lauantai 15. helmikuuta 2014

True love

blgoi
Moi. Tuli taas sellanen fiilis, että haluun vähän avautuu. Mulla tuli tänään ihan järkyttävä ikävä Edgaria, kun lähin pois vankilasta. Onneks Edgar soittiki heti sen jälkeen ja juteltiin puhelimessa vähän meidän tulevaisuudesta. Oon edelleen sitä mieltä, että haluun olla ehdottomasti Edgarin kaa kaiken tän jälkeenkin ja siks ihmiset pitää mua ihan hulluna. Ehkä mä oonkin vähän hullu, et lähden 18-vuotiaana taas tähän monen vuoden vankilapyöritykseen. Muistan sen vielä kun eilisen, kun kävin about 8-vuotiaana yksin isiä kattomassa Sörkän vankilassa. Turvatarkastuksesta vaan läpi isä ja lapsi -tapaamiseen sunnuntaisin. Mä olin aina se isin tyttö ja jotenkin hyväksyin vaan sen et isi on vankilassa. Tottakai on nyt tullu jäkeenpäin mietittyä, et mitä isi on oikee ajatellu ku jättäny äidin ja mut. Ja tottakai sil lähes 6 vuoden tuomiolla on ollu omat vaikutukset mun elämään. Ei se oo normaalia ravaa ihan lapsena jossain vankiloissa. Nää on näitä hetkiä, et voikun vaan pääsis juttelee isin kaa.

Mä en tajuu et mikä mul on, miks rakastan Edgaria niin liikaa vaik se on satuttanu mua ihan samanlailla vaan lähtemällä pois ja jättämällä mut yksin. Kaikki ihmiset sanoo mulle, ettei tää juttu tuu vaan toimimaan. Mut miks vaa uskon et rakkaus menee kaiken edelle ja tää oikeesti jopa toimis..? Siis oon mä mun oman pään sisällä miettiny luovuttamista, koska kaikist rankinta on just nähä sen kerran viikossa ja that's it. Tulee vaa niin vitusti enemmän ikävä. Jos en vaan oikeesti kävis siel enää ja yrittäisin unohtaa, ois mul niin paljon helpompaa. Mut mä en haluu ikinä unohtaa, et kuinka ihanaa mul on ollu Edgarin kanssa. Mun elämäni ensimmäinen poikaystävä :D♥ Puhuttiin just tänään et hirveetä sanoo, mut meidän suhde on vahvistunu ihan älyttömästi sen jälkeen ku Edgar meni kiinni. Harva suhde voi oikeesti toimii näin, ellei just oo vaik naimisissa tai lapsia.

Mut yks vähän huonompi homma täs jutussa on myös se, et Edgarilla ei oo Suomen kansalaisuutta. Eli sit kun Edgar pääsee pois, en usko et se sais jäädä Suomeen enää asuu. Mut puhuttiin myös just, et oikeestaan mikään ei ois siistimpää ku alottaa uus elämä jossai toisessa maassa. Kyl mä rakastan Suomea, mut eipä mua oikeestaan pidättele tääl mikään. Aasia tai Venäjä kiinnostais :)

Täs oli nyt tämmöstä pientä tunteiden purkamista, tää on mulle tietynlaista terapiaa ja tulee niin hyvä mieli ku kirjottaa. Tosi surullista on huomata, et mun joitain "ystäviä" ei vaan kiinnosta enää mun asiat. En mä haluu väkisin kellekkään avautuu tai pakottaa hengaa mun kans :) Mut niin, ois kiva kuulla teiltä jotain elämänohjeita tai mielipiteitä tähän asiaan. Tiedän kyllä et suurin osa varmasti ajattelee "hyi Edgar on ihan hirveen rikollinen" ja juokse nopee karkuu ku viel kerkeet. Noita kommentteja en jaksais, mut laittakaa nyt kumminkin ihan rehellisiä mielipiteitä jos haluutte. Kiitos, pus! ♥

94 kommenttia:

 1. ♥ Jenni oot aivan ihana. Ja niin aito.

  VastaaPoista
 2. Ajattele tää aika vaikka sellaisena "armeija-aikana", monissa suhteissa toinen osapuoli on vuoden siellä armeijassa ja silloinkin nähdään vain kerran viikossa - jos aina silloinkaan. Onhan se hieman eri asia ja enhän toki tiedä yhtään kuinka kauan Edgar joutuu vankilassa olemaan, mutta joka tapauksessa ihan hirmuiset tsempit sulle!

  VastaaPoista
 3. miks se on vankilassa ja kui kaua? :/

  VastaaPoista
 4. Mä en pysty käsittään sitä, miltä tuntuu kun ihminen jota rakastaa on vankilassa. En ole koskaan sitä joutunut kokemaan. Mutta voin vain kuvitella kuinka väärältä ja hirveältä se tuntuu.
  Haluan kuitenkin sanoa, että kyllä te selviätte tästä. Rakkaus on ihmeellisen vahva asia. Eikä Edgar ikuisesti ole vankilassa ja mieti sitä tunnetta kun hän pääsee pois sieltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ei se ole väärää ja hirveätä olla vankilassa jos on todella tehnyt jotain sellasta miksi sinne joutuu. jokaisen täytyy ymmärtää ettei sinne ilman syytä joudu

   Poista
  2. .... En tarkottanu että on väärin joutua vankilaan jos on tehnyt rikoksen. Vaan sitä että kuinka hirveältä jennista tuntuu kun rakas on vankilassa.

   Poista
 5. Nää postaukset pistää kyllä ajattelee. Oon taas tääl kommentoimas, mut en voi mitää itelleni et haluun sanoo jotain tollaselle ihanalle ihmiselle! :)
  Jos mä oisin tos tilantees nii kuuntelisin kyllä sydäntä, kuten säki luultavasti teet! Rakkaudelle ei voi vaan mitään. . En vaa voi kuvitellakkaa miten hankalaa sulla on tuon asian kanssa.

  Mut yritä Jenni ettii positiivisii asioita, jos vaan pystyt niitä löytää tän kaiken keskellä. Tiiän kokemuksest että se on vaikeeta, mut se oikeesti helpottaa paljo! Mä annan täält ruudun takaa sulle voimahalin, kyl sä jaksat ♥ Teet niin miltä parhaaks tuntuu!

  VastaaPoista
 6. Seuraa sydäntäs. Voimia!

  VastaaPoista
 7. jos oikeesti rakastat noin paljon e:tä ni älä luovuta, kerran viikossaki on enemmä ku ei mitää! ja jos vaan jättäisit sen nii katuisit varmaa joskus, varsinki jos et löytäs ketää samanlaista tai ketää kenen kans sulla ois yhtä mukavaa :) Pidä kii omasta tahdosta älä kuuntele täs asias muita kun vaan sydäntäs ja vähä järkee ;)!

