lauantai 7. joulukuuta 2013

Pietarin metro

IMG_2458IMG_2456IMG_2436IMG_2454IMG_2447 IMG_2444
Pietarin metrolla matkustaminen on jollain tapaa elämys. Se väenpaljous ja ne maanalaset tunnelit jotka tuntuu jatkuvan loputtomiin. Ja myöskin ne oikeesti loputtomat liukuportaat, joissa saat seistä sen 10 minuuttia ennenku pääset metrolaiturille, kun Helsingissä oot alhaalla minuutissa. Näitten kuvien ottohetkellä ei ollu tosiaan mitään ruuhkia, mut eilen perjantai-iltana matkustaessa kävi pari kertaa mielessä et kuolenko mä tänne metroon näitten ihmisten puristuksiin :D Se oli ihan hullua et jengi vaan änkee niin pieneen tilaan ja väkisin, happee ei saa ja sit tulee viel lisää porukkaa. Oli pikkasen tiivis tunnelma. Ja jos jää vahingossa oven väliin niin voi voi, sit sattuu ja kunnolla :D Ovet ei nimittäin anna oikeestaan periks. On myös aika mielenkiintosta ku metro kulkee varmaan tuplavauhtia mitä Suomessa ja meno ei oo mitään tasasta, koita sit pysyä siinä pystyssä kun tukee ei saa mistään. Paitsi muista kanssamatkustajista. On siin ihan kiva hiplailla rändömeitä. Mut silti mä oon nää päivät täällä aina odottanu millon matkustetaan taas metrolla! Se on ihanaa, jollain oudolla tavalla.

42 kommenttia:

 1. Kirjota miten se tapaaminen meni! Ja laita asua siitä 'kirkkoasusta' :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä siitä varmaan postausta tee erikseen, mutta hyvin meni :)

   Poista
 2. Mitäs mieltä oot ihmisoikeuksista siellä? Eikö sua häiritse esim. seksuaalivähemmistöjen "oikeudet", kun käsittääkseni kuitenkin kuulut itsekin niihin? Älä ymmärrä väärin, en tarkoita sitä ettetkö silti voisi iloita kauniista maisemista ja metrotunneleista. Silti vaan mietityttää, että eikö sua vaivaa se millaisella mallilla ihmisoikeudet siellä on. Näistä Venäjä-postauksista tulee nimittäin sellainen olo, että ihannoit sitä mestaa aika lailla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tiesitkö, että sana 'mesta' on peräisin venäjältä ja tarkoittaa suomeksi paikkaa?:))

   Poista
  2. Ja tämä liittyi mihin? Tekeekö venäjän kielestä peräisin olevat lainasanat Venäjästä jotenkin ihailtavamman paikan? Ei.

   Poista
  3. miten helvetissä se liittyy mitenkään yhtään mihinkään? :D

   Poista
  4. Ja hienosti ohitit tämän kysymyksen ;)

   Poista
  5. Anonyymi11. joulukuuta 2013 19.40

   Ja hienosti ohitit tämän kysymyksen ;)

   Ohitin kun en oo kerennyt vastaamaan ees muittenkaan kysymyksiin? :D Ja tottakai mun tekee todella pahaa se miten homoihin suhtaudutaan siellä, en voi mitenkään ymmärtää sitä. Mutta muuten tykkään Venäjästä maana, kulttuurina ja kielenä todella paljon.

   Poista
 3. Omg et varmaa ollu 7-8 aamun metroissa tai viiden jälkee, olin siellä työssäoppimassa (harjottelus) niin tekemieli joka aamu hakkaa niit ihmisii ku hitaasti kävelee 😂 :D

  VastaaPoista
 4. Eiks Venäjällä metrossa ja asemilla ole kuvauskielto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Valokuvaaminen on metrossa rajoitettu metron käyttäjän säännössä (Правила пользования пункт 9.17.), joka tarkoittaa sitä, että kuvaaminen on kaikilta osin sallittua mikäli ei käytä salamaa, eli salaman käyttö on kielletty. Ennen 2010 oli kuvaaminen kokonaan kielletty."
   http://fi.wikipedia.org/wiki/Pietarin_metro

   Poista
  2. Aa se on muuttunut, kiitos minunkin tietojen päivittämisestä!

