tiistai 10. joulukuuta 2013

The other side of Saint Petersburg

IMG_2520IMG_2477IMG_2481IMG_2533IMG_2475
IMG_2519
Näissä kuvissa näkyykin noita erään lähiön kerrostaloja joista aijemmin kerroin. Yhdessä tollasessa voi asua tosiaan parhaimmillaan jopa 10 000 ihmistä, vähän eri meininki kun täällä meillä Suomessa. Oli muutenkin ihan uskomatonta nähdä, miten kaikki voi muuttua niin radikaalisesti kun vaan ylittää rajan. Tuntu aivan kun oltais eri planeetalla, mutta ei, oltiin ihan muutaman tunnin junamatkan päässä kotoolta. Ainoa asia minkä huomasin olevan aikalailla samanlaista kun Suomessa on hintataso. Tottakai on jotain juttuja mitä saa halvemalla, mutta oikeestaan aikalailla samoissa hinnoissa mennään. Ja mikä musta on järkyttävää, että Pietarissa keskipalkka on reilu 600 euroa, kun Helsingissä yli 3000 euroa.. Mitä? Serious?

77 kommenttia:

 1. Nyt tulee kysymys joka ei liity millään tavalla tähän postaukseen, mutta ootko tilannu tuolta mart of chinalta? ja jos oot ni miten tilaus tapahtuu ja kauan kestää toimitus? voiko jäädä tulliin tilaus tai jotaii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon tilannut yhteistyönä. Toimitus on kestänyt joku pari viikkoa ja kyllä, ne voi jäädä tulliin. Mulla on jäänyt muutaman kerran.

   Poista
  2. Minä olen tilannut (ja maksanut) mart of chinalta syyskuussa enkä ole vieläkään saanut pakettiani. Lukuisia sähköposteja olen asiasta laittanut ko verkkokauppaan, mutta olen saanut vain pari vastausta, joissa ei sanota mitään ratkaisevaa. Kuluttajasuojavirasto ei voi auttaa asiassa, koska tilaus on eu:n ulkopuolelta. Joten, jos tilaat, niin ota huomioon, että kun/jos paketti katoaa ja olet sen maksanut, et tule saamaan hyvitystä.

   Poista
 2. Just tästä syystä meidän lääkärit on nykyään venäläisiä! :D Ne saa täällä "vähän" parempaa palkkaa.

  VastaaPoista
 3. Sama juttu täällä Tallinnassa, kassatyöntekijän keskituntipalkka on noin 2,5€ tunnissa!!! Että sillä sitten elelet..... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. virossa on esim ruoka paljon halvempaa..

   Poista
  2. Virossa esim. vaatteiden hinnat aika lailla samat kuin Suomessa. Säästelet siinä neljä viikkoa yhtä 25e maksavaa paitaa varten :D

   Poista
  3. Sulta pyydettiin mielipidepostausta ja kirjoitit tämän? Yksi pieni kappale, jossa n. 4-6 virkettä. Ainoa asia, mitä vertailet on hintataso ja naapurien määrä. Okei.

   Poista
  4. Virossa KAIKKI on halvempaa. Johtuen veroprosentista joka on paljon pienempi kuin Suomessa.

   Poista
  5. ei kyllä ole enää nyt kun virossa on otettu kruunun sijaan euro käyttöön ja hinnathan nousee kokoaja....

   Poista
  6. Anonyymi 6.45 kuka on pyytänyt mielipidepostausta? En oo ees huomannut. Ja missä kohtaa tätä postausta mainitaan, että tää on mielipidepostaus? Ei missään.