  VastaaPoista
 8. Mun mielestä se ainakin on sen odottamisen arvosta, jos saa sit loppujen lopuks viettää ton vankilan jälkeen koko loppu elämän ihmisen kanssa kenestä välittää kaikista eniten. Ainakin mun korvaan kuulostaa että sä todella rakastat Edgaria ja toi sun päätös oottaa häntä ei oo todellakaan tyhmä, jos se on nimenomaan asia mitä sä todella haluat :) Paljon tsemppiä teille <3

  VastaaPoista
 9. En tiedä että minkä takia Edgar istuu ja ei sillä niin ole väliä mutta tiedän jollain tavalla ton tunteen koska olin poikaystäväni kanssa yli 1,5 vuotta kaukosuhteessa (suurin piirtein 2000km välimatkaa eli oikeesti kaukosuhde) ja pisin aika joka oltion erossa oli 4kk mikä ei ollut helppoa. Muuutin pois suomesta opiskelemaan ulkomaille tän takia:) mun mielestä ei sitä valitse sitä tilannetta vaan sen ihmisen ja rakkauden. Voimia sulle, olet ihan aito ihminen ainakin blogin perusteella!<3

  VastaaPoista
 10. Mä en kyllä ymmärrä myöskään niitä juokse pois kommentteja, sillä niin kauan kun sä vaan itse voit hyvin Edgarin kanssa ei asialle pitäisi olla mitään esteitä. Mä oon itse vielä niin nuori (17) että eipä mulla paljoo kokemusta tälläsestä ole, mutta sen mä tiedän että silloin kun joku suhde kuvio vaikuttaa muiden silimin hassulta mutta itselle se tuntuu hyvältä, ni silloin se on rakkautta koska tällöin muidenkaan mielipiteet eivät häiritse. Kunhan vaan muistat, että älä koskaan mene niin pitkälle jonkun toisen vuoksi että unohdat omat unelmasi. Kaikki järjestyy kyllä. Näissä asioissa vaan pitäis osata ajatella sekä sydämellä että aivoilla mikä on usein aika vaikeeta :/ mutta kaikkea hyvää teille <3

  VastaaPoista
 11. Kuinka kauan Edgar joutuu olemaan vankilassa? Ymmärrän kyllä jos et haluu kertoo.
  Paljon voimia ja tsemppiä kuitenkin <3

  VastaaPoista
 12. Jos tuntuu siltä ja rakastat nii paljon nii go for it:)

  VastaaPoista
 13. Itse oon kaukosuhteessa ja noh, eihän se sama asia kun tuo ole läheskään mutta kyllä se 200km rajoittaa, varsinkin kun opiskelijabudjetilla ei oo varaa lähteä joka viikonloppu käymään. Aika monena iltana tulee sellanen fiilis et niiiin paljon haluais vaan kääntää kylkeä ja että se toinen ois siinä, haluis päivällä soittaa ja lähtee spontaanisti kahville, ja vaikka mitä mut ei vaan voi - kyllä se hajottaa.Mut aina kun nähdään se on upeeta ja ihanaa, täydellistä. Ja silloon aina ymmärtää sen että miks tätä arkea jaksaa :) Joten toivottavasti seuraat sydäntäsi ja teet niinkun parhaaks koet, kyllä myöhemminkin ehtii "karkuun juosta" jos siltä tuntuu. Kunhan koet että tulevaisuus muurien jälkeen on odottamisen arvoinen niin odotat. Helppoo siitä ei tule mutta lopussa se kaikki on sitten sen arvoista <3. Paistaa se päivä risukasaankin :)

  VastaaPoista
 14. Tekstistäsi paistaa kovasti läpi ikäsi (nuoruutesi), ja tietyllä tapaa osaan asettua asemaasi, muistan itsekin nuorempana olleeni samanlainen ja parisuhdetta ja rakkautta ajatteli hyvin intohimoisesti. Halusin mennä vaikka läpi harmaan kiven silloisen poikaystäväni kanssa, vaikka muut varoittelivat mitä. En osannut kuvitellakaan itseäni kenenkään muun kanssa, en uskonut että kukaan muu edes tunsi häntä ihmisenä, tekojensa läpi. No, en ole ollut vuosiin kyseisen ihmisen kanssa, onneksi. Hän olisi ollut täysin väärä valinta loppuelämän kumppaniksi, en voi olla loppujen lopuksi kuin kiitollinen, että tiemme erosivat.

  Mielesi ja ajatuksesi voi muuttua ja saatat jälkeenpäin ihmetellä, mitä ihmettä oikein ajattelit, mutta tällä hetkellä et kai voi tehdä muuta tehdä kuin toimia parhaasi mukaan. Ja eihän sitä lopputulosta voi etukäteen tietää, ainoa tapa saada tietää on kulkemalla se polku :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää kommentti oli kyllä niin asiaa!
   Ehkä sä vuosien päästä voit mahdollisesti vähä katua sitä että jatkoit,mut jos et jatkais,voisit katua sitä että et jatkanu. Oon huomannu et kaikella on aina tarkotuksensa, jopa niillä virheillä ja huonoilla asioilla. Virheistä oppii ja ne kasvattaa luonnetta, mutta lisäks ne yleensä tuo myös niitä hyviä ja ikimuistosia kokemuksia :) joten komppaan edellä olevaa "ainoa tapa saada tietää on kulkemalla se polku :)".
   Ja jenni muista, kaikella on tarkoituksensa! Kyllä se aurinko vielä teilleki paistaa,ja sitten kun paistaa, osaatte arvostaa sitä vielä enemmän :)

   Poista
 15. Hei, mä oon lukenut sun blogia jo kauan, mutta en vaan jostain syystä ole ikinä kommentoinut mitään, vaikka jokaikisen postauksen luenkin. Ensinnäkin, oot aivan upea ja rohkea tyttö, kun uskallat puhua tämmösistä asioista julkisesti. Mäkin oon kokenu rankkoja juttuja, mutta se ero meissä on, että mä en ole yhtä rohkea kun sä, mä en nimittäin koskaan pystyis julkisesti avaamaan yleisölle elämäni kipukohtia. Jotenkin tää postaus sai mut vihdoin avaamaan sanaisen arkkuni itsekin, vaikka tuskinpa sä tätä kommenttia mitenkään noteeraat. Mulle vaan tuli pakottava tarve kertoa sulle jotain. Eli mä oon kans menettänyt isäni vähän aikaa sitten, ja koska mäkin oon aina ollut isin tyttö, niin se oli mulle luonnollisesti ihan helvetin kova paikka. Oikeastaan en tiedä vieläkään, miten mä oikein jaksan. Mutta sitten mä mietin sua ja sitä kuinka vaikeeta sullakin on ollut, ja sä oot kuitenkin noin mahtava tyyppi, ja koska säkin oot selvinny niin mullekin on tullut semmonen olo, että ehkä mäkin tästä vielä selviän. Tuli sellanen olo, että en ole yksin tän asian kanssa, että on tosiaan muitakin joilla ei ole isää. Että ehkä silläkin oli joku tarkotus. Mutta sä et ole yksin, sulla on nyt Edgar joka rakastaa sua ja ja sä sitä! Ja mä annan sulle neuvon: pidä siitä kiinni! Älä kuuntele muita vaan tee juuri niinkuin sun oma sydän sulle sanoo. Ei kukaan muu voi tietää tuleeko teidän juttu toimimaan vai ei. Sun pitää ihan itse se selvittää. Toivon teille kaikkea hyvää ja tsemppiä sulle, ei varmastikkaan tule olemaan helppo toi sun valitsemasi tie, mutta jos se tuntuu oikeelta niin kulje sitä polkua eteenpäin. Paljon rakkautta ja haleja sinne!

