perjantai 16. lokakuuta 2015

When losing everything in life the freedom is all you've got

IMG_5348
Ompa kiva olla taas blogin äärellä pitkästä aikaa! Mä huomasin yhessä vaiheessa ottavani tästä hommasta niin paljon stressiä, että meinasin repiä tukan päästä. Sillon tajusin antaa tän jutun hetken aikaa olla ja palata kun oon saanut hengitettyä syvään. Tässä viime viikkoina on muutenkin mun elämässä tapahtunut taas vaikka sun mitä, mutta niistä ajattelin ehkä hieman valottaa teille ihan omassa postauksessaan. Mutta, nyt tähän päivään: eilen E pääsi vankilasta ihka ensimmäisille lomilleen. Nähtiin 9 aikaa aamulla keskustassa ja E odotti mua ruusukimpun kanssa. Aika ihanaa. En kyllä jotenki osaa yhtään kuvitella, että miltä tuntuis yli kahden vuoden vankeuden jälkeen päästä vaan kävelemään ulos ihan vapaasti. "Ompa paljon ihmisiä" E heitti yhessä vaiheessa ja mä naurahdin.

IMG_5315IMG_5349IMG_5344
Ja asia varmaan mitä moni teistä kelailee, että mitä meidän välillä oikeen on niin mä annan vastauksen: ihan puhdas ystävyys. Juteltiin tästä aiheesta tänään pitkä tovi ja mä oon tehnyt E:lle harvinaisen selväksi että mä en tunne häntä kohtaan enää romanttisesti. Hän on mulle tärkee ja rakas ihminen, kaverina :) Ois muuten ihan mielenkiintosta jos saataisiin kommenttiboksissa jonkinlaista keskustelua kehiin: voiko teidän mielestä eksät olla pelkkiä kavereita keskenään? Onko teillä jotain omia kokemuksia aiheesta? Saa kertoa ja mielellään niitä lukisin!

46 kommenttia:

 1. Ihanaa että postasit! :) oot kyllä niin säteilevän kaunis. :)
  Ja mun mielestä exät voivat olla kavereita keskenään jos heidän tunteet eivät olleet aitoa rakkautta :) mutta tästäkin on monta mielipidettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööm mun ja mun exän tunteet oli ihan aitoa rakkautta ja just sen takia halutaan nyt eron tullessa pysyä hyvinä ystävinä ja väleissä!!

   Poista
 2. Ihanaa että postasit viimein!! :-) oon melkeenpä joka päivä kattonu onko mitään uutta lol :D ennen luin paljon kaikkii blogeja mutta enää nykyään jaksaa oikeestaan kunnolla kiinnostaa vaan tää ja se mitä sulle kuuluu, oot sen verran aito ja otat asioihin kantaa ja annat susta ja sun elämästä tänne muutakin ku niitä pelkkiä pinnallisia höpötyksiä ja iänikuisia asukuvia ja asupostauksia XD olet ihana tuollaisena<3

  VastaaPoista
 3. Kaveri saa olla kenen kanssa haluaa, kunhan vaan molemmat on oikeesti kaveripohjalla. Itsellä 11kk suhde kariutui ja tällä hetkellä molemmilla omat seurustelukumppanit mutta silti puhutaan päivittäin ja nähään väh kerran viikossa. Ongelmia kyl aiheutti tilanne poikaystävän kanssa mutta kun ne näki ekan kerran nii sen jälkeen kaikki on ollu hyvin :)

  VastaaPoista
 4. Miten saitte perhetapaamisia jos ootte vain kaverita? Oma hyvä frendi istui sen puolet tarvittavan, 4v ja me kyllä nähtiin aina vaan pöydän takaa ja joo sama vankila oli kyseessä.

