torstai 3. lokakuuta 2013

Asiaa ulkonäöstä

uploadupload
Mulla on sellanen fiilis, että haluan puhua jostain syvällisemmästä. Tai mun ajatuksista. Mietin hetken, kunnes päädyin aiheeseen ulkonäkö. Tällä vuosisadalla millä me nuoret tytöt ja naiset eletään, on loputtomasti paineita. Mä oon taistellut oman ulkonäköni ja kroppani kanssa paljon. Mua on haukuttu hörökorvaksi, perunanenäksi, luurangoksi, ettei mulla ei ole tissejä eikä persettä, sekä että oon yksinkertasesti ruma. Vielä jokin aika sitten otin todella paljon nuo kaikki haukut itseeni, kunnes aikuistuin. Opin elää ulkonäköni kanssa ja olemaan itseeni tyytyväinen. Onko tää elämä muutenkin vaan ulkonäöstä kiinni, siitäkö kaikki riippuu? Ei.

Mennään vaikka vuosi taakseppäin. Mä olin aivan valmis menemään kauneusleikkaukseen ja harkitsinkin sitä, kunnes olisin täysi-ikäinen ja saisin säästettyä rahaa. Mutta miksi ihmeessä nuori nainen menisi tekemään jonkun niin radikaalin päätöksen? Muuttaisi omaa kroppaansa lopullisesti, vaikka ei oikeesti olisi tarvetta? Lisäksi kaikki järkyttävät riskit mitä noihin toimenpiteisiin sisältyy on ihan hullua. Ja olisinko mennyt leikkaukseen itseni takia vai miellyttääkseni muita?

Jos taas joku sanoo, että tykkää vaikka omista kasvonpiirteistään eikä haluaisi muuttaa niitä, pidetään ihmistä yleensä automaattisesti ylimielisenä. Itsensä kehuminen ei käy tässä maailmassa päinsä. Mä voin ihan suoraan sanoa, että mä tykkään esimerkiksi mun pitkistä ja hoikista jaloista. Onko se oikeesti paha juttu? Eikö sitä saa sanoa ääneen? Jotkut ihmiset saa jollain sairaalla tavalla itselleen siitä hyvän mielen, kun jollain muulla on huono itsetunto. Silloin tuntee itsensä paremmaksi.

Mä haluankin kannustaa teitä kaikkia rakastamaan itseänne juuri sellaisena kun ootte. Älkää alistuko muiden haukkumisille. Etsikää vartalostanne niitä asioita, joista pidätte. Jokaisesta löytyy jotain kaunista.

51 kommenttia:

 1. ♥♥♥ oot ihana!

  VastaaPoista
 2. Mahtavaa :) ja oot upea niin ulkoa kuin sisältäkin

  VastaaPoista
 3. Musta tuntuu että se että julkisesti myöntää pitävänsä jostain asiasta itsestään on kiellettyä pelkästään suomessa... Surullista! Oot kaunis nuori nainen, ihanaa että osaat rakastaa ja hyväksyä itsesi sellaisena kun olet! :)

  VastaaPoista
 4. Mie pidän itessäni silmistä, vaikka ne on pienet ja oon aina kuullut, että nauraessani näytän kiinalaiselta. Ne on silti ihanan väriset. Kiitos ihanasta blogista!

  VastaaPoista
 5. Tälläsiä postauksia lisää!! oot mahtava :)

  VastaaPoista
 6. Sanoo henkilö jonka elämäntehtävänä on arvostella muiden kroppaa ja haukkua niitä läskeiksi.

  VastaaPoista
 7. Multa joskus kysyttiin mitä muuttaisin ulkonäössäni jos voisin ja vastasin, etten muuttaisi mitään. Seuraavaks kuului: "Oletpa sä ylimielinen, et sä niin hyvännäkönen oo ku luulet." Koitin niille ihmisille selittää, ettei kyse oo siitä, että pitäisin itteeni täydellisen näköisenä, vaan siitä, että oon tyytyväinen itteeni just tällasena. Mun mielestä se on kaikkein tärkeintä, että pystyy hyväksymään ja pitämään itsestään :)

  VastaaPoista
 8. Se on se perisuomalainen katkeruus ja kateus, että täällä oikeesti linkataan jos kehtaa kehua itseään. Minäkin olen joskus blogissa sanonut pitäväni itseäni kauniina, ja saman tien oli kommenttilaatikko täynnä anoja huutamassa, että olen ruma paska ja kuvittelen itsestäni liikoja. Kun mä en osaa olla tyytyväinen ei toikaan saa olla, kun mä oon omasta mielestäni ruma niin vihaan kaikkia jotka on kauniimpia.

  Fiksuja ajatuksia sinulla.