  VastaaPoista
 16. Kuuntele sydäntäs, ja tee niinkun itse haluat, uskon että kaikki selviää kun on se oikea ihminen vierellä! <3 Tsemppiä!

  VastaaPoista
 17. <3 paljon voimapusuja ja tsemppihaleja! Eiköhän kaikki järjesty just niinkuin niiden kuuluukin, ajallaan! T. Blondi Apollosta

  VastaaPoista
 18. todellinen rakkaus voittaa aina, ja kaikki tää mitä käyt läpi nii palkitaan lopuksi ja saat olla edgarin kanssa ilman mitään rajotteita :) oon ihan varma et se kaikki mitä teillä voi olla on odottamisen arvoista.
  äläkä jenni vaan ota ittees jos tähän(kin) tulee jotain anoja kommentoimaan negatiivistä paskaa, oot aivan tajuttoman upea, vahva ja rohkee nainen <3
  oo rehellinen itelles ja kuuntele sydäntäs :) kaikkea hyvää ja jaksamisia sulle!

  VastaaPoista
 19. Sanon jotain tosi kliseistä, mut mä oon sitä mieltä että that's your life, you gotta do what you gotta do. Edgar tekee sut tosi onnelliseksi, ja rakastatte toisianne, se on tärkeintä <3

  VastaaPoista
 20. Kuten tässä yksi anonyymi jo hyvin sanoikin, ehdit juosta karkuun myöhemminkin. Jos susta oikeesti tuntuu vaihtoehdolta muuttaa pois suomesta niin sua ei estä mikään, aina sä pääset kotimaahas takas jos tahdot. Kaikki pitää tietysti alottaa ihan alusta kun sulla on vain yksi ihmissuhde lähelläsi, mutta toisaalta maailman ihanin tunne on olla rakastettu, joten miksi luopua siitä vaikka se tarkottaisikin ettei hetkeen muuta olisikaan. Jos Suomesta lähdet, kannattaisi sun mielestäni harkita meneväs jonnekki opiskelemaan. Siis ihan mille vaan kurssille vaikka, sillä ei niin väliä, mutta opiskellessa tuntuu saavan kaikkein helpoiten uusia kavereita joiden kautta voi saada vielä lisää niitä. Mieti tarkkaan oletko valmis kaikkeen siihen mitä uuteen maahan muuttaminen tuo tullessaan, mutta älä pelkää liikaa ottaa askelta tuntemattomaan. Oot ihan älyttömän nuori, ei se tässä vaiheessa loppuelämän kannalta haittaa vaikka virheen tekisikin ja palaisi häntä koipien välissä entiseen, kunhan henkinen kantti vain kestää! Älyttömästi tsemppiä sulle :)

  VastaaPoista
 21. Ihailen ihmisiä jotka elää enemmän sydämellä kuin järjellä, ja sä oot varmaan just sellanen. Jos uskot, että suhde pystyy toimimaan noin niin pidä siitä unelmasta ehdottomasti kiinni! Vankila-aika kestää vain sen hetken, mutta teillä on sitten koko tulevaisuus vielä edessä yhdessä -eiköhän se oo odottamisen arvoista! <3

  VastaaPoista
 22. Voisitko mitenkää kertoo kaua e on vankilassa ?

  VastaaPoista
 23. Paljon voimia ja jaksamista:)

  VastaaPoista
 24. Musta kannattaa yrittää ja kattoo tuleeks siit mitään jos kerran rakastatte toisiinne noin. Jos nyt heittäsit pyyhkeen kehään, kelaisit myöhemmin vaan et mitä jos. Kantsii siis kattoo nää kortit, et kui pitkäl ne vie. Jos selviitte niin sillon niin on tarkotus. Ja jos ette, niin ainakin selvititte voisko se onnistuu ja riittäiskö rakkaus.

  VastaaPoista
 25. Mä en voi käsittää miten ihminen voi olla noin aito ja rohkea ku sä oot. Saan sulta jotai ihme voimaa aina omaan arkeen ja ongelmiin. Jaksamista sulle, tiiän et tollane enkeli ku sä oot saat viel oikeenlaise onnelisen lopun tän vankila jutun kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vois olla enempää samaa mieltä. ♡ apua, tuli ihan itku ku kaikki on kirjottanu nii kauniisti ja sä jenni ansaitset kaikki noi ihanat ja kannustavat kommentit.

   Poista
  2. tää kommentti on niin asiaa!! tsemppiä jenni, kaikki järjestyy kyllä!<3

   Poista
 26. Sulla on maailman parhain blogi! Kirjotat niin ihanan suorapuheisesti ja rehellisesti että oikeen kateeks käy <3 toivottavasti jatkatte teidän suhdetta vastoinkäymisistä huolimatta :) tsemppiä! <3 :)

  VastaaPoista
 27. Sä ansaitset Jenni parasta ja se että jotkut on sanonu sulle rumasti Edgarista ja teijän suhteesta on tosi ilkeetä!! Mun mielestä muutto ulkomaille on tosi hyvä ajatus!!! Keksin siitä enemmän positiivisia kun negatiivisia ajatuksia. Ja se että sä rakastat Edgaria niin älyttömän paljon... everything happens for a reason :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulle ei ilmeisesti ole mitään tietoa ulkomaille muutosta? Uudessa maassa elämän aloittaminen on käsittämättömän vaikeaa ja ei se muuttaminenkaan todellakaan mikään yksinkertainen asia ole.

   Poista
 28. Suuria päätöksiä nuorelle ihmiselle. En sano, ettetkö voisi rakastaa, mutta tuon vankila-ajan odottaminen on pitkä aika, puhumattakaan siitä, että olisit valmis muuttamaan toisen perässä uuteen maahan. Sinuna kuitenkin miettisin. Olisiko poikaystäväsi valmis tekemään saman puolestasi? Poikaystäväsi päätös toimia lainvastaisesti Suomessa ja siitä johtuva tuomio tulee vaikuttamaan vielä pitkän aikaa elämäänne. Itse en haluaisi herätä vanhempana ja huomata haaskanneeni vuosia toiseen, jonka takia elämä olisi ollut suhteettoman vaikeaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä!! Mutta tsemppiä Jenni, mieti pystyykö E tarjoamaan sulle sellaisen tulevaisuuden mistä unelmoit :)

   Poista
 29. onks E vankilassa yli vai alle 10 vuotta?

  VastaaPoista
 30. "Ei kalterit paljoa haittaa,
  Mutta kaipaus sielua syö
  Ja mä piirän viivan seinään
  Joka ainoa yö"

  Kuuntelepa Jenni Vartiaisen Päivät on täällä hitaita. Tiedän ettei välttämättä ihan sun päämusamakua, mutta aika tilanteeseen käypä biisi.
  Hyvää kevättä sinulle Jenni, muista että vaikeudet annetaan vahvoille <3

  VastaaPoista
 31. Jenni, jos susta tuntuu, ettet halua elää ilman Edgaria, niin miks sun pitäisi? Itse seurustelen muslimin kanssa, joka on toiselta puolelta maailmaa. Meidän molempien täytyy tehdä suuri määrä kompromisseja tän suhteen eteen, mutta se on sen arvosta, koska ei haluta olla ilman toisiamme. Tässä ei ole kyse mistään "teinisuhteesta", se on 25v ja mä oon 21. Joten älä välitä noista ikäkommenteista, olet kyllä tarpeeksi kypsä tekemään päätöksesi.