   Poista
  7. Anonyymit, ruoka ei ole "niiiin paljon halvempaa" täällä Virossa kuin Suomessa, joo, se on halvempaa, mutta ei niin halpaa että virolaiset voisivat täällä syödä itsensä oikeasti kylläisiksi.
   Ja Virossa "KAIKKI" ei ole halvempaa. Esimerkiksi sähkö, vesi ja vaatteet maksavat täysin samanverran elleivät enemmän kuin Suomessa.
   Kuvittele, että saat palkkaa 400 euroa kuussa. Maksat vuokraa vaikkapa jostain pienestä yksiöstä kaukana keskustasta noin 150 euroa kuussa. Siihen päälle vesi-, lämmitys- ja sähkölaskut (tulevat Virossa vuokran päälle, eivät siis sisälly vuokraan), jotka maksavat talvikuukausina noin 50-100 euroa. Netti+tv-maksut noin 30 euroa, ruokaan menee noin 50-70% siitä mitä Suomessa menee ruokaan. Laske siitä sitten paljon jää käteen. :)

   Poista
  8. Mutta jos 50-100 € riittää talvikuukausinakin sähköön, veteen ja lämmitykseen niin onhan tuo halpaa??!! :D ja ei kaikkialla suomessa sisälly sähkö ja vesi vuokraan... -Jessi

   Poista
  9. Jessi... Suomessa keskimääräsen kerrostalon kaksion vesi vuokraan lisättynä on 20e/kk? Sähkölasku jaettuna yhdelle kuulle on alle 10e?

   Poista
  10. No halpaa on sähkö teillä :D! !
   -Jessi

   Poista
  11. oisi se sähkö täällä meilläkin n.10e kuukaudessa, jos lasku tulis vain käytön mukaan. mutta se sähkönsiirto.....

   Poista
  12. Käytönmukaan tulee meillä ainakin ja ei todellakaan tommonen kymmenen euroa kuussa riitä:o

   Poista
  13. ^ ai teilläpäin ei tarvii maksaa sähkönsiirtomaksuja ??

   Poista
 4. Palkkojen vertailussa kannattaa muistaa ostovoimavertailu :). Suomessa 3000 euron palkasta lähtee veroja ja veroluontoisia maksuja himpun alle 30 prosenttia bruttopalkasta, kun taas Venäjälle on tasaveroprosentti 13. Lisäki suomalaiset joutuvat maksamaan asumisestaan paljon enemmän kuin venäläiset ja myös paikalliset tuotteet ovat venäjällä selkeästi halvempia verrattuna suomalaiseen hintatasoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. höpöhöpö. liittyen asumiseen. mahdatko tietää millä hintatasolla pietarin keskustassa voi vuokrata esim. yksyiön? se mitä tuossa jenni mainitsikin liittyen asumiseen, että yhdessä kerrostalossa voi tosiaan asua se 10 000 ihmistä, liittyy siihen että monet perheet asuvat kommuunissa, esim. 7 huoneen asunnossa voi hyvin asua 4-5 perhettä juurikin sen takia koska vuokrat ovat ihan älyttömän korkeat. ruuasta sen verran, että ei siellä sen halvempaa ole kuin suomessa, kuin viinan/tupakan/bensan osalta, mutta suomessa pääosin kyseisten tuotteiden hinta koostuu mistä?...

   Poista
  2. Ei varmasti ole keskipalkka 3000 euroa :DDD

   Poista
  3. Eipä :) http://m.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288553882964.html?ref=og-ref-google.fi

   Poista
  4. Voi huoh, se että te katotte tän päivän kämppiä keskustasta on ihan naurettavaa. Esim Tallinnassakin Neuvostoliiton aikana ANNETTIIN ilmaisia asuntoja omaksi, siten köyhät tänäpäivänäkin saattaa asua keskustassa ellei taloja ole purettu. Sama homma Venäjällä. Eli köyhät ei maksa mitään vuokraa.

   Poista
 5. Huhuh, aika hurjaa kyllä kun miettii :D että sulla voi olla 10000 naapuria... Ei varmaan ehi tutustua ihan jokaseen "naapuriin". :D

  VastaaPoista
 6. Siis apua.. 10 000 ihmistä?! 10 000 naapuria?! XD haha no ei niitä sentään kaikkia naapuriksi kutsuta mutta siis aivan tajutonta.. Varmaan menee hetki muistaa missäs se oma rappu ja kämppä onkaan jos vasta muuttaa :) tajutonta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo aika hullua, varsinki ku oon ite kotosin n. 9000 henkilön KAUPUNGISTA.... :D

   Poista
 7. Sen takii venäläiset tulee suomee shoppailee iha jumalattomasti tavaraa ku saa verovapaana :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, vaan valitettavasti Venäjällä on heitä, joilla on varaa matkustaa Suomeen ja shoppailla paljon ja sitten on myös heitä, joilla sitä rahaa ei oikeasti ole juuri yhtään. Siellä ne tuloerot vaan on paljon suurempia kun täällä Suomessa.

