torstai 3. huhtikuuta 2014

Kevätmasennus?

IMG_0089
Mikä siinä on ku just ollaan päästy kaikista pahimman talven ja räntäkelien yli ja kesä on tuloillaan. Ulkona paistaa lähes päivittäin aurinko ja ilma on mitä ihanin. Kaupat on pullollaan ihania värikkäitä kevätvaatteita ja ihmiset on hyvällä tuulella. Koulukin loppuu kohta. Mutta silti, joku tässä nyt mättää! Mua ei kiinnosta tehdä yhtään mitään, mua ei kiinnosta nähdä yhtään ketään tai varsinkaan käydä koulua. En oo kämppääkään siivonnu varmaan kuukauteen :D Oon ottanu aika rennosti tässä viimeajat, mut sekin vaan masentaa mua entistä enemmän. En mä halua olla yksin paskasessa kämpässä ja lentää koulussa kursseilta ulos. 

Tiesittekö muuten, että ihan tilastojen mukaan keväisin tehdään Suomessa kaikista eniten itsemurhia? Ja joo, älkää siis luulko että oon nyt jollain itsemurhan partaalla :D Ei, en tosiaan, mutta ihan mielenkiintosta kun kattelee noita tutkimuksia. Kuulemma myös kevätmasennus on varsin yleinen "sairaus", verrattavissa kaamosmasennukseen. Mä haluun oikeesti vaan nukkua ja herätä kun on kesä, pliis!

56 kommenttia:

 1. Jenni et oo tosiaan ainoo! Tunnen monta, joilla käy näin. Mullakin keväisin tulee jotenkin just kans tollanen olo et mikää ei innosta eikä huvita, enkä itekkää tiiä miks. Joillakin se on pahempaa, joillain ei. Voin lohduttaa, et se menee ajan kanssa ohi, yrität vaan keksiä jotain projektia mihin keskistyy :))

  http://iwannabuyit.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. Mullakin kevät on yleensä se pahin. Samoja fiiliksiä käyn läpi :(. Mut tämä kevät ei ainakaan tähän menness' oo pahin, että onneks ailahtelevainen mun kohdalla tällä erää. Välillä oon innoissani kun mikä ja välillä haluan vaipua sängyn pohjalle ja en jaksa hymyillä

  VastaaPoista
 3. Ihan kokemuksesta, kannattaa puhua koulussa opolle, opettajalle tai kuraattorille jos tuntuu et ei jaksa. Koulussa suhtaudutaan yleisesti poissaoloihin huomattavasti rennommalla otteella, kun viitsii käydä kertomassa kasvotusten syyn. Jos on vaan pois ja jälkikäteen selittelee, niin vastaanotto on paljon kehnompi. Kokemusta on :/

  Mulla on tuota samaa ollu jo pitkään (vaikea masennus diagnoosina ollu jo useamman vuoden) etten jaksa kämppää siivota tai muutenkaan pahemmin ulkoilla tai tehdä mitään. Siivoilen sillon ko inspis iskee ja yritän olla stressaamatta :) Teen sellasia asioita mistä tykkään ja ne mistä en niin tykkää niin yritän hoitaa edes jotenkuten pois alta.

  Paljon tsemppiä kevääseen, kyllä kesä sinne etelään tulee, täällä Rovaniemellä sato tänään taas lunta! :D

  VastaaPoista
 4. Samassa veneessä ollaan :D Mulla loppu just kirjotukset niin viimeset pari viikkoa oon oikeesti vaan maannut sängyssä, kattonut sarjoja ja ollut vaan. Sellanen voimaton olo kokoajan.. Onneks tää on vaan ohimenevä vaihe :)

  VastaaPoista
 5. Tiedän tunteen!!! Samaa täälläkin ja se masentaa ennestään, että masentelee ylipäätänsä kun pitäisi olla innoissaan kaikesta kevääntulosta ym....

