen esitellyt blogissa bombshell rintsikoita, joten eiköhän jokainen osaa päätellä siitä että niitä myös joskus käytän :D Vai ostanko rintsikoita vaan koristeeksi kaappiin?

   Poista
  2. Kyse on siitä myöntämisestä ja kieltämisestä....

   Poista
  3. Eh no niimpä, samaa mieltä axuuu:n kanssa.. Piti oikein tulla vielä pätemään tolla Seppälän myyjä-nimikkeellä :D

   Poista
  4. onko ihQuuu olla seppälän myyjä vitun autisti

   Poista
  5. Siis pitäiskö tollasesta erikseen mainita!! " ainiin käytän muuten bombshell rintsikoita" voi herranjumala! :D

   Poista
  6. Siis mitä vittua mä just luin.. "vitun autisti" mikä sun ikäs mahtaa olla ku et kommenttis perusteella kovin fiksulta vaikuta. Hävettää sunlaisten ihmisten takia olla suomalainen. Ens kerralla pliis mieti mitä kirjotat.

   Poista
 28. Tee twitter account! Paaaljon parempi kuin facebook ;)

  VastaaPoista
 29. Toi venäjä on kyllä kaupallisella alalla tosi hyödyllinen kieli :D ite en vaan jaksa sitä alkaa opiskella kun ei riitä motivaatio.. x)

  VastaaPoista
 30. Allekirjoitan sun kuvauksen suomalaisista, ehkä lukuunottamatta tota ylimielisyyttä. Monet suomalaiset on ehkä enemmänkin sellaisia hissukka -luonteisia, seläntakana jauhetaan paskaa mikä keritään ja toisten menestyksestä ei koskaan voida iloita. Blogeissakaan ei saisi esitellä uutta merkkilaukkuaan tai ulkomaanmatkaansa ilman, että se on heti pappa betalar -huutelua niskaan. Se, mikä mua suomalaisessa kulttuurissa pännii ihan törkeesti on se ajatusmaailma, että jos sä yhtään tuot ton tapasia juttuja esiin, se on heti muka lesoamista. Suomalaiset on kateellista kansaa :)

  VastaaPoista
 31. Eikö sua haittaa jos alkaa hengitys haista, kun syöt niin paljon valkosipulia? :DD

  VastaaPoista
 32. toi on sydämentykytys on mullekin kauhee ongelma! ihan hirveetä, kun sen tykytyksen näkee niinku oikeesti kunnolla rinnasta läpi.

  VastaaPoista
 33. Mitä siin on outoo jos kattoo urheiluu tvstä? :D Ite oon urheillu koko elämän ja iha normaalii kattoo lempi jengin pelejä tvst ja yleisurheiluu yms... kaikki jotka kattoo urheiluu tvst ei oo välttämät sohvaperunoita haha

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oonko kertaakaan väittänyt, että ne jotka kattoo urheiluu telkkarista on sohvaperunoita?

   Poista
 34. so true! erityisesti suomalaiset, kateellista kansaa :D

  VastaaPoista
 35. mä oon lukenu venäjää kymmenen vuotta (en kauheella panostuksella tosin) enkä vieläkään osaa sitä oikeasti käytännössä puhua! :D se on tosi vaikeeta mutta oikeesti myös tosi hyödyllistä ja mielenkiintoista :) onnee sun opintoihi! se on nii kiva tunne ku lukee jtn venäjäks ja huomaa et ymmärtää sen !

  VastaaPoista
 36. mäkin rakastan dokumentteja! discovery on ihan paras♥ :-)

  VastaaPoista
 37. Tosta Venäjän kielen opiskelusta, onko sulla koulussa alkamassa joku kurssi, vai menetkö ihan jollekkin kaupungin tms järjestämälle kurssille? :) Valitsin itse nyt viime vuonna "Venäjän alkeet"- kurssin, eikä siitä jäänyt mitään muuta käteen kun kyrilliset aakkoset, ja perus sanasto (Tervehdykset, numerot, ravintolassa asiointi), että sillä ei pitkälle pötkitä... :(

  VastaaPoista
 38. ei liity postaukseen :-D mutta osaisitko neuvoo, että miten sais mahdollisimman tasasen blondin? oon värjänny useampaan kertaan ja tosta päältä on hyvä väri, mutta tuolta alta on selvästi tummempaa ja tummempia kohtia on myös ns raitoina. kiitos jos vastaat!