   Poista
  2. Heyni: Niiin? Eiköhän se oo jokaises maas nii et parempi tuloset pystyy matkustaa. Ja oon ite sellases paikas töis mikä on myös Venäjällä ja ne nimenomaan tulee meiltä ostaa koska saa verovapaana.

   Poista
 8. Joo mut vaikka veroprosentti on Venäjällä vaan 13%, on siellä asunnot suurissa kaupungeissa aivan älyttömän kalliita! Kato vaikka Moskovan hintatilanne, yksiö kaukana keskustasta 1000€!

  VastaaPoista
 9. Just katottiin koulussa taulukosta, et perushalpis h&m:ssä aatteet maksaa 20-30% enemmän kuin Suomes..

  VastaaPoista
 10. Tuohon yhden anonyymin kommenttiin liittyen, täytyy muistaa myös että niitä hyvin toimeentulevia ja RIKKAITA on Pietarissa "vähän" enemmän kuin Suomessa YHTEENSÄ.. juurikin he tulevat Suomeen shoppailemaan verovapaasti. Esim Helsingin kalliiden merkkiliikkeiden suurin asiakaskunta taitaa olla venäläiset. Ne 600e/kk saavat vain haaveilevat Suomessa shoppailusta, tai missään ulkomailla käynnistä ylipäätään.

  VastaaPoista
 11. Keskipalkka yli 3000, onko sulla heittää lähdettä? Äläpäs heitä mitä sattuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä muuten on. Äläpäs kommenttiis mitä sattuu ;)
   http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288553882964.html

   Poista
 12. Jenniii! Miten sulla muuten meni vanhempien tapaaminen?? :)

  VastaaPoista
 13. noi on mun mielestä ihan siistejä taloja verrattuna mitä minä olen nähnyt venäjällä (älkää ymmärtäkö väärin...) Mutta olen nähnyt Neuvostoliiton aikaisia taloja (seinissä vasara ja sirppi) Ja ihmiset pitivät pusseissa ruokiaan ikkunasta ulkona(ei jää kaappeja..) :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä logiikalla voit kirjottaa jääkaapin erikseen?!

   Poista
  2. :---------D "jää kaappi" <3 oi kaappi jääthän luokseni :))

   Poista
  3. ^ :DDDDDDDDDD ole niin kiltti älä mene

   Poista
  4. Kuinkas et muistanut, että se on Neuvosto liitto? :)))

   Poista
 14. Kysyinki jo edellisessä postauksessa mutta et varmaan enää huomaa sitä niin siis ssaatko sanoo mitä kauppoja Tallinnassa on ihan siinä jossain sataman lähettyvillä missä ois halpoja perusjuttuja (meikit, hiusvärit ja limut sekä karkit)? Ois tosi kiva jos auttaisit :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virun kaubamajassa on välilä tosi halpoja hiusvärejä ja välillä myös meikkejä ja ihan sataman vieressä on sellanen iso ruokakauppa, mikä on vähän niinku prisma ja siellä myydään tosi halvalla ruokaa ja esim energiajuomat ja limut on varmaa puolet halvempia ku suomessa :)

   Poista
  2. Rimi -niminen tavaratalo on aivan satamassa kiinni, siellä on kaikkea ja halvalla :)

   Poista
 15. pakko sanoo et oon aina siitä lähtie ku aloin lukee sun blogii ajatellu et näytät iha venäläiseltä.:D

  VastaaPoista
 16. suomessa keskivertopalkka ei ole 3000???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://m.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288553882964.html?ref=og-ref-google.fi

   Poista
 17. Keskipalkka 3000€? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. http://m.iltasanomat.fi/tyoelama/art-1288553882964.html?ref=og-ref-google.fi

   Poista
 18. Keskipalkka on 3000 e :D lukisitte vähä enemmä uutisii niin sivistyisitte vähä :D

  VastaaPoista
 19. Hahah nää keskipalkka ymsyms höpötykset :-D ps. kivoi jättitaloi tuol!
  - noora

  VastaaPoista
 20. ai tää on sun mielestä se 'todellinen venäjä'.. huhhuh. voi tyttö pieni näkisitpä vaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin samaa... :D Paljon ihmisiä samassa paikassa ja vähän talon nurkilta rappaus tippunut = todellinen venäjä ?!? :DD Voi kun olisikin sitä köyhimpien todellisuutta tuo kuvien näkymä.