  P.s Hiustenpidennysarvontanikin kaipaa vähän eloa..
  http://keywordfashion.blogspot.fi/2014/03/magichair-arvonta.html

  VastaaPoista
 6. Täälläkin ilmottautuu yksi kevään vihaaja. Mulle se kevät on aina ollu semmosta ikävää aikaa, toisin ku monille muille jotka on ilosia ja energisiä auringon taas paistaessa. Itselläni kevät on merkinnyt usein muutoksia ja ikäviä juttuja, joita on tullut vastaan tänäkin vuonna. Eiköhän tää kevät tästä vaihdu pian kesään ja saadaan taas nauttia elämästä hymyssä suin :)

  VastaaPoista
 7. En ihmettele jos tuntuu tolta, onhan sulle tapahtunut taas paljon ikäviä juttuja :( voimia Jenni! <3 haluisin niin tutustua suhun, ja puhua sun kanssa kaikesta

  VastaaPoista
 8. itelle kevät on aina ollu ihanaa aikaa, auringonpaiste ja kesänodotus vaan nostaa mun energiatasoa! kunnes sitten tänä keväänä on ollu ihan päinvastaset fiilikset ja on tehny mieli vaan maata kotona... pitää vaan toivoa että menis tää olo mahollisimman nopeesti ohi:)!

  VastaaPoista
 9. mullakin on nyt sama ongelma ! ei mulla viime keväänä tällasta ollu mut nyt oon huomannu sen, että mua ei vaan kiinnosta. pitäs saada kurssitki suoritettua, jotta valmistuis keväällä, mutta mites niitä suoritat, kun ei ole minkäänlaista mielenkiintoa? mä todellakin toivon, että tää on vaa ohimenevä vaihe, koska vihaan tätä tällasta jaksamattomuutta, mutta silti en vaan tee asialle mitään. onneks koht on jo kesä ja sit kaiken näkee eri silmin :)

  VastaaPoista
 10. Et ole ainoa, mulla ainakin kevät on aina ollu vaikeaa aikaa. Ahdistaa ja masentaa, tekis mieli itkeä. Ei jaksa mitään, ja tulee syyllinen olo itelle, kun tuntuu, et muut vaan on niin iloisia ja voi kaikki on niin hyvin ku kesä tulee :D mut mua vaan ahdistaa :D

  VastaaPoista
 11. sama homma.. alkaa ahdistaa ihmisten hypetys säästä ja kaikesta! mulla kyllä on aina kaikki maailman paskat sattunu just keväälle, että ne kait hiipii sitte mielee..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I feel u ! Mullakin aivan homma, liikaa tapahtunu kaikkee paskaa lyhyessä ajassa ja ei, ei vaa kiinnosta..

   Poista
 12. Eihän helsingissä ole mitään tietoa mistään kaamosmasennuksesta, kun ei siellä ole koko kaamosta edes...

  T: lappilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Missä kohtaa jenni sanoi että helsingissä ois ollu kaamos?

   Poista
  2. No mun mielestä puhui asiasta siihen tyyliin kuin se olisi ongelma koko Suomessa, vaikka sitä esiintyy vain pohjoisessa, koska vain täällä on kaamos. Helsingin talvinen pimeys on pikkusen eri luokkaa kuin kaamos, joka tarkoittaa, ettei aurinko näy ollenkaan. Olisi siis kannattanut puhua talvimasennuksesta, koska kaamoksesta ei mitään tiedä.

   Poista
  3. Hitto mikä pätemisen tarve taas jollain :D Jenni vaan vertasi että vois olla ehkä verrattavissa kaamosmasennukseen, ei se tarkoita että siitä pitäis olla jotain omaa kokemusta. Helposti verrattavissa siksi, että molemmat kohdistuu vuodenaikaan.

   Mulla on aivan sama homma, lähinnä näkyy väsymyksenä. Nautin lämmöstä ja auringosta ihan suunnattomasti, mutta olen niin väsynyt etten jaksa juuri mitään. Mutta se menee ohi :)

   Poista
  4. Niin, Rovaniemellä kaamos kestää yhden kokonaisen päivän, joten eipä se kaamos kuule kauhean pitkä siellä Lapissa ole. :DDD

   Poista
  5. Ja Rovaniemikö on koko lappi? Kyllä se kaamos on aika paljon pitempi, kun meneenoileasti pohjoiseen.