  VastaaPoista
 39. Lisäää tälläsiä postauksia!!:) ja leposykettä saa alemmaas kun kunto paraneee, teet vaikka reippaita kävelylenkkejä jos juoksu tuntuu pahalta, meillä on suvussa perillisenä korkea leposyke ja mä oon päässy lääkkeistä eroon kuntoa parantaessa:)

  VastaaPoista
 40. Sua jonkin verran vanhempana voin suositella, että kokeile asumista jossain muualla. Ite oon lukion jälkeen asunu Briteissä, Ranskassa, Espanjassa ja nyt töiden perässä Ruotsissa ja voin kyllä sanoa, ettei ne ihmiset sen kummempia muuallakaan oo. Ja en tosiaan tarkota mitään viikon rantalomaa turistikohteissa vaan ihan normaalia arkea :). Varsinkin Ranskassa asuessa huomasin miten sympaattisia suomalaiset tosiaan on

  VastaaPoista
 41. olen niin samaa mieltä tosta suomalaisuudesta! Vaikka onhan suomi rakas kotimaa, niin silti juuri tämä suomalaisten käyttäytyminen ottaa päähän! ( en tosin yleistä) Ja itselläni on Tanskalainen poikaystävä ja rakastan kun saa oppia uusia asioita eri kulttuurista ! varsinkin tuo kun huomaa juuri sen että siellä jääkaapissa ei olekkaan pelkkiä suomalaisia perusruokia! Tosin se kielen kuuleminen ottaa välillä päähän, kun ei niin paljon ymmärrä :D mutta itse tykkään katsoa klassikko dupattuja vieraalla kielellä ( esim disney klassikkoja, mitä on penskasta lähtien katsonut) suosittelen !! :)

  ihana postaus kaikinpuolin ja muutenkin aivan ihana blogi !<3 :) ollut pitkään yksi suosikeista

  VastaaPoista
 42. Voisit tehä postauksen sun musasta et lempibiisejä tms. Sulla on niin hyvä musiikkimaku :) !!
  Ja kiva postaus btw! oot kaunis <3

  VastaaPoista
 43. Ite oli just sellaisella leirillä Jenkeissä jossa oli kaikkia pohjoismaalaisia. Täytyy kyllä sanoa että oli ihan saatanan ärsyttävää kun kaikki muut puhu keskenään ruotsia(tai vastaavaa) ja me kaksi suomalaista ei sitten ymmärretty mitään!

  VastaaPoista
 44. Ihana postaus! Ja jes en oo ainut joka tykkää valkosipulista monessa muodossa! Se on niiiiiin hyvää<3 Ja oon täysin samaa mieltä Suomalaisista..

  VastaaPoista
 45. Kyllä niitä huonokäytöksisiä löytyy ihan joka maasta! Sulla vain sattuu olemaan eniten kokemusta suomalaisista huonosti käytäytyvistä ihmisistä, mutta asupas 5v, ulkomailla niin alat kummasti kaivata takaisin turvalliseen Suomeen! :)

  VastaaPoista
 46. Haluan kommentoida tuohon suomalaispostaukseen paljon matkustelleena, että suomalaiset kyllä ovat juroja ja vaikuttavat epäystävällisiltä pidättyväisyytensä ja ujoutensa vuoksi. Mutta monessa muussa maassa ystävällisyys ja avuliaisuus on teennäistä, eikä sitä oikeasti tarkoiteta. Suomalaiset ovat tunnettuja aitoudestaan ja rehellisyydestään.

  Eräs vuosikausia Saksassa asunut tuttavani kertoi, että saksalaiset kyllä lupautuvat auttamaan ja esittävät ystävällistä, mutta tosipaikan tullen heitä ei näy. Samaa ovat vakuuttaneet monet muutkin saksalaiset kaverini. Tämän saman olen kuullut myös muun muassa italialaisilta ystäviltäni, jotka pitävät suomalaisia paljon ystävällisempänä kuin etelä-eurooppalaisia, jotka ovat usein kaksinaamaisia ja teennäisen kohteliaita.

  Kuulemma ihminen on onnekas, jos saa suomalaisen ystävän, sillä suomalainen on aito, luotettava, rehellinen ja ikuinen ystävä, joka ei jätä pulaan :) Näin kuulin kerran erään hollantilaisen suusta.