   Poista
  2. No jep... Toki Venäjässäki on hienoja paikkoja, mut suurin osa on oikeesti jotain epäinhimillistä.

   Poista
 21. Kiva postaus!!! Nyt tekee mieli lähtee Pietariin, varmasti mahtava mesta! :)

  VastaaPoista
 22. Hienoja kerrostaloja. Ennen ei ole tullut vierailtua Venäjällä mut nyt alko tekeen mieli :)

  www.pikavippivertailu2013.blogspot.fi/2013/12/pikavippivertailu-2013-hae-edullisimmat.html

  VastaaPoista
 23. Heitin sulle haasteen mun postauksessa! ;-) http://mingomaloni.blogspot.fi/2013/12/vuoden-parhaimmat-asut.html

  VastaaPoista
 24. mikset pitäny niitä sun liukuvärjäyksiä? sopi sulle niin hyvin :(

  VastaaPoista
 25. tulitko suoraa venäjältä aamuihin :Dddd

  VastaaPoista
 26. Mul menee niin jo yli toi sun huono englanti, miks käytät sitä kun et osaa? serious? tarkotat siis seriously? tai are you serious? älä lyhentele mieles mukaan, kun noissa ei oo järkeä :)

  VastaaPoista
 27. http://www.youtube.com/watch?v=6g6g2mvItp4
  Kato tämä musavideo. Näytät aivan tältä tytöltä kasvoista! Ihan uskomaton yhdennäköisyys, ja tämähän on nyt kohteliaisuus vissiinkin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä on vähän samaa näköä! Mut vaan vähän

   Poista
 28. Voi voi..todellinen venäjä. Voi tyttö kulta tietäisitpä vaan. Mutta ehkä parempi että sulla on vain pinta kiilto tiedossa niin voit olla ylpeä poikaystävästäsi joka on niin hienosta maasta kuin venäjä.

  VastaaPoista
 29. Vaikka suomalaisten keskiansio on 3000 niin huom se on brutto summa joten netoksi ei todellakaan jää tota kolmea tonnia :DD

  VastaaPoista
 30. Muuta kuule lappeenrantaan niin näät niitä venäläisiä ihan tarpeeks, tuntuu välillä että oikeesti asun venäjällä :D Esim meet lauantaina keskustaan, niin et paljon muuta kieltä kuule ku venäjää. Noh kai tässä rajalla asumisessa on hyvätkii puolensa, esim pietarii omalla autolla vaa 3 h ja viipurii vielä vähemmän. Voit mennä tankkaa auton venäjän puolella paljon halvemmalla ja selviit tunnin reissulla (jos ei oo ruuhkia rajalla).

  VastaaPoista
 31. vaihoit sitte otsikkoa :D

  VastaaPoista
 32. ite kävin vähän syrjäisemmässä paikassa venäjällä… pienessä kylässä. asiat on iiiihan erilailla ku tuolla pietarissa… kaikki on tosi huonossa kunnossa, se oli kun slummi. venäjällä on ns. vain köyhät ja rikkaat eikä mitään siltä väliltä, ja sen kyllä huomaa! joko sulla on joku lada tai bentley, hieno talo tai asut ihan helvetin rumassa kerrostalossa… porukka saa joku 600 ruplaa eläkettä (kyseisessä kylässä) eli about 150e! sillä sitten pitäs pärjätä. niin paljon köyhyyttä, huonoja teitä, rakennuksia, työttömyyttä yms näin että pistää kyllä ihan hiljaseks. suomessa on asiat noin tuhat kertaa paremmin! pietarissa en oo käyny, niin siitä en tiedä sitten muttan haluisin ehdottomasti käydä! ihana postaus tää :)

  VastaaPoista