  VastaaPoista
 9. Hvä Jenni! Täyttä asiaa. Ihmiset osaa satuttaa. Yleensä siihen liittyy se kateus myös :)
  Mää itsekkin opettelen tykkäämään itsestäni. On haukuttu lihavaksi ja kaikkea ilkeää, mutta kaikki me ollaan kauniita ihmisiä. Niin sisältä kuin ulkoa. :)

  VastaaPoista
 10. Tosi hyvä postaus oot upee!<3

  VastaaPoista
 11. Ja media vaan lisää niitä paineita kokoajan, meidän kaikkien pitäisi olla tietyn muotin lailla tehtyjä että kelpaisimme. Oon aivan samaa mieltä sun kanssa siitä että itšeään kuuluisi arvostaa just sellaisena kuin on, kunhan ulkonäöllään ei riskeeraa terveyttään niin jokaisessa ihmisessä on jotain kaunista ja eihän meistä kukaan ole täydellinen tottakai kaikissa on virheitä mutta meidän pitäisi muistaa kehua ihmisiä niistä hyvistä puolista eikä siitä mikä heissä on vikana. Olen monta kertaa lukenut esim. Sinunkin postaustesi kommentteja miten anonyymit antavat niin ilkeää kritiikkiä ihan olemattomilla asioista mitkä eivät edes pidä paikkaansa. Minusta olet todella upea, voit olla ylpeä itsestäs <3 ihanaa syksyn alkua :)

  VastaaPoista
 12. myönnän että minäkin joka luki ensimmäisiä kertoja sun blogia, miettisin että 'ylimielinen pissis helsingistä' niin olet kumonnut kaikki ennakkoluuloni, tämä postaus taas näyttää miten ihana ihminen varmasti olet :) keep on goin'! todella asia postaus!

  VastaaPoista
 13. lyhyt ja ytimekäs kirjoitus! itsellä kanssa samoja kokemuksia että ulkonäköä on haukuttu, joskus jopa oikeasti aivan kauheilla nimityksillä... tottakai se jättää jäljet, mutta nykyään alan jo yhä paremmin hyväksyä oman ulkonäköni ja korostaa niitä hyviä puolia. ja ennenkaikkea yritän kasvattaa itseluottamusta samalla. olen huomannut että kun kävelee ryhdikkäänä (ei mitenkään "olen maailman coolein" -tyylillä vaan sillein rennon itsevarmasti) ja uskaltaa katsoa ihmisiä silmiin niin itselle on tullut ainakin tosi hyvä olo siitä, enkä enää mitenkää yritä pakoilla/piilotella itseäni.

  VastaaPoista
 14. Mulla niin samat fiilikset! Olin kans vuos sitten ihan tosissaan miettimässä leikkausta mut sit onneks tajus että vähän parempi keino on oppia arvostamaan sitä mitä on eikä sitä miksi kaikki itsensä pystyy implanteilla tms muokkaamaan :) upeaa, että oot pystynyt samaan!

  VastaaPoista
 15. Go Jenni! Oot ihana :*

  VastaaPoista
 16. Kamalaa, että nuoriin on iskenyt se, että pitää feikata itseänsä veitsellä "oikeanlaiseksi" ja se ei ole se oikea, vaan muovinen ja joku muu. Ei tällasta silloin 90-luvulla ollut, ei todellakaan. Luomu oli paras. Muistan, kun joku julkkis laittoi silikoonit, niin olin lapsena IHAN järkyttynyt. Nyt se alkaa olla melkein arkipäivää. Facebookkiin kirjautuessani nään jatkuvasti, kun väki tunkee "kutsuvia" kuvia silikoonitissit melkeen ruudulla. Kamalaa. Laittaa jotain vierasta esinettä itseensä.

  http://pihlajadeaurora.blogspot.fi/2013/09/mielipidekirjoitus-pinnallisuus-ja.html Tässä mun blogikirjoitus aiheesta, jos joku sais siitä edes hetkeks tajuamaan, että ulkonäkö ei ole se kaikkein tärkein vaan se, mitä ihminen on sisältä.

  VastaaPoista
 17. Sun blogi on parantunu huomattavasti ku oot aikuistunu, sulta tulee niin kypsää juttua! Oot ihan mahtava ja hyvä ku otat tällasia asioita esille. Video teidän parisuhteestakin oli aivan mahtava idea, se oli ihana video.
  Hyvää syksyn jatkoo:)

  VastaaPoista
 18. Mä tiedän noi tunteet . Mua on kiusattu myös koko ikäni ja se on tuhonnut hurjasti nuoren naisen itsetuntoa... eikä ne arvet umpeudu millään. Mutta tsempit ja onnittelut sulle että oot päässyt noista yli :))!