  Meilläkin on varmaan edessä muutto ulkomaille.. Mun poikaystävä ei välttämättä saa kunnon työtä koulutuksellaan täältä. Sitä ennen meillä on kuitenkin monta asiaa edessä. Mä lähden 3 kk vaihtoon ulkomaille ja se muuttaa 250km toiseen kaupunkiin työn perässä. Ollaan kuitenkin puhuttu, ettei meidän tulevaisuus ole täällä. Mun pointti tämän kertomisessa on nyt se, jos päätätte ja haluutte olla Edgarin kanssa yhdessä, niin kyllä te ootte valmiita tekemään töitä sen eteen yhdessä ja tukemaan toisianne tilanteesta riippumatta :) osa mun kavereista vastustaa tätä meidän suhdetta ja sanoo, ettei tämä tule toimimaan ja joka riidan yhteydessä käskee eroamaan, mutta ei me erota. Halutaan olla yhdessä ja tehdään sen eteen mitä tahansa. Pahin mitä voi tapahtua on, että mun poikaystävän isä saattaa tehdä itsemurhan, jos mun poikaystävä menee naimisiin "vääräuskoisen" kanssa. Tämänkin eteen meillä on suunnitelma ja joudutaan molemmat tekemään kompromissi sen eteen. Kyllä te pärjäätte Edgarin kanssa, jos niin vaan haluutte ja päätätte :)

  VastaaPoista
 32. Päivä kerrallaan. Elämää ei kannata liikaa suunitella, koska kaikki menee kuitenkin ihan erilailla kun kuvittelee. Sä oot kuitenkin vielä tosi nuori ja koko elämä edessä!

  VastaaPoista
 33. Jenni, tee just niinku SÄ haluut tehdä ja kuuntele sun sydäntä. Elämä on liian lyhyt elettäväks muiden toiveiden mukaan. Sul ei oo varmastikaan ollu helppoo ku sun rakas ei pysty olemaan sun kanssa, mut yks quote meneeki et: this time shall pass too tai jotenki. Eli tääki on vaa väliaikasta, kaikki järjestyy ihan varmasti, luota siihen :) sä oot tosi vahva, tiiän et tuut selviytyy mist tahansa ♡ paljon tsemii ja voimii !!

  VastaaPoista
 34. Oot ihana, toivon sulle ja Edgarille kaikkea hyvää, ootte ku luotu toisillenne!

  VastaaPoista
 35. moikka!

  tiedän todellakin miltä tuntuu, kun joutuu taistella rakkauden vuoksi. kauheinta on juuri se, kun lähipiiri ei ymmärrä sitä. hemmetin helppoahan ulkopuolisen on sanoa että ''unohda se ja eti uus poikaystävä''. vaikka sun poikaystäväs on vankilassa, ja se ehkä monesta se on syy sille et teidän pitäis eroo, mut mun mielestä tosirakkaus voi kestää mitä tahansa. ihmiset tekee virheitä, semmosta elämä on. ei se vie rakkautta mennessään, etkä säkään voi vaan yhtäkkii lakkaa rakastamasta E:tä. rakkaus on kyllä niin vaikee asia.. mutta tietysti myös ihanin asia koko maailmassa. olen itsekin tehnyt aika radikaaleja päätöksiä rakkauden suhteen, joita näin jälkeenpäin kyllä kadun, mutta minkäs teet. sitähän varten tää elämä on :-) paljon tsemppiä sulle!! muista myös, ettet sä tarvitse niitä ystäviä pärjätäksesi, ei ne voi ymmärtää tai ehkä ei ees välitä siitä mitä sun elämäs tapahtuu. tärkeintä on että pidät itestäs huolta ja oot itelles rehellinen. hyvää jatkoa!

  VastaaPoista
 36. Kannattaa kuunnella omaa sydäntä JA järkeä ulkomailleki muutto on hankalaa varsinki jos on rikosrekisteri! Nii ku joku jo sano kyllä sä myöhemminki ehdit karkuun juosta, mutta muista, että sä et oo mitään rikosta tehny joten sun ei kuulu/tarvitse kärsiä mistään seurauksista. Sul on oikeus olla tässä asiassa itsekäs ja voida hyvin joko edgarin kanssa tai ilman.

  VastaaPoista
 37. Tästä postauksesta mulle tuli kyllä tippa linssiin.


  Täysin aiheeseen littymättömänä haluaisin kysyä, kun mua kiinnostaisi, että vaikka olet tehnyt jo aikoinaan ruokapostauksen syömisistäsi niin että kuinka usein tai montako kertaa päivässä syöt? Tyyliin aamupalan (jota et ilmeisesti syö arkisin), päivällisen ja lounaan, tykkäätkö syödä välipaloja jne? Kiitos jos jaksat vastata!

  VastaaPoista
 38. Mielestäni elämässä tulisi elää juuri kuin itselleen tuntuu oikealle, eikä kuunnella muita. Vaikka se voisikin kuulostaa todella kliseiseltä. Mutta jos tekee päätökset muiden mukaan, tulee niitä varmasti katumaan myöhemmin elämässä. Jos sä todella rakastat ja haluat elää Edgarin kanssa, on se silloin ihannoitavaa. Sun pitäisi olla ylpeä itsestäsi, että sulla on tuollaisia ajatuksia mielessäsi, etkä juokse heti pakoon. Moni olisi varmasti tilanteessasi lähtenyt ja jättänyt jo Edgarin. Mutta jokainen meistä tekee virheitä, se on täysi tosiasia.Toiset enemmän, ja toiset vähemmän. Tai toiset eivät jää kiinni niistä. Edgar on tehnyt jotain ja istuu siksi vankilassa. Mutta hän on saanut nyt varmasti rangaistuksensa, eikä sinun tarvitse ainakaan elää elämää pelossa, että hän jäisi mistään kiinni, kerta on parhaillaan nyt istumassa tuomiotaan. Hänen päästyään pois, niin kuin itse sanoitkin voitte aloittaa elämän jossain aivan muualla, aivan alusta. Ja Edgarkin on varmasti sanoinkuvaamattoman onnellinen ja elo vankilassa on "helpompaa" varmastikkin, kun tietää että on joku joka rakastaa ja odottaa. Elämälle on tavallaan jatkoa odottamassa. Kukaan muu ei voi tehdä päätöksiä puolestasi, tosin voi antaa oman näkökulmansa asiaan, mutta muista että loppupeleissä sinä olet joka päättää asiasta. Tunteistasi ja elämästäsi. Ja tavallaan, jos rakastat noin paljon Edgaria, miksi heittää sitä kaikkea hukkaan? Mitä jos eroaisitte, ja et voisikaan koskaan enää aloittaa mitään uutta suhdetta, koska olisit vielä niin kiinni Edgarissa, koska kaikki oli jäänyt tavallaan kesken. Kenenkään ei mielestäni tulisi erota, ellei rakkaus ole hiipunut. Usko, toivo ja rakkaus. Suurin niistä on rakkaus. Tsemppiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ^ Just näin! Voisin Jenni jokaiseen postaukseen hehkuttaa, kuinka vilpittömältä, vahvalta ja rohkealta ihmiseltä vaikutat, sulla on sydän ja arvot kohdallaan! Kaiken sen jälkeen, mitä oot joutunu elämässäs kokemaan, moni muu ois aivan paskana mutta sä vaan jaksat painaa positiivisena eteenpäin, upeaa. :) Paljon voimia, vaikka varmasti nyt aika tuntuu matelevan, ei Edgar loputtomiin vankilassa ole, sä selviit tästäskin!