   Poista
  6. Mistä päättelit, että kyseessä on vain Rovaniemi? Esim. Nuorgamissa (juu, en tiedä asuuko eka ano siellä, mutta Lappia se on sekin) kaamos kestää marraskuun loppupuolelta tammikuun puoleen väliin. Aika vitun pitkältä ajalta se ainakin itestäni tuntuu.

   Poista
  7. Ja kyllähän Lapissa (myös siellä Rovaniemellä) on joka tapauksessa talvisin helvetin paljon enemmän sitä pimeyttä kuin Helsingissä, vaikka kaamos ei joka paikassa lappia kauaa kestäkään. Se puolen tunnin auringonvalokaan ei nyt ihan kauheasti lohduta.

   Nimim. ivalolainen ja Rovaniemellä opiskeleva

   Poista
  8. Pääosin asutus kyllä loppuu siitä Rovaniemeltä ylöspäin mentäessä ja loput on sitten aikamoisia pikkukyliä mitä siellä harvakseen on. :) Siellä mainitsemassasi Nuorgamin kylässä asuu huikeat 100 ihmistä ja sattuu oleen Suomen pohjoisin kylä. Mielestäni tämä Nuorgamin kylläkään ei käsitä koko Lappia, mutta vaikka paikkakunta onkin niin käsittää silti huomattavasti vähemmän asukkaita kuin Rovaniemi.

   On siis varsin epätodennäköistä, että anonyymi asui jossain Rovaniemeä pohjoisemmassa olevassa keskittymässä, jossa se kaamos tosiaan kestää yhden päivän. Älä itke, jos se kaamos tuntuu niin kauhealta asialta. Kaamoksessa ei ole täysin pilkkopimeää, koska auringon säteitä kuitenkin pääsee horisontin yli vielä. Ja aina voit muuttaa pois sieltä kaamoksesta jos se on niin kauheaa, että pitää vetää pultit, jos joku helsinkiläinen bloggaaja valittaa kevätmasennuksesta ja siitä kuinka talvi on pimeä.

   Poista
  9. syö sitä poroo landepaukku

   Poista
  10. Mut suuri joukko pieniä sivistymättömiä pirpanoita kun ei tiedä suomen maantiedosta mitään! Lappi alkaa kehäkolmosen ulkopuolella ja täten rovaniemihän on "salee lapin pohjosin mesta". En viittaa jenni sinuun vaan ylempää rollo-komenntoijaan.

   Poista
  11. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  12. Voi perkele ihmiset menkää tekemään jotain fiksua. aina täytyy tulla jokaiseen kommenttiin heittämään lisää paskaa myllyyn. mitä_väliä

   Poista
  13. Juu ja minä asun Ivalossa..... Ei vittu oikeesti mitä pätejiä XDDD

   Poista
  14. Ei ku oon perseestä, siellä ei paista aurinko koskaan!

   Poista
 13. Toi keväisten itsemurhien suuri lukumäärä johtuu ymmärtääkseni siitä että talvella sen pahan olon laittaa helposti kylmän ja pimeän piikkiin ja keväällä huomaa ettei olo paranekaan lämmön ja valon myötä ja siinä tulee sit vähän toivoton olo. Kevätmasennus perustuu usein samaan, siis siihen ettei sille pahalle ololle oo enää mitään "tekosyytä" ja sit se tuntuukin kahta kauheemmalta

  VastaaPoista
 14. Nyt voin samaistua suhun täysin! Musta tuntuu jostain syystä täysin samalta, koko kevään tuntunut :/ Yleensä näihin aikoihin oon viikonloput riekkunut ties missä ja viikot ollut menossa. Nyt ihan eri juttu.. Duunissakäyntikin tuntuu väsyttävältä.

