keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

We ♥ Savonlinna

P3243605-700x525
Palataan ajassa pari viikkoa jollon oltiin Sipun kanssa reissussa, eli pyörähdettiin Savonlinnassa Indiedaysin ja Mamkin kampanjan merkeissä. Tarkotuksena oli tutustua Mamkin opiskelutarjontaan ja paikalliseen opiskelijaelämään: millaista on Savonlinnassa?

IMG_4244IMG_4256IMG_4268
Saavuttiin aamulla Savonlinnan lentokentälle josta meitä oltiikin hakemassa. Hurautettiin autolla koululle jossa ensimmäiseksi kaksi jalkaterapeutin opiskelijaaa kertoi meille koulutuksestaan. Jalkaterapeutin työhön kuuluu siis edistää eri-ikäisten ihmisten jalkaterveyttä. Koululla oli esimerkiksi huone jossa valmistettiin tukipohjallisia kenkiin. Ja mä pääsin peilipöytätutkimukseen jossa testataan omistaako kaarijalan, lattajalan vai normijalan :D Olin varma että mun jaloissa on jotain häikkää, mutta ihan normaalit ne oli! Esimerkiksi kaarijalka voi johtua liiallisista korkkareiden käytöstä.

Toisena päästiin tutustumaan fysioterapeutin koulutukseen. Päästiin seuraamaan vierestä miten kinesioteippaus toimii. Oli jännä nähdä miten pelkällä tietynlaisella teippauksella saadaan kipu pois esimerkiksi käsivarresta. Mä kyselin sitten oppilailta miks he olivat valinneet just fysioterapeutin koulutuksen. Yks poika oli lätkäpelaaja ja sitä kautta kiinnostunut alasta ja toinen tytöistä oli opiskellut hierontaa ja halusi laajentaa osaamistaan :)

IMG_4262IMG_4263
Ja vikana oli vuorossa sairaanhoitajan koulutus. Tällä kertaa meille ei sinänsä kerrottu alasta vaan päästiin seuraamaan ihan normaalia oppituntia. Puolet oppilaista jäi luokkahuoneeseen ja puolet meni huoneeseen missä oli toi nukke. Nukella harjoiteltiin erilaisia tilanteita ja me saatiin seurata videokuvalla toisesta huoneesta mitä tapahtuu. Tää oli mielenkiintosta!

IMG_4278
 Näkymä koulun lähistöllä.

Koulupäivän jälkeen oli ihan huippu fiilis! Tutustuminen toisen paikkakunnan kouluun oli mulle henkilökohtasesti tärkeä ja ajankohtainen. Oon siis miettinyt opiskelua mahdollisesti Kuopiossa jossain vaiheessa. Oli huippua päästä juttelemaan niin monen oppilaan kanssa vähän syvemmin, koska kaikki joiden kanssa puhuin oli muuttanut jostain muualta Savonlinnaan. Selitin että mua eniten pelottaisi muuttamisessa se, että en keksi uudessa kaupungissa mitään tekemistä vapaa-ajalla. Oon niin taipuvainen täällä Helsingissäkin valittaa kun ei oo mitään tekemistä ja piirit on pienet. Mites sitten 5 kertaa pienemmässä paikassa? Että mitä te teette täällä Savonlinnassa? Kukaan ei sanonut että olisi tylsää. Aina kuulemma keksii tekemistä. Vain mielikuvitus on rajana ja kaikki on omasta asenteesta kiinni. Oli ihana miten mua rohkastiin tavottelemaan unelmia.

Illalla alettiin sitten valmistatua Mauttomat -bileisiin. Mä sain kunnian juontaa pukukisan! Jatkot pidettiin yökerho Colossa josta me ollaan jossain vaiheessa kömmitty hotelliin..

uploadupload17058582572_730edec24d_oupload
 
 Kiitos Mamk ja Savonlinna ikimuistosesta reissusta! 

5 kommenttia:

 1. Aikoja sitten opiskelin Mamkin Savonlinnan kampuksella hoitsuksi. Hauska nähdä että kävitte tuolla :) Kaikista Suomen ammattikorkeista aika ihme että tuolla olitte. Moni ei tiedä Savonlinnaa kuin Oopperajuhlista ja Olavinlinnasta :)

  VastaaPoista
 2. Millanen se mauttomin asu sit oli :D

  VastaaPoista
 3. Ite muutin kans pieneen kaupunkiin opiskelemaan enkä tuntenut sieltä ketään enkä ollut aiemmin käynytkään koko kaupungissa. Mutta se oli elämäni paras syksy ja varmaan koko vuosi! Ei todellakaan millonkaan ollut tylsää, uusia kavereita koulu täynnä, ihana yhteishenki kaikilla, aina jotain bileitä tai muuta tekemistä vaikka kaupunki pieni olikin eikä siellä muuten varmaan kauheesti tekemistä ois ollut :D Mutta oli kyllä elämäni parasta aikaa, nyt oonkin jo valmistunut aikoja sitten mutta edelleen lämmöllä muistelen :) Eli kannattaa ehdottomasti uskaltaa lähteä! Ja varmasti kun tosiaan melkeen kaikki muutkin on sitten tulleet muualta niin kavereita löytyy helposti!

  VastaaPoista
 4. Haha jännää lukee tätä ku ite on viettäny savonlinnassa puolet elämästä, et ei se ehkä ookkaa nii kuollu mesta ku mitä olettas, omasta mielikuvituksestahan se on kiinni :D mutta yöelämä on kyllä aika kuollutta monee muuhu kaupunkii verrattuna!

  VastaaPoista
 5. Mamk on Mikkelin ammattikorkeakoulu, se ois kannttanu varmaa mainita :)

  VastaaPoista