   Poista
 39. oon todella ylepä sinusta, että pystyt jakamaan näinkin ison asian blogisi puolella. asia on todella henkilökohtainen.
  kuuntele omaa sydäntäsi mitä se sinun käskee tehdä, jos olet onnellinen sinun nykyisessä parisuhteessa ja et voisi kuvitella elää ilman sinun miestäsi, niin pysy siinä ihmeessä vaikka välillä vaikeaa olisikin ♥
  jos ystäväsi eivät ymmärrä/tue sinua ja jos et pysty heille puhumaan vaikeuksista, niin ovatko he sitten oikeita ystäviä?

  VastaaPoista
 40. Menkää naimisiin, kun Edgar on vielä vankilassa. Silloinhan Edgar saisi jäädä Suomeen tuomion kärsittyään.

  VastaaPoista
 41. Se ei ole väärin jos sä päätät luopua Edgarista. Se ei ole itsekkyyttä. Mutta silloin se on väärin, jos sä et tunne, että niin täytyisi tehdä. Mitään muuta vinkkiä tai neuvoa en osaa antaa. Joten sanon, kuten edellisetkin kommentoijat ovat sanoneet; seuraa sydäntäsi. Muuta et voi tehdä, joten tee juuri niin kuin tunnet olevan oikein. Seuraavat kysymykset saattavat kuulostaa hieman hassuilta sekä hankalilta mietittäviksi, mutta seuraa tunteitasi: kokeile vaikka kuvitella elämää ilman Edgaria. Olisiko se liian kipeää kestettäväksi?

  Entä jos ette olisi koskaan tavanneet?
  Kuvittele elämää ennen Edgaria ja vankilaa, oliko se millään tapaa parempaa, olitko onnellisempi?
  Vai oletko onnellisimmillasi nyt? Toisaalta, tätäkin voi olla vaikea ajatella meneilläolevan hässäkän takia. Silti, yritä pohtia.
  Voisitko joskus, tulevaisuudessa löytää jonkun paremman kuin Edgar, jonka kanssa voisit mahdollisesti olla vielä onnellisempi, vai yhtä onnellinen kuin Edgarin kanssa?
  Rakastatko häntä niin paljon, että voisit viettää hänen kanssaan mahdollisesti vielä loppuelämäsi?
  Olisitko valmis muuttamaan ulkomaille rakastamasi ihmisen vuoksi, kuten olette miettineet?
  Tunnetko jo Edgarin läpikotaisin, niin hyvin, ettei myöhemmin tulisi pettymystä?
  Kaikista näistä kysymyksistä huolimatta, voi hyvinkin olla että kaikki vielä kääntyy hyväksi, ja joskus tämä kaikki on muisto vain. Yhteinen huono muisto, teille. Minä olen sitä mieltä, että tämä kaikki on kestettävissä, ja suhteenne tulisi kyllä kestämään tämän. Mutta vain, jos sinä tunnet samoin 100 prosettisesti. Tottakai pieni epävarmuus varmasti on, tälläisissä tilanteissa on lupa kokea kaikenlaisia tunteita. Mutta sun on kaivettava sisältäsi ne vahvimmat sellaiset.

  Mä en todellakaan tuomitse teitä kumpaakaan. Mun mielestäni on hienoa, että kestätte molemmat tämän, ja pidätte kaikesta huolimatta toisistanne kiinni. Kommenttini ja edellämainitut kysymykseni (Sinulle, omassa päässäsi mietittäväksi) eivät olleet kirjoitettu millään tapaa negatiivisessä sävyssä. Koska sun elämääsi ja kirjoituksiasi seuranneena, välitän ja tahdon sulle vain hyvää. Tsemppiä sulle ja Edgarille!

  T: psykologiaa opiskeleva nuori nainen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mieti myös olisko edgar valmis tekeen sun takia tälläsiä uhrauksia mitä sä teet sen takia. Ja sen virheiden takia.

   Poista
 42. menkää naimisii että edgar saa suomen kansalaisuuden !!!!! :)

  VastaaPoista
 43. Kauanko Edgar joutuu olee vankilassa? Eikai kuitenkaan monia vuosia vai onko vielä vasta tutkintavankeudessa?

  VastaaPoista
 44. Tutustuin tänään ensimmäistä kertaa blogiisi. Postauksesi veivät minut aivan mennessään ja painoin yhä uudelleen kohtaa "vanhemmat tekstit". Pääsin tutustumaan sinuun nopeiten videotesi kautta. Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että videoilla ihmisen persoonallisuuteen saa kosketuksen paremmin :) Halusin vain kommentoida ja kertoa, että teit blogillasi ja pätkällä elämäntarinaasi suuren vaikutuksen minuun. Vaikutat kerta kaikkiaan niin elämänmyönteiseltä, positiiviselta, avoimelta ja lämpimältä ihmiseltä! On uskomatonta, miten et ole yhtään kyynistynyt blogiurasi aikana. Niin paljon nykyajan bloggaajat saavat kuraa niskaansa. Uskomatonta myös, että olet pysynyt noin ihana omana itsenäsi kaikkien kurjuuksien kohtaamisen jälkeen. Oot mun mielestä esimerkkillinen ihminen meille kaikille :) En usko, että oisin saanut sinusta näin positiivista kuvaa ilman blogiasi. Olet melko erilainen kuin minä, joten kadulla törmätessä olisin todennäköisesti pitänyt sinua aika tyhjäpäänä teininä. :D Mikä on surullista ja kertoo enemmän minusta ja omista ennakkoluuloistani kuin siitä, mitä sinä todellisuudessa olet. Omille ennakkoluuloilleen ja -käsityksilleen on vaan niin sokea, vaikka yrittää tietoisesti olla mahdollisimman avoin kaikelle ja kaikille. Mutta se siitä, ei mulla kummempia ollu kerrottavana. Vaikutatte miehesi kanssa ihanalta parilta ja toivottavasti kaikki päätyy teidän molempien osalta onnellisesti, miten ikinä päättyykin :) Omasta mielestä ei kannata ottaa kuuleviin korviin, mitä muut ovat mieltä suhteestanne. Kukaan ulkopuolinen ihminen ei voi tarkalleen tietää, mitä kahden ihmisen välillä on. Kaikilla on oma polku kuljettavana ja sen löytää vain kuuntelemalla itseään. Näihin suuriin ja filosofisiin sanoihin (:DD) päättyy tää kommentti, ihanaa kevättä teille molemmille :)

  VastaaPoista
 45. Oot ehkä saattanu löytää Edgarista elämäs rakkauden ja oot tehny oikeen päätöksen ku oot päättäny, että odotat sitä ja kestät tän vankila-ajan. Voimia. <3

  VastaaPoista
 46. Musta on hassua miten ihmiset jotka ei tunne tätä tilannetta eikä teitä kumpaakaan, käskee sua miettimään "millasta elämä olisi ilman Edgaria" Ensinäkin musta on hassua että juuri ko. tekstissä käsitellään asiaa kuten olisit tekemässä loppuelämääsi rajoittavaa päätöstä, astumassa avioon, hankkimassa lapsen jne. Ulkomaille muutto rakkaan perässä saattaa olla joillekkin "merkittävä elämänmuutos, joka mullistaa elämän, kiertokulun , ja vähintään kuun ja auringon" . Itse kuitenkaan en näe että olisit ottamassa niin isoa ja mullistavaa askelta mihinkään. Ulkomailta voi aina muuttaa takaisin jos siltä tuntuu. Erota voi aina jos siltä tuntuu. Mutta miksi pitäisi miettiä tätä päivää pidemmälle? Ketä varten sinun täytyisi miettiä omaa elämääsi? Jos elät päivä kerrallaan, jäit ulkomaille tai muutit sieltä takaisin, siitä tulee mahtava kokemus josta voit höpöttää vielä vanhainkodissakin.