   Poista
 5. ootko ikinä ollu lontoon metroissa? ne lontoon metrotunnelit vasta elämys onkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo oon käyny myös Lontoossa :)

   Poista
  2. ite oon käyny sekä lontoon että pietarin metroissa, ja jälkimmäinne on kuuluisa nimenomaan siitä syvyydestään. syvin asema on pietarissa 110m maan alla... ahdistavaa oli kyllä niissä liukuportaissa kun kesti ikuisuus :DD

   Poista
 6. HA mulla on niin toi sama! Oon ollu mm. Lontoon ja Pariisin metroissa ja se on must niin siistii kulkee niillä! Tuntuu ettei kukaa ymmärrä mua XD

  VastaaPoista
 7. seuraavaksi suosittelen dubain metroa ;). maailman ainoo metro ilman kuljettajaa . tykkäsin suuresti mutta oli kyllä myös jokseenki jännittävä kokemus ku kukaan ei kuitenkaa oo ohjaamassa :D dubai <3 sinne jäi mun sydän.. kohta vuosi ku siellä olin . töihin menisin varmasti jos vaan englantia osaisin sujuvasti..:D

  VastaaPoista
 8. Mitä mieltä olet politiikasta Venäjällä? :) Olisi kiva, jos kirjottaisit sellaisen mielipidepostauksen taas pitkästä aikaa!

  VastaaPoista
 9. Kiinassa myös on vähän erilainen metro mitä suomessa :)

  VastaaPoista
 10. Luin ensin että otsikossa luki Pietariin MUUTTO:-D olin sillee et whaaat mut sit luin uudestaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha voiku oiskin! :D Ois niin siistiä asua siellä vaikka hetki :)

   Poista
 11. Itse en ihannoi Venäjää, vasta sitten kun ihmisoikeudet on hoidettu kuntoon ja saatu poliittisesti järkeviä ihmisiä sinne johtoon.

  VastaaPoista
 12. sama juttu mulla! :) ku olin kiinas ja vaik siel oli metros aina ihan helvetisti porukkaa ni silti sil oli jotenki kiva matkustaa XD

  VastaaPoista
 13. Moikka! Paljo sun opinnot siellä koulussa maksaa suunnilleen? Oon aatellu hakee sinne peruskoulun jälkeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ihan on kyllä ilmaisia :D

   Poista
  2. mutta ne kirjat? eikö ne maksa? merkonomipuolella

   Poista
  3. Ite valmistuin just merkonomiks ja taisin yhen kirjan ostaa. Muut lainasin vaan kirjastosta. Opiskelijabudjetti :D

   Poista
  4. Moikka! Opiskelu on täysin ilmaista, muutamia kirjoja pitää ostaa jotka maksaa 30-50 euroa kpl :)

   Poista
 14. Хуй соси, губой тряси.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miks tällaset idiootti lapselliset kommentit pitää edes julkasta? Ymmärrätkö edes mitä tuossa sanotaan? Jokin taso ois hyvä pitää jo ihan täällä kommenttiboxissa jos blogin haluaa pitää hyvällä tasolla : )

   Poista
  2. No mitäs tos lukee?:D Suomentakaa.
   Mitä se haittaa ku ei kukaa ymmärrä :D

   Poista
  3. laita google translate. vaik ei ehk ookkaa täydellinen käännös nii sentää vähä suuntaa antava xd

   Poista
  4. Laura mielestäni toi ei ole mikään erityisen raaka kommentti, eikä puoletkaan ymmärrä sitä. Ehkä jenni osaa itse valita mitkä kommentit julkaisee :)

   Poista
 15. Miks tällaset idootti lapselliset kommentit pitää edes julkasta? Ymmärrätkö edes mitä tuossa sanotaan? Jonkinlainen taso ois hyvä pitää ihan täällä kommenttiboxissaki jos meinaa hyvän tasoista blogia pitää :) kaikkea ei tarttee julkasta, vaikka ihan kivahan se on tyhmille anonyymeille nauraaki välillä.

  VastaaPoista
 16. Iik, olitko Kampin kauppakeskukses tänää 14 maissa ?:) Mä näin iiihan sun näkösen kauniin naikkosen kuka oli iliman meikkiä ja näytti ihan sulta mutten viittiny tulla vetää hihasta :'>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jenni tuskin liikkuu ilman meikkiä! Aina kunnon meikkikerros, niin et rajat näkyy:D

   Poista
  2. Ihan kuule ilman meikkiäkin oon nähnyt liikkuvan :D

   Poista
  3. Itseasiassa kyllä olin :) Mä käytän meikkiä viikossa ehkä muutaman kerran tai jos käytän niin aurinkopuuteria ja huulirasvaa. Olisit tullu moikkaa! :)

   Poista
 17. se on random, ei rändöm :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eiköhä Jenni tiedä :) ? kaikkee sitä ihmiset puuttuuki. Kiva postaus Jenni :)

   Poista