  VastaaPoista
 5. Mun mielestä eksä voi olla ihan pelkkä kaveri! Itsekkin saan kuulla paljon siitä että "miks teijän muka pitää olla kavereita edes jos ette seurustele enää"...? Itse erosin viidenvuoden suhteesta tossa taannoin ja lopetetttiin kaikki ihan kavereina! Ja edelleen ollaan ns. parhaita kavereita ja nähdään tosi usein ja tehdään asioita yhdessä! Mä en ymmärrä sitä, miksi se ei onnistuis tai miksi se olis jotenkin outoa? Ihminen kenet tunnet paremmin ku kenetkää ja joka merkkaa sulle silti enemmän kun mikään... miksi siitä pitäs kokonaan luopua vaan sen takia että romanttisia tunteita ei yksinkertaisesti enään vaan ole? Mun mielestä kaveruus eksän kanssa on vaan ihana asia niin kauan ku se sujuu nätisti!

  VastaaPoista
 6. Minä ja exä ollaan kavereita edelleen! Erottiin siitä syystä että molemmista alkoi tuntua että ollaan enemmän parhaita kavereita kun tyttö- ja poikaystävä, siinä mielessä ero oli vaikeampaa koska ei ollu mitään riitaa tai vihaa ja halusi pitää toisen elämässään koska toinen oli maailman tärkein, mutta vaan kaverina. Tää tuntuu olenvan mun kavereille ja perheelle jotenkin tosi vaikeeta ymmärtää että miksi hengailen vielä eksäni kanssa. Mutta miksi haluaisin menettää ihmisen joka on mulle paras ystävä vaan koska hän on exä? btw kiva kun postailet taas!<3

  VastaaPoista
 7. Ihana kuulla, että pystytte olemaan noin hyviä ystäviä vielä suhteen jälkeenkin! :)

  essi-bltn.blogspot.fi

  VastaaPoista
 8. Voi exät olla kavereita keskenään! Itseasiassa just itekkin erosin ja ollaan toosi hyviä ystäviä. Meidän ero ei ollut mitenkään dramaattinen joten ois ollu turhaa heittää hukkaan parin vuoden suhde ja ystävyys. Just viimeks ku nähtiin ni selattii toistemme tinder matchei haha :D

  VastaaPoista
 9. En ymmärä tätä "exän kanssa ei voi olla kaveri". Tietysti, jos toinen erotessa on satuttanut pahasti tms. Nii sillon ei välttämättä halua olla tekemisissä. Mutta jos tunteet vain hiipuu ja erotaan sovussa, miksi hylätä ihminen, josta välitti joskus todella paljon? Aina tapaus kohtasta, eikä kenellekään ole oikeutta "päättää" voiko/saako exän kanssa olla kaveri. Huh, tulipa jotenki kömpelö kokonaisuus, toivottavasti joku ymmärtää pointin.

  VastaaPoista
 10. Voi olla, tietysti kaikilla se ei onnistu ja riippuen ihan minkälainen ero on ollut. Mutta kyllä voi :)
  Mutta siis sain sellasen kuvan että Edgar vielä tuntisi sinua kohtaan jotain(ko)?

  Meinaan, sitte en tiiä onnistuuko tommonen ystävyys, jos toisella on tunteita - siinä vaan yleensä sattuu..

  VastaaPoista
 11. Kiva että postasit pitkästä aikaa :) Eksien välinen ystävyys onnistuu sillon jos kummallakaan osapuolella ei varmasti ole enää romantttisia fiiliksiä toista kohtaan! Ja kummankin täytyy olla rehellinen tunteistaan koska mustasukkasuus draama on väistämätöntä jos tunteita vielä löytyy jommalta kummalta.

  VastaaPoista
 12. Riippuu ihan suhteesta ja erosta, että pystyykö jatkamaan kavereina.