  VastaaPoista
 19. Toi on niin totta, todella hyvä teksti! Mun mielestä on niin naurettavaa nykyaikana kun noita kauneusleikkauksia pidetään sellasena "mä en oikeen hirveesti tykkää mun tisseistä...Mä meen korjauttaan ne!!" ja sitten nää 18 v tytöt menee tälläsiin leikkauksiin, eli ei edes YRITETÄ oppia hyväksymään itseään sellaisena kuin on. Itekin aattelen itseäni noin 5 vuotta takaperin, ja ai että kun kaikki oli silloin niin huonosti.. :D

  Kiitos hyvästi teksistä Jenni. Sun blogia kuitenkin lukevat niin monet nuoret tytöt että toivottavasti jäävät oikeasti pohtimaan tätä tekstiä pidempään :)

  VastaaPoista
 20. Tää oli itseasiassa aika fiksu teksti!:)

  VastaaPoista
 21. Oot tosi hyvä kirjottamaa tämmösii tekstei :) ja tää varmasti saa monen miettii tota sun sanomaa :) oot ihana!

  VastaaPoista
 22. Pakko myöntää, että sulla on aivan ihanat jalat! Niin hoikat ja pitkät, niiiiiin täydelliset. Oot tosin myös erittäin kaunis ja sulla on ihanat kasvonpiirteet <3 Tottahan se on että kauneus on katsojan silmissä. Toisen mielestä joku on maailman kaunein ja joku taas ei nää samassa henkilössä mitään erikoista.. Kaikki ei voi millään miellyttää eikä tarvitsekkaan. Kun kumartaa toiseen suntaan niin pyllistää toiseen vai miten se meni..:D

  VastaaPoista
 23. Awww mahtava teksti! Just tällasia mielipiteitä pitäisi tuoda ilmi enemmänkin, jotta asioihin saataisiin aikaan muutoksia, siis parempaan päin. Osaat ilmaista hyvin mielipiteitä tärkeisiin asioihin liittyen, olisi kiva lukea enemmänkin tällaisia postauksia :)

  VastaaPoista
 24. miten sit sais itsetunnon paremmaks?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se tulee iän myötä, yleensä siinä vaiheessa kun tajuu mikä tässä elämässä on oikeesti tärkeetä ja kun tuntee ittensä paremmin, eikä välitä enää niin paljoa muiden mielipiteistä. ♥

   Poista
  2. Sait mut hymyilemään, kiitos kaunis <3

   Poista
 25. Musta on kivaa lukea sun mielipidepostauksia, mutta toivosin et voisit kirjoittaa pidemmin. Vaikka osaat kirjottaa lyhyesti ja ytimekkäästi, mutta sitä alkaa janoamaan vähän pidempää mielipidettä asiasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä! Mutta hyvä teksti joka tapauksessa :)

   Poista
  2. samaa mieltä kans!

   Poista
 26. Mulla oli ylä-asteella kauheet paineet ulkonäön kans. Joka aamu tuijotin peiliin, etin virheitä, ja niiitä löytyi. Joskus aloin jopa itkemään, enkä halunnut mennä kouluun, kun mulla on niin iso nenä. Nyt täysikäsenä oonn tajunnut, että kaikki on erinäkösiä. Ja miksi muuttaa itsessä sellaista ainutlaatuista asiaa, joita muilla ei ole. Jotkut saattavat jopa olla kateellisia sulle, just siitä kropassasi jota osaa itse vihaat. Itse olen ja tulen olemaan just sellanen ku oon. Tosi hyvä postaus. Tää sun postaus voi saada jonkun silmät aukenee, ja tajuamaan, että itse on juuri täydellinen sellaisena kuin on.

  betterlooktheotherway.blogspot.fi

  VastaaPoista
 27. Toi on kyllä ihan totta! Todella usein puolitutut erehtyvät luulemaan minua hirveän itsekkääksi ja ylimieliseksi vain siksi, että pidän ulkonäöstäni ja on hyvä itsetunto! Ja kuitenkin monissa naistenlehdissä puhutaan siitä, kuinka pitäisi oppia rakastamaan itseään jne. Mun mielestä tää on vähän ristiriitaista:D

  VastaaPoista
 28. hienoa tekstiä, olet rohkea!

  VastaaPoista
 29. Luonne se on joka kaunistaa tai rumentaa, totta kai ulkonäkö ensin

  VastaaPoista
 30. Susta huomaa että todellakin olet aikuistunut! Ja tarkoitan tätä ihan hyvällä, susta kuulee aina vaan parempia juttuja täällä blogissa :) Itellänikin oon huomannut kuinka ajatusmaailma on muuttunut lyhyenkin ajan sisällä

  VastaaPoista
 31. rakastan sun poskipäitä! korostatko niitä mitenkään vai onko ne luonnollisesti noin ihanat :)

  VastaaPoista
 32. Kiitos todella paljon kaikille kommentoijille, hienoa nähdä että tää herätti niin monessa ajatuksia! KIITOS <3

  VastaaPoista
 33. Hmm. Hyvä teksti, mutta mielestäni ei ole hyvä ihannoida sairaalloisen laihan näköistä kroppaa. Sun jalat nimittäin näyttävät nääntyneen anorektikon jaloilta.

  VastaaPoista
 34. Sua on todennäkösesti haukuttu vaan sen takia kun oot niin kaunis ja ainutlaatunen! :)

  VastaaPoista