  VastaaPoista
 15. Tutulta kuulostaa kevätmasikset :/ onneks tää aika menee nopeesti ja kesä tulee vauhdilla! :)

  VastaaPoista
 16. Sama täällä, koko ajan väsyttää jatuntuu että mitään ei jaksais tehä....
  Ps. meiän piti kirjottaa enkun essee, jossa oli eri aihe vaihtoehtoja ja mä kirjotin aiheesta ''A woman who I admire'' ja ei oo varmaan vaikea arvata kenestä mä sen kirjotin, kun mä sen tänne laitoin :D Toivottavasti tää vähän piristäis sua, ei anneta tän kevään masentaa! :) <3

  VastaaPoista
 17. Toivottavasti menee pian ohi!
  T. Virpi

  VastaaPoista
 18. Mä taas aina piristyn keväisin:) Olenko ainoa?

  VastaaPoista
 19. Keväisin on jotenki "pakko" olla ilonen ja joo kyllähän toi aurinko piristää mut ei sisäsesti t. Toinen toivoton:-( tsemii sulle! ♥
  -noora

  VastaaPoista
 20. Sulle on tapahtunut niin paljon kaikkea ettei tosiaan mikään ihme jos voimat alkaa hiipumaan. Oot kokenu niin paljon enemmän mitä sun ikäset yleisesti. Koulusta ei kannata stressata, terveys menee etusijalle ja jos koulu tuntuu liian raskaalta tällä hetkellä ni mee vaan juttelemaan opolle tai kuraattorille ja selitä rehellisesti tilantees ni asiat saadaan kyllä järjestettyä :) Koita jaksaa nähdä kavereita, se piristää! voimia :) pian se kesä sieltä tulee ja uus energisempi fiilis <3 Kyllä se aurinko vielä sulle paistaa Jenni :)

  VastaaPoista
 21. Tosi kaunis toi kuva muuten, missä oot ottanut sen? :) ja oon täysin samaa mieltä, tulis vaan se kesä nyt :D!

  VastaaPoista
 22. Kaikkien suurten elämänmuutosten jälkeen voi olla vähän väsynyt ja kevätkin voi tietenkin vaikuttaa mielialoihin ennen kuin kroppa ja mieli tottuu lisääntyneeseen valoon ja lämpöön. Kannattaa käydä koulussa juttelemassa vaikka opolle tai jollekin jos tuntuu liian raskaalta, välillä on vaan pakko höllätä. Voi myös auttaa jos päätät tietoisesti aktivoitua ja siivota vaikka sen kämpän. Jos saa jotain pientä aikaseksi voi saada lisää puhtia muihinkin hommiin.:) t. pian valmistuva psykologian opiskelija

  VastaaPoista
 23. Mistä oot ostanut sen baarituolin jonka lisäsit eilen tai toistapäivänä instaan siinä siivouskuvas?=)

  VastaaPoista
 24. Samalta tuntuu.. Et ole yksin. Ja isot elämänmuutokset vaikuttaa varmasti sulla myös niinkun mullakin. Kyllä se siitä. Ei kai sitä toisaalta aina tarttekkaan jaksaa voi joskus olla itelle armollinenkin. Mutta voi auttaa jos juttelee jonkun kanssa siellä koulussa tai terkkarilla yms

  VastaaPoista
 25. Moikka Jennii! :D Mulla on ens lauantaina (12.4) synttärit ja täytän 19v. ja aateltiin mennä kavereiden kaa Helsingissä baariin, mutta mitä ny oon tutkinu noita baarien sivuja niii tosi moni on jtn k20 tai k22 niiiiih ollaanks kui tarkkoja siel et minkä ikäne on tai sillee ,jos kummiski on jo täysikäne :D missä baareis sä käyt? :P :D Kiiitos jo paljon!! <3 En haluis et mun synttäri bileet menis mönkään :(( !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite oon 21v ja käyn k24 baareissa. Aina on sisään päästetty, samanikäisten ihmisten kaa kuitenki tulee liikuttua. Eli kannattaa käydä ainakin kokeilemas. Mut yks vinkki: ei kannata olla liian humalassa:)

   Poista
  2. Ikää tuskin katsovat muuta kun että täysi-ikäinen olet. Muuten naaman, käytöksen ja seurueen perusteella päästävät sisään.