  VastaaPoista
 13. Mun mielestä voi olla pelkkiä kavereita! Mut just se, et on tehty selväks et ollaan pelkkii kavereita, jotta se toimis. :) Ettei anna toisen tai ittensä odottaa turhia tai mahdollisten uusien kumppaneiden olla turhaan mustiksia ja pelätä, että menee eksän matkaan. :) Ite seurustelin aikoinaan ja erottiin. Monen vuoden päästä "törmättiin uudestaan" ja oltiin kavereita.. en oikeestaan ees muistanu et se oli mun eksä. Hienoo, että te ootte pysyny kavereina. :)

  VastaaPoista
 14. Mulla oli monta vuotta sitten säätöä yhden miehen kanssa ja valitettavasti silloin nuorena käyttäydyin aika tyhmästi häntä kohtaan. Tapasin nykyisen mieheni hänen kautta, he olivat samasta kaveriporukasta. Ollaan edelleen kavereita tän entisen säädön kanssa vaikka silloin välit menivätkin useamman ihmisen kesken huonoiksi. Mitään kovin läheisiä ei olla, mutta silloin harvoin kun nähdään niin tullaan kyllä hyvin toimeen :)

  VastaaPoista
 15. Täytyy kyllä sanoa että mun arvostus sua kohtaan katos siinä vaiheessa, kun teit sen leipäjonopostauksen etkä seissyt sanojes takana, vaan poistit pelkurimaisesti koko postauksen. Nolo veto.

  VastaaPoista
 16. No mä oisin ainaki harrastellu jotai muutaki ku juttelua noin komeen kanssa :D

  VastaaPoista
 17. Ootte kyllä jotenkin niin toistenne näköset! Vähän mua harmittaa jos te pysytte vain kavereina... :D

  VastaaPoista
 18. Mukavaa kun tulit taas postailemaan♥ Mä oon yhden entisen eksäni kaveri nykyään ja tullaan mahtavasti juttuun. Se tietysti riippuu aina ihan henkilöstä ja menneestä ajasta. Kaikkien kanssa ei välttämättä kaveruus onnistu suhteen päätyttyä.

  VastaaPoista
 19. Mun mielestä exät pystyy olla kavereita helposti. :) Mun yks parhaimmista ystävistä on mun ex, ja oon tosi hyvissä väleissä tosi monen exän kanssa. Jokaisen kohdalla tapahtunut ero tapahtu syystä, jonka takia pystyn olla ystävä vielä heidän kanssaan.

  Vaikka erotaan, siinä ei tarvitse erota "lopullisesti". :)

  VastaaPoista
 20. oot kyllä niin white trash ku vaan olla ja voi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. TÄMÄ!! :DDD jenni pähkinän kuoressa...

   Poista
  2. Vittu ihmiset osaa olla ilkeitä! Mietin välillä ihan tosissaan että ymmärtääköhän nämä ihmiset sen että siellä näitä kommentteja ottaa vastaan ihan normaali, tunteva ihminen?

   Poista
 21. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 22. Mun mielestä ehdottomasti voi kunhan ne kaverilliset tunteet on molemmin puolisia :) saako udella mitä suunnitelmia edgarilla on vankilasta pääsyn jälkeen?

  VastaaPoista
 23. Kiva, että kirjoitit pitkästä aikaa! Eksä-keskusteluun voisin ottaa kantaa, että mun mielestä voi, jos on ollut tarpeeksi pitkä aika oikeesti erossa ja ei yhteydessä eron ja ystävyyden välillä. Niin, että ne romanttiset tunteet on selkiytyneet kokonaan ja hälvenneet. Omakohtaista kokemusta tästä ei ole, mutta oon liian monta kertaa seurannut vierestä semmosta eksän kanssa säätämistä, jossa aina sitten jompaa kumpaa on sattunut tosi pahasti ja se eron jälkeinen ystävyyskin sitten mennyt siinä. Lisäksi mun oma poikaystävä pysyi eksänsä kanssa kavereina ja siinähän kävi sitten niin nätisti, että poikaystäväni käytännössä petti mua sen eksän kanssa. Sanon siksi käytännössä, että ei oltu silloin vielä sovittu seurustelusta, mutta oltiin kuitenkin jo muutama kuukaus aika tiiviisti pyöritty yhdessä. Ja tämä tapahtui siis niin, että näkivät ensin kahdestaan ihan muuten vaan kavereina ja siitä lähtivät isommalla porukalla vielä jatkamaan baariin, mistä poikaystävä oli sitten päätynyt eksän luo yöksi. Mä tietysti sanoin poikaystävälle tämän jälkeen, että jos hän haluaa mun kanssa olla, niin katkasee välit eksään. Ns. varmuuden vuoksi, että ei tule kiusausta uudestaan. Näin sitten tapahtui ja poikaystävän eksästä paljastuikin välien poikki laittamisen jälkeen aikamoinen hullu :D Vieläkin yli vuoden jälkeen välillä tulee poikaystävälle katkeraa viestiä. Ei vaan halua ymmärtää, ettei ole enää mahdollisuutta... Joka tapauksessa,