  Itse lopettaisin psykologian pakolliseen lukionkurssiin perustuvat pohdinnat, ja löpinät, tai edes niiden kelailun. Miettisin joka aamu "tuntuuko minusta siltä että haluan olla Edgarin kanssa,rakastanko vielä?" jos kyllä, elät sen päivän mukaan. Jos et, keksi päivällesi jotain muuta sisältöä ja jatka elämääsi sen mukaan.

  Jos kaksi ihmistä rakastaa toisiaan, he rakastavat toisiaan. Myös yli kaltereiden ja mannerten ja merien. Ja suomen yleisesti perin lyhyet tuomiot ottaen huomioon, olette vielä yhdessä ennenkuin huomaattekaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mielestäni jenni just postauksessa pyysi rehellisii mielipiteiltä lukijoilta. Ja arvatenkin suurin osa ei jennii ja edgarii tunne, joten kommentit on lukijoiden omia sil perusteel mitä tietoo ne on täält blogist asiasta saanu. Ni siks varmaa noi tollasetki kommentit. Ja mun mielest jokases kommentis on hyvii vinkkei ja pointtei ja jenni kuitenki ite lopuks oman mielipiteensä asian etenemisen suhteen muodostaa.

   Poista
 47. Mäkin olin tänään tapaamassa mun kihlattua samantapasissa olosuhteissa ja vaikka loppu alkaakin häämöttää niin välillä tulee silti sellanen ''päättyykö tää paska koskaan''-fiilis.
  Mä uskon siihen että aito rakkaus kestää kaiken ja sellasta tedän(kin) välillä selvästi on, sen voi aistia sun kirjotuksista.
  Paaaaljon voimia sinne ja Edgarille myös ja muista että kaikella on tapana järjestyä vaikka kliseeltä se kuullostaakin:)<3

  VastaaPoista
 48. Vaikutat niin ihanalta ja aidolta ihmiseltä! Just sellaselta, että jokaisella pitäis olla sunlainen ystävä! Mun mielestä sun pitää tehdä niin kuin itse haluat eikä kuunnella muiden mielipiteitä.Vaikutatte kuitenkin Edgarin kanssa niin aidosti rakastuneilta, että toivon teidän suhteen kestävän tilanteesta huolimatta! <3

  VastaaPoista
 49. Omgg en ymmärrä miten nopeesti sä oot aikuistunu!! Ei tartte paljoo selata postauksia taaksepäin niin huomaa, että oot kasvanu henkisesti toosi paljon! Sun postausten tasokin on noussu huomattavasti, kirjotat nykyään paljon syvällisemmin yms. :) esimerkiksi verrattuna siljaan... pidin ennen teitä molempia ylimielisinä ja epäaitoina pissiksinä, mutta nykyään vaan toinen teistä täyttää ne kriteerit, ja se et todellakaan ole sinä! (;

  VastaaPoista
 50. Oliks sun isäki joku rikollinen?? Kauan edgar on vankilas? Mitä sun äiti ajattelee tästä tilanteesta vai kiinnostaako sitä jos isäski oli joku rikolline

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä ylempi anononyymi, oot ilmeisesti kakara joka ei älyä mistään mitään.. joskus vois vaan pitää ajatukset ihan siellä omassa päässä.

   Poista
 51. Kuuntele sydämes ääntä ja luota sun omiin tunteisiin.
  Vaikka nyt tuntuu pahalta, olet oikeestaan onnekas saadessas kokea elämää niin hyvässä kuin huonossa. Huomaat sen ajan myötä.
  Haasteet kasvattaa ja antaa lisää viisautta, joten mene vain mukana, ja kuten ootkin nyt tehnyt, niin jatka pohdintoja ja kuuntele muiden sijasta itseäsi. Vapaus koittaa niin Edgarille kuin sullekin :)
  Vain rakkaus merkitsee.

  VastaaPoista
 52. Tiedätkö, että onni voisi olla muualla, vai tiedätkö ettet löytäisi ketään samanvertaista itsellesi kun Edgar? Tiedätkö että teidän kuuluu olla yhdessä ? Tukevatko ihmiset suhdettanne missään määrin? Katuisitko, kun joudut muuttamaan ulkomaille, ja äitisi jäisi tänne Suomeen, katuisitko että olet jättänyt kaiken niinä päivinä kun riitelette ulkomailla ja E on ainoa mitä sulla siellä on? Voiko parin vuoden päästä tulla tajuamus, että olisi pitänyt luovuttaa?
  Selvitä nämä kysymykset itsellesi nii ntiedät varmasti mitä tehdä, mihin suuntaan!! <3 :)

  VastaaPoista
 53. Mulla on kihlattu sekä isä istunut vankilassa.. sitä ikävää ja pahaa oloo on tosi vaikee kuvailla,saatika sitten sellasten ihmisten on vaikea ymmärtää mitä käy läpi jossei oo itse kokenut vastaavanlaista :( vaikutat vahvalta ihmiseltä ja aivan varmasti nouset vielä pohjamudasta ylös! Tsemppii hurjasti ♥ ja muista seuraa sydäntäs!

  VastaaPoista
 54. olis niin helppoa, kun vois elää toisen puolesta. kum vois päättää toisen asioista sillä perusteella, mikä ulkopuolisen mielestä vaikuttaa helpoimmalta. "ystäväsi" näkevät tässä tilateessa vain sen, minkä kerrot ja neuvovat sen mukaan miten itse kuvittelisivat tekevänsä.

  sinua ja edgaria ei sentään kuolema ole erottanut.

  tsemppia, voimia, jaksamisia tulevaan ♡

  VastaaPoista
 55. Ihan ekaks haluan sanoa, et Jenni sun blogi on ihan mahtava! yks blogeista joita oon jo pidemmän aikaa jaksanut lukea kyllästymättä:) Toiseks haluisin kysyä, että kun tutustuit Edgariin, oliks teillä yhteistä kieltä? Tai oon ymmärtänyt että edgar ei puhunut hyvää Suomea sillon, nii pystyittekö silti kommunikoimaan ihan hyvin? Ja millä kielellä? :D Kyselen mielenkiinnosta kun oon itse tykästynyt virolaiseen mieheen kovasti mutta kielimuuri esteenä ;( tsemppiä teidän suhteelle! <3

