perjantai 13. joulukuuta 2013

Taas yhtä kokemusta rikkaampana

jennii
Lähdössä paikalliseen kouluun Venäjällä :)

Hello readers! Vielä jatkuu Venäjä -postaukset ja onhan tässä tulossa myöhemmin tottakai ostospostauskin. Mitä ootte muuten tykänneet? Musta tuntuu että justhan mä vasta hehkutin lähtöä Pietariin ja nyt siitä on jo kohta viikko kun tulin takasin. Oonkin jo suunnittellut aika innoissani uutta matkaa, koska 3 päivässä ei mitenkään kerinnyt nähdä ees murto-osaa tästä Euroopan 4. suurimmasta kaupungista. Suurena haaveena ois kyllä seuraavaks Moskova, mutta katsotaan.. :)

Meidän toisena päivänä oli siis ohjelmassa vierailu paikalliseen kouluun. Tätä mä odotinkin kovasti. Mentiin muutamalla eri metrolla vähän poispäin keskustasta ja metroasemalla meitä olikin vastassa venäläisiä opiskelijoita. Lähdettiin siitä sitten yhdessä kävelemään koululle ja meillä alkokin heti oppitunti ja koe!

IMG_2467IMG_2464IMG_2470IMG_2472 IMG_2471
 Näkymä koulun ikkunasta.

Tossa yhdessä ylempänä näkyvässä kuvassa olevat portit on siis koululta, eli niistä mentiin läpi kun tultiin. Ulkopuoliset ei siis pääse kouluun lainkaan sisälle. Hassua oli mun mielestä myös narikka, johon opiskelijat jättivät vaatteet. Siis ihan kun baarissa :D Annat sun vaatteet ja saat narikkalapun. Koulu oli mun mielestä kokonaisuudessaan ihan siistissä kunnossa, kun taas näkymät ikkunasta oli hieman surulliset.

Venäläiset oppilaat oli tosi mukavia ja ihania ja niin innoissaan meijän tulosta. Oli vaan hirveen vaikee kommunikoida kenenkään kanssa kun kukaan ei puhunut oikeestaan englantia. Kyllä niille opetetaan englantia, mutta en sit tiiä miks kukaan ei puhu tai ymmärrä sitä. Yhden tytön kans sain vähän juteltua ja se kerto kuinka ei haluis mitään muuta kun vaan muuttaa Venäjältä pois ja mä taas kerroin kuinka innoissani olin et pääsin ees käymään Venäjällä. Vaihdettiin sit joidenkin kans Facebookkeja ja Instagram -tunnuksia ja pari tyttöä pyys mun blogin osotteen :) Kokonaisuudessaan oli kyllä taas kokemus!

27 kommenttia:

 1. Venäjä ei kuulu Eurooppaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Venäjä sijaitsee maantieteellisesti suurimmaksi osaksi Aasiassa, mutta keskushallinto ja suurin osa asukkaista sijaitsee Euroopassa."

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Eurooppa

   "Pietari on Venäjän toiseksi suurin ja Euroopan neljänneksi suurin kaupunki."

   http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietari_%28kaupunki%29

   Poista
  2. Kyllä osa Venäjästä kuuluu.

   Poista
  3. idiootti :DDDD rakastan näitä ku jengi tulee pätemään aivan päin helvettiä

   Poista
  4. Tässä on nyt taidettu sekoittaa Euroopan unioni ja Eurooppa maanosana. Eli Venäjä ei kuulu EU:hun, mutta sijaitsee kyllä Euroopassa :)

   Poista
  5. ja nimenomaan pietari sijaitsee euroopassa..

   Poista
  6. venäjä EI kuulu eurooppaan. siks just sinne tarvitsee viisumin. tietenkään laivamatkat on eriasia kun ne on viisumi vapaita, jee.

   Poista
  7. eli siis pietari kyllä kuuluu :D just niikun tossa sun linkkaamassa onkin ;)

   Poista
 2. Venäjällä on maailman rikkaimpia ihmisiä paljon joiden omaisuus on useita miljardeja ja monimiljonäärejä vielä enemmän, varsinkin Moskovassa.
  Mutta valitettavasti niitä köyhiä on sitte suurin osa väestöstä.
  Venäjällä perus hyvätuloinen tienaa noin 80000 ruplaa kuussa ja ns.hyvätuloiset on niitä jotka matkustaa Suomeen ostoksille ostamaan laatutavaraa joiden alkuperä on tiedossa, koska Venäjällä ei tiedä onko tuote aito vai ei. Ja tietysti lomalle koska Venäjällä arvostetaan Suomen puhdasta luontoa ja hiljaisuutta todella paljon!

