keskiviikko 20. marraskuuta 2013

I ♥ OLYMPUS

IMG_1977
Kuulin tossa joku aika sitten erittäin iloisen uutisen, että oon mukana Indiedaysin ja Olympuksen kampanjassa :) Sain kampanjan kautta Olympuksen PEN Mini E-PM2 -järjestelmäkameran valkoisena, jota mä olinki jo kauan himonnut. Tää on niin joka bloggaajan unelma ettei tarvii enää raahata painavaa järkkäriä ympäriinsä saadakseen laadukkaita kuvia, vaan PEN Minin voi sujauttaa vaikka pikkulaukkuun, niin pieni se on! Ja nyt hetken tätä käytettyäni voin sanoa, että kyllä tää mun Canonin voittaa monessa asiassa. Myös kosketusnäyttö on aika luksus!

Kävin myös kampanjan yhteydessä Olympuksen järjestämässä valokuvauskoulutuksessa ja suoraan sanottuna mä olin ihan hukassa siellä! Kyllä mä kamerasta osaan nappia painaa kuvaa varten, mut siihen se sit melkeen jääkin :D Tai varsinkin jotkut valokuvaukseen liittyvät termit on mulle aika tuntemattomia. Tää oli mulle siis loistava tilaisuus oppia jotain uutta :)

Kaikki seuraavat kuvat on siis otettu PEN Mini E-PM2 -kameralla. Jokaisen kuvan alapuolella on myös tekniset tiedot, eli objektiivi, aukon suuruus ja valotusaika.

P1012255
 Objektiivi 14-42mm, ISO 3200, 1/15, F4.8

 P1012220
Objektiivi 14-42mm, ISO 3200, 1/10, F4.3

 P1012223
 Objektiivi 14-42mm, ISO 400, 1/80, F5.3

 P1012261
 Objektiivi 14-42mm, ISO 400, 1/80, F5.2

 P1012266
  Objektiivi 14-42mm, ISO 3200, 1/50, F4.8 ja ihana laukku Mart of Chinalta!

Meijän piti valokuvauskoulussa miettiä, mitä jokainen haluais eniten oppia. Mä kysyinkin neuvoja miten sais pimeessä laadukkaita kuvia ja kaikki ylläotetut kuvat on otettu tosi hämärässä, toiset melkeempä ihan pimeessä ja toisissa on vähän valoa ollut apuna. Mutta eikö ookkin ihan hyvin onnistuneita?

"Iso-arvo kertoo kameran kennon hetkellisen herkkyyden. Mitä korkeampi ISO-arvo on, sitä herkempi kenno on ottamaan valoa vastaan. Tämä sopii siis hyvin pimeässä valaistuksessa otettaviin valokuviin. ISO-arvo kannattaa kuitenkin pitää mahdollisimman matalana, sillä herkkyys tuo mukanaan kohinaa ja epätarkkuutta"

Ja hei, kiinnostaisko jonkun teistä voittaa juurikin tämä Olympuksen PEN Mini -kamera? Olympuksen brändisivuilla on meneillään kilpailu, jossa voi jakaa oman kuvausvinkin kuvan keran ja tykätyin vinkkaus palkitaan kameralla :) Kannattaa myös käydä tykkäilemässä muiden vinkkauksista, nimittäin tykkääjienkin kesken arvotaan kamera-aiheisia palkintoja, muunmuassa objektiivejä!

12 kommenttia:

 1. Toi on niin magee toi kamera! En kkkkestä.

  VastaaPoista
 2. Onpa laadukkaita kuvia! :)

  VastaaPoista
 3. Onpa muuten ihan yllättävän hyvälaatusia kuvia! :o Oon miettiny uuden kameran ostoo enkä oo ees harkinnu et ostaisin jonku muun ku järkkärin....mut toi kyl kieltämättä vaikuttaa hyvälle :D jos se on viel pieniki

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on järkkäri..

   Poista
  2. Ai enpä lukenu näköjää kunnolla. No anyway vaikuttaa hyvälle ja koko on plussa :P

   Poista
 4. Wou tosi hyviä kuvia!! Mistä oot ottanu ton cupcake kuvan hahah?:D näyttää nimittäin tosi hyviltä ja mietin vaan et onks helsingissä joku hyvä cupcake paikka!!

  VastaaPoista
 5. Hei, koska arvot clinicin liput?:)

  VastaaPoista
 6. miten noi saa muutettuu tolle? mul on olympus pen mini

  VastaaPoista
 7. voi eeiii! oon niin kateellinen, ihana! tosi tarkkoja kuvia ja sit vielä ton näkönen! huhhuh :) täydellinen

  VastaaPoista
 8. millon tulee postaus edgarille esitetyistä kysymyksistä?:)
  mahtavaa Jenni! blogisi menee aina vain parempaan suuntaan! :)

  VastaaPoista
 9. Hei ku tossahan ei oo kiinteet salamaa nii tuleeks toi irrallinen salama mukana vai vai :D ?

  VastaaPoista