  VastaaPoista
 56. Mietitään, jos jäisit vaikka työn takia suomeen ja edgar lähtisi esim viroon. Kumpikin olisi tahollaan onnellisia, vaikka olisikin ikävä. Kumpikin tekisi omia juttujaan, mutta tietäisi että toinen odottaa siellä jossain. Jos olisit super onnellinen, mutta ei ketään jolle voisit hihkaista kuinka onnellinen olet. Eikö se olisi katkeransuloista? Vaikka omaa tietä seuraisin, niin haluaisin itse poikaystäväni viereen. Rakkaus riittää, mutta on tehtävä kompromisseja. Asioilla on tapana järjestyä, olen todistanut tätä moneen kertaan :) Sinä jos joku pärjäät jenni <3

  VastaaPoista
 57. No ensinnäkin ite en osais kuvitella seurustelevani linnakundin kanssa, mutta ymmärrän sua silti. Mun mielestä siinä ei oo mitään ihmeellistä, että rakastat Edgaria edelleen. Ei se rakkaus toista ihmistä kohtaan häviä mitenkään yhtäkkiä, niinkun jotkut luulevat. Tosi ihanaa just että teille on (toivottavasti) luotu tuollainen suhde joka kestää todella vaikeetkin ajat. Ja mun mielestä toi on mahtava ajatus, että alottaisitte alusta jossain muualla. Osaisin hyvin kuvitella sut asumassa Venäjällä, koska oot niin kiinnostunut ja innoissas aina kun puhut Venäjästä :D

  VastaaPoista
 58. Muista aina, että sä oot se joka pääsee kuitenkin meneen ja tuleen niinku tahdot, Edgarilla on varmasti paljon rankempaa sielä kun sulla ulkomaailmassa, vaikka sullakin aivan takuulla kamalaa. Voin vaan kuvitella miltä siitä tuntuis, jos jättäisit sen sen takia että se on sielä..En tiedä kuinka pitkä tuomio Edgarilla on, mutta kuukaudet kestää vielä jotenkin, vuosista en edes uskalla kuvitella :D omasta kokemuksesta kuitenkin sanon, kun on kiinni, niin ainoa asia mikä saa jaksamaan on rakkaat ihmiset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta kai Edgarilla pitääkin olla rankempaa, koska hän oli se joka teki rikoksen. Ei Jennin pitäisi joutua kärsimään toisen virheistä.

   Poista
 59. "Tiedän kyllä et suurin osa varmasti ajattelee 'hyi Edgar on ihan hirveen rikollinen' ja juokse nopee karkuu ku viel kerkeet." Tämä.
  En tiedä minkä rikkeen Edgar teki, mutta en ymmärrä kuinka haluat jatkaa suhdettanne. Kai se rakkaus tekee ihmisestä sokean. Olisi kiva, jos hartaasti miettisit esim. Suomesta poismuuttoa Aasiaan.

  VastaaPoista
 60. kauanko Edgar joutuu oleen vankilas :( ?

  VastaaPoista
 61. elämää ei voi käsikirjottaa joten tee miten susta parhaalta tuntuu!!:)

  VastaaPoista
 62. Jos rakkaus on aitoa se kestää mitä vain....<3

  VastaaPoista
 63. Jos muutat venäjälle, muuttakaa murmanskii :> Pääsette helposti rajan yli käymään suomessa täällä Ivalossa :) T:pohjoisessa asuva lukijasi.

  VastaaPoista
 64. jenni oot iha mielettömän vanha likka! en ite pystyis samaa jos olis omal kohdal. Mun kehotus sulle vois olla et kato pocahontas! :D ja mieti sitä sanomaa siinä, koska virta minne veneen vie. :)

  VastaaPoista
 65. Tsemppiä teille kauheesti!! :) Ja kun jotkut täällä manaa tota maasta pois muuttoo, ettei se oo helppoo, niin voin kyllä kertoo ettei se mitenkään suunnattoman hankalaakaan oo. Aasiaan mentäessä joo hankampaa, mutta jos ei niin kaus lähe niin ei se mikään älyttömän iso ongelma todellakaan tuu teille oleen:)

  VastaaPoista
 66. Älä välitä siitä mitä muut ajattelevat, elä ja tee asioita niin kuin itse parhaaksi näet, paljon tsemppiä sulle Jenni!!:)

  VastaaPoista
 67. Mun mielestä sun pitää vaa miettiä mikä sulle itelle on parhaaksi! Jos rakastat edgaria niin mikä sua estää olemasta sen kanssa. Mä oon ainaki oppinu olemaa välittämättä muiden mielipiteistä ja nii sunki pitää. Ootte loistava pari ja jos tunteet on kovat niin jatkakaa suhdetta :)

  VastaaPoista
 68. Muista Jenni että sun ei tarvi kärsiä tuomiota, eikä "rajottaa" sun elämää mitenkään, vaikka rakas onkin muurien toisella puolella. Itse samassa tilanteessa olevana oon huomannu, et tekemällä paljon kaikkea kivaa ja hengailemalla kavereiden kans aika menee paljon nopeempaa, vaikka välillä tuliski huono omatunto siitä että toinen joutuu oleen kiven sisässä ja sä touhuut ulkopuolel kaikkee muuta. Välillä on tottakai huonoja päiviä ja helvetin ikävä, eikä se tuu helpottaan ennenku toinen pääsee vapaaksi. Tsemppiä Jenni sulle paljon! Muista että aika menee oikeesti tosi nopeesti vaikka se ei nyt siltä tunnukkaan, ja jos teidän suhde kestää tän niin se kestää mitä vaan! :)

  VastaaPoista
 69. Kerjäät vain ikävyyksiä tuollaisen rikollisen kanssa, mutta ethän puhtoinen ole itsekään... Itsepähän sotkusi tiedät, lopeta jo marina ja hanki elämä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Come on..kuka meistä tosiaan on niin puhtoinen että voi arvostella ?

   Poista
 70. Se jatkatko E:n kanssa ja muuttaisit hänen kanssaan ulkomaille on varmasti elämäs suurimpia päätöksiä tähän asti. Mieti tarkkaan.
  Olisko E valmis tekemään samoja asioita puolestasi? Odottamaan ja "kärsimään" ikävän takia kaltereiden tällä puolen. Valmis muuttamaan toiseen maahan, jättämään ystävät ja perheen.