  Kaikkien maiden kansalaisista on stereotypioita - niin hyviä kuin huonojakin. Minusta on kyllä vähän harmi, jos ei yhtään tykkää kotimaansa kansalaisista. Voiko täällä silloin viihtyä? Luulen kuitenkin, että vaikkapa puoli vuotta jossain vieraassa kulttuurissa vietettynä saisi kaipaamaan niitä positiivisia juttuja suomalaisista, koska niitä löytyy ihan yhtä lailla kuin negatiivisiakin. Niitä ei vaan välttämättä aina muista, kun täällä on koko ajan :)

  VastaaPoista
 47. kiva postaus! mä kans vihaan esimerkiks pulssin mittaamista tai verenpaineen mittaamista, ajatuskin saa mut melkeen oksentamaan..
  venäjä on oikeesti aika mielenkiintoinen kieli ja meilläkin oli koulussa vähän venäjänopintoja, mut en kyllä muista niistä tunneista enää juuri mitään :D se on oikeesti tosi hyödyllinen kieli ja täällä pienessä kaupungissa jossa asun pääsee varmasti töihin jos vain osaa venäjää. yläasteella seurustelin kans venäläispojan kanssa ja musta oli hauskaa kuunnella kun se puhui perheensä kanssa venäjää.

  VastaaPoista
 48. ihana postaus! piristi kuulla etten oo ainut joka ei tykkää urheilusta, luulin iha sika kaua että oon varmasti ainoo :D toi koululiikkajuttuki on ihan ku omasta elämästä :D kiitti hyvästä postauksesta!

  VastaaPoista
 49. Oon samoilla linjoilla sun kanssa suomalaisista. Eniten muninhottaa suomalaisten katkeruus ja ilkeys jota näkee täälä sunkin blogissasi kommenttien muodossa. Toki suomalaisistakin löytyy ihania ja kivoja ihmisiä mutta mäkin olen saanut sen yleiskuvan että valitettavan moni suomalainen on ilkeä.
  Ja facebook on syvältä;)

  VastaaPoista
 50. Hyi täällä toinen, jonka mielestä verenpaineen mittaus on ehkä kamalinta ikinä :D Mua alkaa kans aina heikottaa ja pyörryttää ja haluisin vaa kiljuu ääneen XD

  VastaaPoista
 51. Ei nyt periaatteessa liity tähän postaukseen, mutta puhutteko sun poikaystävän kanssa suomea vai esim. englantia? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomea. Eihän Jenni osaa englantia kauhean hyvin! :)

   Poista
 52. Mä kans rakastan dokumentteja! Mun poikaystävä aina pudistelee päätään ku digiboksi täynnä dokumentteja salaliittoteorioista himohamstraajiin ja kaikkea siltä väliltä.. :D

  VastaaPoista
 53. Huomaa kyllä että et ole muualla asunut. Ei ulkomailla kaikki tai oikeastaan mikään ole paremmin.

  Hieman erilaista kuvaa saa maailmasta kun on lomalla, kun että eläisi sitä arkea. Itse lomalaisena olet varmasti vastaanottavaisemmalla tuulella, varsinkin kun jo ennakkoon pidät muita mukavampina kun suomalaisia. Matkalla tapaat muita lomalaisia jotka ovat myöskin hyvällä tuulella samasta syystä kuin sinäkin..

  Lisäksi, kun menet johonkin maahan lomalle, paikalliset näkevät sinussa rahaa. Ei siellä thaimaassa olla niin ylikohteliaita siksi että olet niin ihana ja thaimaalaiset ovat niin ihania, vaan siksi että köyhinkin suomalainen opiskelija on siellä rikas ja viet rahaa maahan. Selän takana ne sitten haukkuu tyhmiä turisteja.. Tiedän että kuulostaa vähän tylyltä, mutta en oikeasti ymmärrä kuka ihminen edes kehtaa sanoa "inhoan suomalaisia", kun OIKEASTI ihmiset täällä on ihan ok.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän Jenni huomaa jo omasta poikaystävästään suuria eroja suomalaisiin miehiin verrattuna. Ei kyse ollu ULKOMAILLA ASUMISESTA, vaan niistä ihmisistä. Ja se nyt vaan on fakta, että suomalaiset on juroja ja itsekkäitä, eivätkä osaa näyttää tunteitaan.

   Poista
  2. Tiedän, mutta pointtini olikin ettei voi verrata ihmisiä eri maista ellei ole tutustunut paikallisiin normaalissa ympäristössä, eli arkena. Poikaystäväkin asuu suomessa joten en menisi siitä sanomaan.

   "eivätkä osaa näyttää tunteitaan."

   Sanoisin mielummin että näyttävät AIDOSTI tunteensä eivätkä feikkaa, ylireagoi tai valehtele

   Poista
 54. Mitä sanoit suomalaisista on kyllä totta, paitsi ylimielisyys. Suomlaisethan ovat ehkäpä koko maailman vaatimattomin kansa. :D

  Asuin vuoden Turkissa, Istanbulissa, ja ensi kuussa muutan takaisin pysyvästi. Ihmisten sosiaalisuus ja solidaarisuus on ihan eri fääreissä siellä. :D Suomalaisten tuppisuusuis on välillä ihan hirveää, saa nyhtää vastauksia vaikka miten kauan välillä. Mutta Suomessa on moni asia todella hyvin ja me suomalaiset olemme myös oikein lepposia ja huumorintajuisia. :) Olen ylpeä suomalaisuudestani. Tulevan työpaikkani sain koska olen suomalainen, joten kyllä meidän taitoja ja tietoja muualla arvostetaan, vaikka töykeitä ollaankin, itsemme mielestä...