  VastaaPoista
 24. Taisitte kuitenki panna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep näin on.. että panokaveri, vaikkei missään romanttisessa mielessä :DD

   Poista
 25. Niin puhuttava aihe! Oma kokemukseni on, ettei eksät voi olla kavereita. Aina on lupailtu ja yritettykin pysyä kavereina, mutta tunteet tulee heti peliin eikä siitä tule mitään.. Tai ainakin erosta pitää olla täysin toipunut ja tunteet hävinneet, että kaveruus voisi toimia.

  VastaaPoista
 26. Onko Edgarilla romanttisia tunteita sua kohtaan? On ihanaa jos voitte olla ystäviä mutta jos Edgarilla on tunteita sua kohtaan niin raastaako kaverillinen yhdessäolo hänen sydäntään? :/

  Toivottavasti Edgar nautti lomastaan :)

  VastaaPoista
 27. Se voivatko exät olla kavereita riippuu mielestäni (ja kokemuksesta) siitä millainen suhde oli ja tietenkin millaisia ihmisiä (tosi tempperamenttisiä/sopuisia yms :D) osapuolet ovat. Esim päättyikö suhde katkerasti vai yhteisestä päätöksestä tai vastaavaa :) Ja tietenkin suhteen laatu ja kesto vaikuttavat.

  Itse olen yhden exäni kanssa kaveri, mutta kumpikaan emme oikeastaan ikinä toisiamme rakastaneet ja suhde oli lähinnä sellainen "kesäromanssi", mutta en ikinä pystyisi kaveeraamaan erään toisen exäni kanssa jonka kanssa suhde päättyi huonosti.

  Ja heii oot mun lempi bloggaaja kiva että oot taas palannut blogin ääreen! :)

  VastaaPoista
 28. Nyt sit tulee omaelämänkerta :D


  Eli siis aloin seurusteleen ihka ekan poikaystäväni kanssa 15v ja no tietysti siinä koettiin kaikki nuoruuden ilot ja surut yhdessä. Sitten kun alkoi mulla 18v ikä kolkuttelee aloin miettiä että haluanko mä olla koko ikäni tän ihmisen kanssa ja että mä haluan jotain muuta kuin kököttää kotona ja leikkiä pikkuvaimoa. No tässä kävi sitte niin että jätin hänet mutta en pystynykkää sitten oleen ilman(niin siis luulin) häntä ja palasimme yhteen. Kuukauden päivät siinä meni mutta siinä ajassa tajusin että ei tää ei oo mun juttu. Jätin uudestaan(joo tiiän kaamee ämmä olin ku pompottelin). 18v tuli sitten mittariin ja tietysti siinä tuli tehtyä kaikkea tyhmää mutta silti soittelin ja tekstailin vielä eksälleni ja kertoilin elämästäni ja tulihan siinä uusi mieskin kuvioihin ja tämä eksäni oli todella mustasukkainen ja siinä tuli puolin ja toisin sanottua pahasti,siinä meillä meni lopullisesti välit. No aikaa meni ja meni ja nyt vasta tänä päivänä olemme kunnollisissa väleissä,että voin siis käydä kahvilla,kysyä kuulumisia ja jne,niinku kaverit siis tekee! Ja tämä ero siis tapahtui alkuvuodesta 2011. Mutta siis mielipiteeni oli se että voi olla kavereita,koska oltiinhan me joskus rakastuneita niin miksei nyt sitten myöhemmin kavereita. :)

  VastaaPoista
 29. Jos sulla on koko ajan fiilis hukassa blogin suhteen niin miksi et vain lopeta koko hommaa lopullisesti?
  Jos ei nappaa niin mitä tuota sitten turhaan stressaa?