  VastaaPoista
 71. Mun mielipide on se että jos jotain ihmistä oikeesti rakastaa ei mikään tuu siihen väliin! Koska silloin tekee mitä vaan että suhde "onnistuu". Eli tässä tapauksessa odottaa toista ja on valmis muuttamaan vaikka maapallon toiselle puolelle toisen takia. Kuitenkin niin että myös toinen osapuoli on valmis tekemään toisen takian mitä vaan.
  On aivan sama mitä mieltä muut ovat koska se on sun elämä ja sun päätökset.Eikä kukaan muu voi päästä toisen pään sisälle ja tuntea että mitä se toinen oikeasti tuntee.En nyt tiedä puhutaanko 2 vuodesta vai n.10kk mitä edgar istuu mutta mä ootin mun miestä vähän yli 2 vuotta enkä saanut ekan 6kk aikana kuulla hänestä mitään! Sitten kun vapaus koitti niin tuntui ettei poissa ole ollutkaan. Ja mun mieheni kuitenkin oli "rikollinen" :D eli vanhemmat ja ystävät piti hulluna mut mua ei kiinnostanu pätkääkään. Kaikki on jo hyväksyny tän koska vapautumisesta on nyt 3 vuotta ja ollaan edelleen yhdessä ja mieskin kaidalla tiellä. Olin itseasiassa silloin 18v myös ja nyt kun ajattelee niin tein sen parinvuoden aikana kaikkea kivaa kavereiden kanssa vaikka toisaalta oli hirveää että toinen on muurien sisässä mutta ei omaa elämää voi siksi sulkea pois. Tsemppiä sinulle ja kyllä se siitä!!! :)

  VastaaPoista
 72. Ei sun tarvitse hakea keneltäkään muulta hyväksyntää jenni! monet ihmiset täälläkin omaavat tiukan mielipiteen asiasta, vaikka jos näin omalla kohdalla kävisi he eivät varmasti ajattelisi samalla tavalla.. kyllä mun mielestä rakkaus voittaa kaiken, mitä tahansa eteen sitten tuleekaan ♥ omasta avopuolisostani en luopuisi vaikka vankilaan joutuisikin :)

  VastaaPoista
 73. Oon miettinyt tota sun tilannetta pariin otteeseen ja kerran jopa puhunut poikaystäväni kanssa tosta sun tilanteesta. En osaa ollenkaan käsittää, miten kauheeta toi varmaan on.

  Mut sen halusin sanoa, että mun poikaystävä on intissä, että vaikka ei oo saman tilanne, nii yritä miettiä sitä sellasena "inttinä", joka on vaan koettava. Ei se vuos loppupeleissä ole niin pitkä aika vaikka se siltä ensin tuntuu (Ite joudun venaa 9kk ja ollaan loppusuoralla ku enää 29pv jäljellä). Että tavallaan oot niinku kuka tahansa inttileski? Tai siis voit miettiä sitä silleen :) En todellakaan haluu vähätellä sun tuskaa ja sitä, kun ei varmastikkaan niitä lomia ole niin usein. But think positive - ainoo keino, millä tuut pitään ittes selväjärkisenä.

  And hey, no matter what people say, don't quit. Rakkaus > kaikki muu.
  Toivotan sulle oikein paljon voimia ja tsemppä, vaikutat ihan törkeen älykkäältä mimmiltä ja sun blogias on kiva lukea :) Ja voimia ja terkkuja kans Edgarille.

  Kyllä se vuosi kohta on ohi - pidät vaan ittes kiireisenä ja nautit niistä päivistä, kun näette toisianne.

  VastaaPoista
 74. Hei hitto !! Anteeks, mä jotenki luin väärin, että Edgar ois vaan vuoden vankilassa :/ niin toi mun kommentti on nyt vähän tyhmä näin jälkeen päin ajateltuna...siis inttivertauksineen. Mutta edelleen sitä mieltä, että you gotta fight for love - älä luovuta!

  VastaaPoista
 75. Mun on jotenkin helppo ymmärtää noi ajatukset et oisko helpompaa vaan erota, kun se et kerran vaa näkee viikos sit on iha hirvee ikävä. Onhan noi kaikki tosi hankalia päätöksiä ja sun täytyy nyt vaan seurata omaa sydäntäs, kuulostaa ehkä tosi typerältä, mutta niin se vaan menee. Ei kukaan voi päättää sun puolesta, mutta suuntaa tottakai voi antaa. Mut seki jos joku sanoo et Edgar on kamala rikollinen tms. nii tottakai sä ajattelet päinvastoin, koska oot eläny sen ihmisen kanssa, tunnet sen ja rakastat sitä. Siks just monien ihmisten on vaikee jakaa sulle neuvoja tähän asiaan liittyen, koska kaikilla on oma näkökanta asiaan. Loppujen lopuksi huomaat, että eipä ne muiden sanomiset juurikaan vaikuta. Mutta lyön vaikka vetoa, että minkä päätöksen tahansa ikinä teet ja jos Edgar rakastaa sua, nii se ymmärtää ja tukee sun päätöstäs oli se tosiaa mikä tahansa. En haluu tähän sen enempää kommentoida tai antaa sulle mitään neuvoja, koska ei siitä loppujen lopuksi olis mitää hyötyä. Anteeksi ehkä karu viesti, mutta toivon että ymmärrät pointin. Paljon vointeja sulle Jenni! :)

  VastaaPoista
 76. Mulla ei itellä oo asiasta kokemusta mut elämän kriiseistä tiedän sen verran et se voi olla tosi romuttavaa tai sit sen voi nähdä mahdollisuutena! En tiedä kuinka kauan e on vankilassa, mutta ajattele tää niin, et nyt sulla on aikaa itelles ja toteuttaa omia unelmia. Voit lähtee vaik töihin ulkomaille ja elää nuoruutta, tehä kaikkea mistä oot aina haaveillut ja sit kun edgar pääse pois alkaa rakentaa elämää sen kanssa. Edgar ei sieltä vankilasta mihinkään katoa, vaikka sä nauttisitki elämästä vaan siellä se aina odottaa sua!

  Koitin kirjottaa sulle rohkasevan kommentin mut en tiedä nyt sainko ihan puettua ajatustani sanoiksi oikein :D muista kuitenkin et asioilla on aina tapana järjestyä!
  Toivon että päätitpä mitä tahansa, et joudu myöhemmin miettimään että 'mitä jos?'. Tsemppiä♡

  VastaaPoista
 77. En voi taaskaan kiittää tarpeeksi teidän kaikkien ihanista ja tsemppaavista kommenteista, ootte ihan huippuja ja saatte mua jaksamaan niinä vaikeina päivinä.. :) KIITOS! <3 T: Jenni

  VastaaPoista
 78. Tuntuu varmaan vaikeelta olla erossa ja nähdä kerran viikossa, mutta jos lohduttaa niin onhan niitäkin pareja joista toinen asuu esim Suomessa ja toinen Jenkeissä, ja he näkevät kerran puolessa vuodessa ja se toimii silti! kaikki on mahdollista kunhan vain oikeesti rakastaa :)

  VastaaPoista
 79. Muistui tästä postauksesta elävästi mieleen kun olin alkanut seurustelemaan tämän hetkisen avopuolisoni kanssa, ja jo aika pian tuli oikeudenkäynti eteen. Etukäteen jännitettiin ja mietittiin että mitä ihmettä tehdään kun suhde vasta alussa ja linnatuomio näyttää todennäköiseltä. Siltä onneksi vältyttiin ja nyt ollaan asuttu yhdessä jo reilun vuoden ajan. Nuoruuden sekoilut jäivät ja epävakaasta ihmisestä kuoriutui hyvinkin rakastava avomies. Mitään en kadu ja henkilö on tähänastisen elämäni suurin rakkaus. Tähän mennessä olemme tosin parhaillaan jo eronneita, mutta asumme yhä yhdessä kunnes asunnot löytyvät. Toisiamme rakastamme paljon, mutta jokin toinen paikka ja toinen aika..

  VastaaPoista
 80. Ihanaa et oot noin avoin ja rehellinen ja löytänyt jonkun ihanan :)! Tee sitä mikä tekee sut onnelliseksi äläkä sitä mikä tekee järkeä :P!!!

  VastaaPoista