  VastaaPoista
 55. Nyt on pakko myös kommentoida tähän postaukseen. Jokaisella on oikeus mielipiteeseen, eikä mielipide että suomalaiset ovat ylimielisiä ja katkeria ole väärä missään suhteessa, se on vain mielipide. Mutta itsekin ulkomailla asuneena olen myös sitä mieltä että ei ihminen ole sen kummoisempi asui sitten Suomessa, Amerikassa tai vaikka Thaimaassa. Ihminen on se mikä on, eikä maa jossa hän asuu vaikuta siihen.
  Ihmiset eivät ole missään maassa täydellisiä, vaikka siltä voi joskus vaikuttaa. Minun mielestäni on myös tyhmää sanoa yleistys siitä millaisia suomalaiset ovat, koska eikö se sillon tarkoita että on itse samanmoinen? Joiltakin suomalaisilta tosin puuttuu mielestäni kansallisylpeys jolloin on helppo sanoa että "suomessa asuu kateellisia, ilkeitä ja ylimielisiä ihmisiä, tosin itse en ole sellainen, kaikki muut vaan ovat"
  Monissa, en sano että kaikissa, suomalaisissa on kuitenkin paljon hyvää. Olemme paljon rehellisempiä ja luotettavampia kuin monissa muissa maissa. Ja tämän voin kertoa ihan kokemuksesta. On vaan aina helpompi nähdä kaikki asiat jotka ovat hyvin muissa maissa kuin omassa.
  Ja en todellakaan tullut tänne haukkumaan blogin kirjoittajaa, nautin tämän blogin lukemisesta ja pidän kirjoittajasta, halusin vaan omalla kommentillani tulla sanomaan että ei me suomalaiset nyt ihan niin huonoja olla kuitenkaan :) Joten nautitaan kaikki suomen hyvistä puolista ja jos tuntuu että täällä ei vaan viihdy, niin hyvä puoli tässä maassa on myös se että pääseehään täältä aina sillon tälloin myös pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon osittain samaa mieltä, paitsi että kyllä on ihan tutkittu juttu että ympäristö vaikuttaa siihen minkälainen ihmisestä tulee

   Poista
  2. Kyllä oot aika vähän maailmaa nähnyt jos väität suomalaisen ja thaimaalaisen olevan ihan samanlaisia. Sun mielestä siis kulttuuri ja ympäristö ei vaikuta yhtään siihen millainen ihmisestä tulee? Entäpä uskonnot, jos joku ääri-islamisti olisi syntymästä asti asunut tavallisessa suomalaisessa perheessä, hän ei olisi yhtään sen kummoisempi kuin jos olisi elänyt siellä Lähi-Idässä?

   Poista
 56. Mua ottaa niin aivoon nää jotkut kommentit mitä saat!!!!! Argh... Edelleen joku jaksaa olla kiinnostunut sun rintsikoistas. Selittää jotain niin idioottimaista, kuten "ei mua ainakaan kiinnosta muutakun se myöntäminen/kieltäminen" ELI kiinnostaa... Sitten yritetään vääristää sun sanomisia, mm. kuinka sun mielestä urheilua tv:stä seuraavat ovat sohvaperunoita... Tahalteen koitetaan väärentää asioita että saatais susta mahd. tyhmä ihminen.
  Koita kestää, oot loistava mun mielestä!

  VastaaPoista
 57. Oon huomannut, että suomalaiset tutut, jotka seurustelee ulkomaalaisen kanssa dissaavat suomalaisia enemmän ku muut. Jotenkin ne kai unohtavat olevansa itsekin niitä aivan samanlaisia suomalaisia Pekkoja, Tiinoja ja Jennejä ku muutkin. On ihan ok dissailla suomalaisia, mutta teepä sama vaikka somaleista...huh..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. täysin samaa mieltä! Ärsyttävää ku suomalaisia aina haukutaan :D tottakai kaikki ''teinit'' ja siinä nuoren aikuisen maailmassa kaikki on niin kateellisia ja haluais itse olla täydellisiä..:D huomaa selvästi. sit vedotaan aina kateuteen :D huhhuh. moni yli 30v on kateellinen, itsepäinen,ja plaaplaa? Suomalaiset on kyllä omasta mielestäni hyvin positiivinen ja kohtelias kansa, jos nyt näitä teinejä ei lasketa.