  Russianbride sivustoja on netissä paljon, se kai kertoo jotain ettei ainakaan naiset ole tyytyväisiä elämäänsä venäjällä, koska etsivät aviomiehiä muualta. Valitettavasti vaan harva osaa enkkua edes kohtalaisesti, joten aika harva sieltä lopulta pois pääsee ja jos pääsee niin liitot ei välttämättä kauaa kestä.
  Ilmeisesti jo aika nuorena monille Venäläisille tulee halu päästä pois johonkin muuhun maahan.

  VastaaPoista
 3. hei rakas kun oot niin laiha ja pitkä blondi niin oliko venäläiset miehet innoissaan? siis oon ite venäläläinen ja tiedän mistä ne tykkkää ja kauneusihanteet on eri kuin suomessa :) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö täälläkin tykätä blondeista

   Poista
  2. Kyllä pitkätukkaiset blondit taitaa herättää huomiota melkeimpä kaikkialla :)

   Poista
  3. ihan samalla tavalla joka paikassa ihmisillä on eri mielipiteet, kuka tykkää mistäkin!

   Poista
 4. ois kiva jos sulla on laitat paljon kuvia lisäää kaikesta mitä sielä kuvailit semmone kuvapläjäys :D

  VastaaPoista
 5. Todella todella mielenkiintoinen postaus tästä aiheesta taas kerran! :)

  VastaaPoista
 6. kiva ja mielenkiintoinen postaus, vitsit olis mahtavaa päästä käymään venäjällä:-)!

  VastaaPoista
 7. Muistan kun itse olin viikon "vaihdossa" venäjällä. Kyllä he puhuivat hyvin englantia, jännä että koulussa jossa kävit ei puhuttu. Lisäksi muutama kuukausi sitten venäläisiä oli koulussamme ja kun me laskinme potenssi ja kertolaskuja laskimilla niin he laskivat päässä. Neroja, jotkut!

  VastaaPoista
 8. Olisi kiva kuulla miten tapaaminen edgarin vanhempien kanssa sujui?

  VastaaPoista
 9. Nää sun Venäjä-postaukset on ihanii :) Voisitko kertoo tarkemmin Venäjän koulujärjestelmästä ja ihmisten oloista? Kulkeeks niitä tosi rikkaita ja tosi köyhii kaduilla ihan normaalisti keskenään, vai onks jotai semmosta et rikkaat on vaan rikkaiden alueilla? Mitä outoja tai hauskoja juttuja siel oli eri tavalla ku meil Suomessa?

  VastaaPoista
 10. Oonko ainoa, ketä kiinnostaa, miten meni "appivanhempien" tapaaminen? :D Jenni, kertoisit jo!

  VastaaPoista
 11. Ainakin ranskan opettajani aikoinaan kertoi, että esim. Ranskassa englantia luetaan tyyliin yhtä paljon kuin Suomessa, mutta opetusmetodit ovat erit ja taso paljon heikompaa ja eteneminen hitaampaa ja sen takia kielitaito on heikkoa. Varmaan sama juttu Venäjällä? Näin ainakin voisi olettaa :D Joo ja muakin kiinnostaa miten Edgarin vanhempien tapaaminen meni :D

  VastaaPoista
 12. Must on just parhaita nää Venäjä postaukset koska oon ite puoliks venäläinen ja mun mummokin asuu Pietarissa (myös pari kummia, paras ystävä, vanhempien ystävät). Vanhemmat kumpikin kotoisin sieltä. Käydään joka vuosi siellä. Nyt ois vähän ikävä Galleria -ostoskeskukseen :DD Vuosi jo siitäki reissusta kulunut. Eli mun puolesta voit laittaa lisää kuvia yms. ja kertoa kävittekö missään museoissa jne.
  Muoki kiinnostaa appivanhempien tapaaminen, et tainnu nähä niitä? :)

  VastaaPoista
 13. ''kokonaisuudessaan oli kyllä taas kokemus'' sherlock

  VastaaPoista
 14. Nää Venäjä-postaukset on ihan huippuja, varsinkin kun itse rakastan Venäjää ja varsinkin Pietaria todella paljon. Itsekin olen vieraillut kouluissa Pietarissa ja ihan samalta näytti, oli nuo portit ja narikka :) Jos uudelleen Pietariin menet niin suosittelen käymään Kunstkamera nimisessä museossa. Todella mielenkiintoinen, mm. yksi sali oli täynnä lasipurkkeja joissa oli sisällä epämuodostuneita sikiöitä.

  VastaaPoista
 15. Muistaakseni Venäjällä englannin taitamattomuus johtuu siitä, että vaikka sitä opetetaan, viikossa sitä on vain yksi tunti, joten kielitaito jää valitettvasti monella heikoksi. :/ Toisaalta ollessani Venäjällä, tapasin myös muutamia nuoria, jotka osasivat hyvin englantia, joten tiedä sitten, mistä johtuu.

  VastaaPoista
 16. toi nyt on ihan perus venäjää, toi sun 'surullinen näkymä'

  VastaaPoista