  VastaaPoista
 30. Mulla oli joskus jotai juttua yhen pojan kanssa ja ku siitä ei sit tullu mitään nii me kyllä pysyttiin kavereina ja ollaan kavereita edelleen.

  VastaaPoista
 31. Hyvin onnistunut mulla ja exälläni ystävyys eron jälkeen - toki se vaati ensin etäisyyttä noin 1,5 - 2 vuoden ajan, mutta olimme tuonakin aikana tekemisissä, lähinnä yhteisten kavereiden kautta. Olen jo uudessa parisuhteessa, mutta voimme silti exäni kanssa viettää yhdessä leffailtaa ja puhua mistä vain. Hän on parhaimpia ystäviäni.

  Minun ja exäni tapauksessa parisuhde ja saman katon alla eläminen eivät toimineet, mutta meillä on samanlainen huumorintaju ja monen vuoden historia takana, joten kumpikaan meistä ei pitänyt välien katkaisemista edes vaihtoehtona. :)

  VastaaPoista
 32. Kummankin merkityksellisen exän kanssa olen pysynyt ystävinä, ensimmäisen exän kanssa oltiin kuitenkin 8 vuotta joten tiedämme toisistamme asioita joita kukaan muu ei tule enää kummastakaan näkemään. Nyt kun suhteen päättymisestä on jo 10 vuotta, on elämä vienyt meitä jo niin paljon erilleen että en mä varmaan enää sitä tunne... siinä ajassa ihminen muuttuu niin paljon. Ei juuri pidetä yhteyksiä mutta samoissa bileissä toki jubaillaan keskenämme ihan normaalisti. Ero oli muuten hyvin riitaisa.
  Toka exä taas... oltiin yhdessä 5 vuotta ja, tätä en kenellekään kerro, mutta mulle se on ikään kuin perhe(meillä yhdessä hankitut kissatkin... vapaaehtoisesti lapsettomia blaablaa nääs) Eromme oli täysi katastrofi ja nyt välit on korjattu. Hän on myös tällä hetkellä vankilassa ja hakee mulle oikeutta perhetapaamiseen.

  Eli joo... kyllä eron jälkeen voi olla ystävä. tuon sellaisen näkökulman asiaan että jos ei voi, niin oliko se suhde pääasiassa seksiä tai muuten pinnallinen? Koska jos on elänyt toisen kanssa niin luulis että srn luonteessakin on pitänyt olla jotain sellaista joka tekee siitä ihmisestä tärkeän muutenkin kun parisuhdemielessä.

  That being said en ehkä silti ihan osta tota teiän "vain ystäviä" -juttua mutta asiahan ei minulle kuulu ;)

  VastaaPoista
 33. Kannattasko tää blogin pitäminen vaan lopettaa jos ei maistu? aina samoista asioista postausta, alkaa jo kyllästyttää. Nytkin kuukauden tauko, ja sanot vaan että ei ole oikeen kiinnosstanut. Kannatasko laittaa se oma elämä ensin järjestykseen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin tai sitten sä voit vaan lopettaa Jennin blogin lukemisen jos postaukset samoista asioista kyllästyttää. :) Ite Jennin pitkäaikaisena lukijana tykkään lukea Jennin postauksia, tuli sitten kuinka harvoin tahansa ja vaikka aiheet toistuisivatkin.