   Poista
 58. Tee postaus sun eksästä ja menneistä suhteista! Olisi kiva kuulla ja tietää susta enemmän varsinkin menneestä. En usko että olet ikinä tehnyt tälläisen.

  VastaaPoista
 59. Minusta on ikävää että ajattelet suomalaisista ja suomalaisuudesta tuolla tavalla. Suomalaiset on raivannut tämän maan soista ja metsistä, pitäneet yhtä suurvaltojen sortaessa ja osallistuneet kehitysmaiden auttamiseen ja taloudellisesti romahtaneiden valtioiden tukemiseen aina etunenässä. Autettavat maat ovat usein olleet niitä "ihailtuja", leppoisia maita kuten joku Espanja.

  Pappamme ovat uhranneet oman henkensä tämän maan puolesta, mitä nykyajan teinit ei osaa arvostaa. Suomessa ei ole korruptiota ja ihmiset saavat elää suhteellisen turvallisesti. Köyhiä ei jätetä pulaan. Ehkä se on se syy miksi muut maat nähdään niin hyvinä: niissä maissa köyhät on työnnetty sivuun, pois katukuvasta. Parempiosaisten on helpompi hymyillä.

  Itse en ikinä kadottaisi uskoani suomalaisuuteen ja hylkäisi isänmaatani. Suomen matka itsenäisyyteen on alusta asti ollut raskas. Suomalaiset ovat vähän jääriä mutta luotettavia. Tapaan asiakaspalvelutyössäni jatkuvasti iloisia ja huumorintajuisia suomalaisia. Yleensä ne ovat sitä vanhempaa väestöä sillä tämä nykyinen kermapersevellipersesukupolvi on kaikkea muuta....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskomattoman hieno kommentti. Täyttä asiaa!

   Poista
  2. Ai tapaat vai asiakaspalvelussa mukavaa ja huumorintajuista väkeä? No kauankos oot ollu tällä alalla, sillä oon ollu sen verran jo et voin sanoa et joka toinen teistä suomalaisista on vittumainen ja epämukava.

   Poista
 60. Olen ihan samaa mieltä tosta suomalaisuudesta! Vanhemmat on opettanut, että on todella epäkohteliasta ja noloa alkaa puhumaan tuntemattomille kadulla, mikä saattaa kyllä olla ihan normaalia muissa maissa :)
  Venäjän kieli on mielestäni myös mielenkiintoista! Olin samalla luokalla thaimaalaisen ja venäläisen kanssa ja oli aika turhauttavaa joskus istua tietämättömänä vieressä, kun kaverit puhuu puhelimessa yms. :D

  VastaaPoista
 61. Muakin harmittaa tuo suomalaisten mollaaminen. Tuolla yläpuolella oli moni kirjoittanut osuvia kommentteja aiheeseen liittyen, ja mun mielestä suomalaiseen varautuneisuuteen ja jurouteen on olemassa kyllä ihan järkiperusteet. Ensin Ruotsin vallan alla Suomea riepoteltiin ja hyväksikäytettiin, sama jatkui myös Venäjän aikana. Ylimielisyyttä ja kateellisuutta löytyy joka kulttuurista. Ja kun meillä oli iso joukko ranskalaisia ja italialaisia vaihto-oppilaita koulullamme kerran, niin kiertoajeluilla he juuri valtasivat itselleen tavaroineen kaksi penkkiä per naama ja kun kysyit, voisitko päästä viereen, huidottiin takaosan suuntaan "but there's still some space?"... Heitä majoittaneet oppilaat yrittivät mahdollisimman mukavasti saada vieraansa asettumaan, mutta suomalaisia ruokia maistellessaan alkoi vain rehvastelu omasta ruokakulttuurista ja miten me voidaan syödä tälläistä paskaa. Ja kun vuorostaan meidän oppilaat lähtivät Ranskaan, oppilaita majoitettiin jopa ulkovaraston tapaisessa "kesämökissä" takapihalla ilman lämmitystä tms. ja ruokaa sai vasta kun pyysi.

  Ja en tällä tarkoita, että kaikki ranskalaiset ja italialaiset ovat perseestä - en tietenkään, itsekin tutustuin moneen mahtaavaan tyyppiin. Halusin vain sanoa, että niitä törkeilijöitä löytyy ihan joka kulttuurista.

  VastaaPoista
 62. Munkin poikaystävä on venäläinen. :p

  VastaaPoista