   Poista
  3. Ei tolla ikärajalla loppujenlopuks oo väliä, varsinkaa k20. Tytöt pääsee ainaki melkee minne vaa millo vaa

   Poista
 26. Nyt vois kyllä tosiaan hypätä suoraan jo sinne kesään!

  VastaaPoista
 27. Minulla myös kevät ja valoisuus tuo melkein enemmän väsymystä kuin talvi! Olin todella ihmiessäni tästä monta syksyä, kunnes joskus aikoinani sanoin siitä terapeutilleni ja hän sanoi sen olevan hyvin yleistä. Lisääntyvä valonmäärä voi vaikuttaa samoin kuin vähentyväkin.

  Kevät on mun lempivuodenaika, mutta on tosi ärsyttävää, kun tulee ihan nuutunut, väsynyt ja stressaantunut olo! Että kesä vaan sais jo tulla ♥

  VastaaPoista
 28. Tää on nyt ihan off topic, mutta monta kertaa oot käynyt solariumissa et tulee riittävä rusketus? :D oon käynyt ite nyt kahdeksan kertaa ja tuntuu et väriä tarttuu niin hitaasti....vaik käyttänyt solariumtököttejä ja beetakarotiinia..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jotkut ruskettuu jo parista kerrasta ja toiset saa käydä solkussa ainaki kymmenen kertaa ennen ku väri tarttuu. Jokaisen iho on erilainen.. Jotkut ei rusketu kunnolla ollenkaan :)

   Poista
 29. Miks postaat nykyään harvoin:(( Sun postauksii on ihana lukee ja käyn päivittäin kattoon onko tullu uutta postausta! Mutta aina joutuu pettymään:(

  VastaaPoista
 30. Vastaa kommentteihin :( Ois kivaa tietää vastauksia noihin...

  VastaaPoista
 31. Tiesin aikasemmin sun blogin olemassa olosta ja oon sitä joskus vilassutkin mutta en jostain syystä tykännyt. Nyt löysin tän eilen uudelleen ja täytyy sanoa että jäin ihan koukkuun! Luin postauksia vaan läpi ja voi kun sä olet aito ihminen! :) Ihana huomata miten jotkut pysyy jalat maassa! Toivottavasti et koskaan muutu :)

  VastaaPoista
 32. Ystävällinen vinkki: varaa puhelinaika psykiatriselle sairaanhoitajalle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Ei sinne soittaessa tarvitse olla vakavasti masentunut ja itsemurhan partaalla, todellakin kannattaa jo tässä vaiheessa soittaa. Sulla on ollu niin paljo kaikkea tässä lähiaikoina että vois olla hyvä käydä juttelemassa jollekin. Ei se oo heikkoutta vaan fiksuutta :) tsemppiä kesän odotteluun!

   Poista
  2. Nimenomaan, ja toisilla oikeesti auttaa näinkin pieni asia. Kokeilemalla selvii. Uskon kyllä ettei ammattilainen voi huonommaksi ainakaan oloasi saada.

   Poista
  3. Parempi tosiaan mennä liian aikasin ko ei ollenkaan. Parhaimmassa tapauksessa saa muutaman ajan, jolloin saa rauhassa jutella siitä mitä mielessä on. Eipähän tarvi yksin yrittää pärjätä!

   Poista
 33. Heippa! Oon aika vasta löytäny sun blogin. Tykkään todella paljon sun suorasukaisuudesta ja "elämänmakuisesta" blogista. Vaikutat inhimilliseltä, aidolta ja rehelliseltä!
  Törmäsin tähän postaukseen ja mä oon kirjoittanut myös samasta aiheesta http://nolibreland.blogspot.fi/2016/03/kevat-ja-tunteet.html jos kiinnostaa käydä kurkkimassa :)

  VastaaPoista