   Poista
  2. No mielestäni on parempiakin blogeja, jotka oikeasti tykkäävät siitä mitä tekevät. Itsekkin olen tätä kauan lukenut, mutta nyt vain koko juttu lässähtänyt. Ja taidat itsekkin lukea vain sen takia että hän on suosittu blondi massan mukana. Ei mitään erikoista...Jos oikeasti haluaa jatkaa tätä, niin voisi näyttää sen. Hyvähän se on aina luvata muuttavansa, mutta ei tehdä asialle mitään.
   terkuin kyllästynyt lukija

   Poista
 34. Mä luulin pitkään et pystysin olla exäni kaveri mut toisin kävi, kun vähän eron (ja pölyn laskeutumisen) jälkeen alettin selvitellä välejä, tultiin siihe lopputulokseen et parempi vaan olla "moikataanku nähää" - väleissä. Mut mahtavaa jos te pystytte olla paremmissa väleissä! :)

  VastaaPoista
 35. Oletko sinä TAAS laihtunut

  VastaaPoista
 36. Seurustelin jotain puolivuotta jonka jälkeen päätimme erota, koska olimme niin erilaisia ihmisiä. Sovittiin, että pysytään todella hyvinä ystävinä, koska rakastimme toisiamme niin paljon. Kaikki meni alussa tosi hyvin, kunnes hän alkoi aukomaan päätänsä siitä, kun puhun hänelle liikaa. Otin neuvoista väärtin, enkä enää jutellut, kunnes hän tuli itse juttelemaan minulle. Sovittiin aina et käydään yhdessä röökillä, niinhän me käytiinkin, mutta sitten päädyttiin kerran pussaamaan, jonka jälkeen riitelemään. Sovimme taas hetken kuluttua riitamme, nähtiin vielä uudestaan, jonka jälkeen hän haukkui minut ihan pystyyn ja käskin hänen jättämään minut rauhaan. Mutta kyllä varmasti pystyy olemaan ystäviä, jos molemmat sitä oikeasti haluavat!

  VastaaPoista
 37. Exsän kanssa ollaan tosi hyviä ystäviä! Hassua edes sanoa exsä, se on ystävä vaan. Sen äidin kans on myös super hyvät välit! Kesällä tämä exsä ja sen äiti kävi mun luona kahvilla (nykyään ne asuu henlsingissä). Mun nykyinen poikakaveri suhteutuu tähän hyvin. Joten miks ei? Mun perhe on aina opettanut mulle, että kaikkien kanssa pitää olla väleissä tai ainakin yrittää. Mun omat vanhemmat erosivat, kun olin noin 3-4v. Ja en edes osaa selittää, kuinka hyvissä väleissä ne on! Mun äidillä on mies ja isällä vaimo, ne kaikki ovat hyvissä väleissä. Välillä äitini ja isäni vaimo soittelevat, viestiä laittavat jne. Kun mun isäpuoli ja äiti lähtee venäjälle (syntynyt siellä olen ja isäni asuu sil.) niin ne yöpyvät yleensä jossakin isäni järjestämässä asunnossa. Ja joka kesä isä, julia (vaimo) ja mun pikkusisko maria, tulevat tänne meille, syödään yhdessä ja vietetään aikaa. Kylläpäs poikkes aiheesta! :D Mutta siis, mun vanhemmat on ollu mulle hyvänä esimerkkinä! Kaunan kantaminen tai vihaaminen ilman oikeaa syytä, on vaan tyhmää. Ja vaikka ihminen olisi joskus satuttanut (pettänyt esim.) ei se tarkoita etteikö sille voisi joskus antaa anteeksi ja unohtaa. Olen huomannut, että suomessa ihmiset ovat todella katkeria. Ei kaikki tietenkään, mutta oon kuullu paljon, kuinka oman äidinkin kans pistetään välejä poikki. Ei äiti vättis ole täydellinen, ei minunkaan, mutta se on äiti ja tulee aina olemaan. Voi voi, taas mä höpötän.. :D Mutta siis hyvä, että olette E:n kanssa ystäviä! :)

  VastaaPoista
 38. PS.

  Että pystyy sellasiseen ystävyyteen suhteen jälkeen, kuinka kliseeltä se kuulostaakin, niin aika.. Aika on se mikä tekee siittä mahdollisen! Mikä tekee mistä vain mahdollisen! :)

  VastaaPoista